Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry

EU on maailmankaupan suurvalta – Suomikin käyttää sitä valtaa

Jaa

EU on kokoaan suurempi kauppamahti. Vaikka se jää bruttokansantuotteella mitattuna Yhdysvaltojen jälkeen maailman suurimpana talousalueena, se käy muita talousmahteja enemmän maailmankauppaa. EU:n avulla Suomi voi toimia kauppapolitiikan suurvaltana, kirjoittaa EVAn ekonomisti Sanna Kurronen.

Kuva EVA Faktasta Me olemme Euroopan unioni.
Kuva EVA Faktasta Me olemme Euroopan unioni.

”EU on kokonsa ansiosta merkittävä laatuvaatimusten ja sääntelyn asettaja globaalilla tasolla. Sitä valtaa on syytä maailmanmarkkinoilla myös käyttää. Toimivien kauppasuhteiden turvaamisen lisäksi Suomi voi edistää kestävää taloutta myös EU:n rajojen ulkopuolella”, Sanna Kurronen sanoo.

EVA Fakta -julkaisu Me olemme Euroopan unioni sisältää faktatietoa EU:n taloudesta, väestöstä ja päätöksenteosta noin 30:nä graafina ja taulukkona. Samana päivänä julkaistava EVA Raportti Vahva EU sisältää kolmentoista kirjoittajan näkemyksen Euroopan unionista. Kirjoittajina ovat muun muassa professori Alexander Stubb, työelämäprofessori Vesa Vihriälä, johtaja Teija Tiilikainen ja kirjeenvaihtaja Annamari Sipilä.

Me olemme Euroopan unioni -EVA Fakta ja Vahva EU -EVA Raportti torstaina 19.8. kello 5.30 osoitteessa www.eva.fi

Lisätiedot: ekonomisti Sanna Kurronen, sanna.kurronen@eva.fi tai +358 50 589 8886

Julkaisujen ennakkopyynnöt: viestintäpäällikkö Heini Larros, heini.larros@eva.fi tai +358 40 526 9728

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva EVA Faktasta Me olemme Euroopan unioni.
Kuva EVA Faktasta Me olemme Euroopan unioni.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry
Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry
Arkadiankatu 23 B
00100 HELSINKI

09 686 9200http://www.eva.fi

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA on elinkeinoelämän think tank, jonka tavoitteena on edistää suomalaisen yhteiskunnan pitkän aikavälin menestystä.EVA tuottaa tietoa ja näkemyksiä ajankohtaiseen julkiseen keskusteluun sekä esittää reformeja poliittisille päättäjille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme