Eurooppalainen Suomi ryEurooppalainen Suomi ry

EU-kirjeenvaihtaja Susanna Turusesta Vuoden eurooppalainen -tunnustuksen saaja

Jaa

Eurooppalainen Suomi ry:n hallitus on valinnut EU-kirjeenvaihtaja Susanna Turusen ensimmäiseksi Vuoden eurooppalainen -tunnustuksen saajaksi. Suomen 25-vuotisen EU-jäsenyyden juhlavuoden kunniaksi ensimmäistä kertaa myönnettävän tunnustuksen saaja julkaistaan jatkossa vuosittain Eurooppa-päivänä 9.5.

EU-kirjeenvaihtaja Susanna Turunen on Vuoden eurooppalainen
EU-kirjeenvaihtaja Susanna Turunen on Vuoden eurooppalainen

Vuoden eurooppalainen -tunnustus annetaan henkilölle, joka luo keskustelua ja lisää tietoisuutta Euroopan unioniin ja Eurooppaan liittyvissä poliittisissa, yhteiskunnallisissa ja inhimillisissä kysymyksissä. Tunnustuksen saaja edistää toiminnallaan eurooppalaisten arvojen, kansainvälisen yhteistyön ja demokratian toteutumista Suomessa, Euroopassa ja maailmalla.

”Susanna Turusen valinta historian ensimmäisen Vuoden eurooppalainen -tunnustuksen saajaksi on vilpitön kiitos siitä arvokkaasta työstä, jota hän pitkän linjan toimittajana tekee faktapohjaisen, ymmärrettävän ja inhimillisen EU- ja Eurooppa-politiikkaan liittyvän journalismin parissa.

Eurooppalainen Suomi pitää hyvin korkeassa arvossa Susanna Turusen rautaisella ja tinkimättömällä ammattitaidolla tuottamia media- ja uutissisältöjä laajoista ja monimutkaisista aihekokonaisuuksista, jotka muuten jäisivät herkästi liian vähäiselle huomiolle Suomessa. Hänen kyvyillään kansantajuistaa monimutkaiset ja laajat poliittiset kokonaisuudet, on suuri merkitys suomalaiselle yhteiskunnalliselle keskustelulle ja eurooppalaisen demokratian toimintakyvylle.

Myöntämällä Vuoden eurooppalainen -tunnustuksen EU-kirjeenvaihtaja Susanna Turuselle, haluamme osaltamme nostaa esiin laadukkaan poliittisen journalismin merkitystä aikana, jolloin disinformaatio, klikkiotsikot ja feikkiuutiset riivaavat yhteiskunnallista keskustelua.

Koko Eurooppalaisen Suomen puolesta haluan kiittää Susanna Turusta ja onnitella häntä Vuoden eurooppalainen -tunnustuksesta,” toteaa Eurooppalaisen Suomen puheenjohtaja, kansanedustaja Ville Kaunisto.

Toimittaja, EU-kirjeenvaihtaja Susanna Turunen on urallaan keskittynyt lähes viidentoista vuoden ajan erityisesti EU-asioihin ja toiminut sekä EU-erikoistoimittajana Suomessa että useaan otteeseen EU-kirjeenvaihtajana Brysselissä. Hän on meritoitunut EU- ja Eurooppa-asioiden esiintuojana kotimaan mediassa ja toimittaa nykyisin muun muassa Ylen laajaa suosiota nauttivaa Eurooppa-uutiskirjettä.

”On valtava kunnia ottaa vastaan tämä tunnustus. Nyt ehkä ymmärrän miltä maratoonarista tuntuu, kun hän ylittää maaliviivan voittajana. Erityisen arvokkaalta tunnustus tuntuu siksi, että Eurooppalainen Suomi ry edustaa suomalaisen yhteiskunnan läpileikkausta, siis kaikkia katsojia, kuuntelijoita ja lukijoita joille työtäni teen.

EU ja Eurooppa ovat joskus yksi ja sama, mutta usein täysin eri asioita ja sen ymmärtäminen on työssä sekä antoisaa, että haasteellista. Euroopan unionin päätökset ja byrokratia tuntuvat monista turhilta, mutta jos ne pystyn kääntämään merkityksellisiksi suomalaisille olen itsekin oppinut ja ymmärtänyt jotain uutta. Parasta tässä työssä on se, että yksikään päivä ei ole samanlainen ja aina se haastaa.

Näinä aikoina, kun Eurooppaa ja Euroopan unionia potkitaan ulkoa ja sisältä, haluan vilpittömästi toivottaa kaikille ensisijaisesti terveyttä ja voimia nähdä, että aurinko paistaa risukasaan, jos ei tänään, niin toivottavasti jo huomenna.

Sydämelliset kiitokset tästä tunnustuksesta", päättää Vuoden eurooppalainen, EU-kirjeenvaihtaja Susanna Turunen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aku Aarva
toiminnanjohtaja
Eurooppalainen Suomi ry
+358 41 432 6510
aku.aarva@eurooppalainensuomi.fi

Susanna Turunen
Vuoden eurooppalainen -tunnustuksen saaja
EU-kirjeenvaihtaja
+358 40 743 7189
susanna.turunen@yle.fi

Kuvat

EU-kirjeenvaihtaja Susanna Turunen on Vuoden eurooppalainen
EU-kirjeenvaihtaja Susanna Turunen on Vuoden eurooppalainen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Eurooppalainen Suomi ry
Siltasaarenkatu 4, 7. krs.
00530 Helsinki

http://www.eurooppalainensuomi.fi

Vuoden eurooppalainen -tunnustuksen myöntää kansalaisjärjestö Eurooppalainen Suomi ry. Järjestö toimii kansainvälisen Eurooppaliikkeen kattojärjestönä Suomessa ja siihen kuuluu noin 3 500 henkilöjäsentä sekä lähes kolmekymmentä järjestöä, mukaan lukien työmarkkinakeskusjärjestöt, sitoutumattomat opiskelijajärjestöt, MTK ja useat muut kansalaisjärjestöt.

Poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton järjestö pyrkii toiminnallaan lisäämään kansalaisten aktiivisuutta, keskustelua EU:sta ja eurooppalaisista teemoista sekä lisäämään ja parantamaan kansalaisten ja kansalaisjärjestöjen vaikutusmahdollisuuksia Euroopassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Eurooppalainen Suomi ry

Pohjoisen ulottuvuuden mahdollisuudet ja haasteet | Webinaari- ja podcast-sarja ulkona nyt14.12.2020 15:47:56 EET | Uutinen

Eurooppalainen Suomi ja ulkoministeriö toteuttavat yhteistyössä Pohjoisen ulottuvuuden politiikkaa käsittelevän neljän webinaarin sarjan, joka käynnistyi tiistaina 8.12. kello 15:00. Neljän webinaarin aikana yleisö tutustuu Pohjoisen ulottuvuuden politiikan ja kumppanuuksien historiaan, saavutuksiin ja haasteisiin sekä tulevaisuuden keskeisiin painotuksiin. Suomen historian menestyksekkäimmästä EU-aloitteesta syntynyt neljän tasavertaisen kumppanin yhteistyö on jatkunut yli kaksikymmentä vuotta.

Media-analyysi: Suomalaisen median EU-uutisointiin voi luottaa - somessa keskustelu kärjistyy9.12.2020 15:38:39 EET | Tutkimus

Eurooppalaisen Suomen tilaama ja Meltwaterin toteuttama media-analyysi Euroopan unionin näkyvyydestä suomalaisessa digitaalisessa uutismediassa ja suomenkielisessä sosiaalisessa mediassa julkaistiin 9.12.2020. Analyysin tarkoituksena oli selvittää paitsi EU- ja Eurooppa-aiheiden näkyvyyttä myös sitä, miten uutismedia ja suomalaiset sosiaalisen median aktiiviset käyttäjät käsittelevät aiheita. Samalle selvisi, ketkä ovat Twitterin aktiivisimmat EU-aiheista twiittaavat kansanedustajat ja europarlamentaarikot.

Eurooppalaisen Suomen toiminnanjohtaja Aku Aarva valittu European Movement Internationalin hallitukseen20.11.2020 17:01:03 EET | Uutinen

Eurooppalaisen Suomen toiminnanjohtaja Aku Aarva on valittu ainoana suomalaisena ja pohjoismaalaisena edustajana kansainvälisen European Movement Internationalin (EMI) hallituksen jäseneksi toimikaudelle 2021-2023. Valinta tehtiin järjestön vuosikokouksessa 19-20.11.2020. Kokoukseen osallistui toistasataa kokousedustajaa 34 kansallisesta jäsenjärjestöstä ja 39 kansainvälisestä organisaatiosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme