Mailand Communications Oy

EU:n ulkopuolisista verkkokaupoista tulevia leluja jäi kiinni EU:n tuoteturvallisuustesteissä

Jaa
Euroopan komission koordinoima CASP 2021 -hanke tutki yli 450 tuotetta ja poisti 120 myynnistä. Hankkeeseen osallistui tuoteturvallisuutta 38 valvovaa viranomaistahoa 19 maassa. Eniten vaarallisiksi havaittuja tuotteita oli EU:n ulkopuolisten verkkokauppojen leluissa.

Euroopan komission koordinoima CASP 2021 -hanke tutki yli 450 tuotetta ja poisti 120 myynnistä. Hankkeeseen osallistui tuoteturvallisuutta 38 valvovaa viranomaistahoa 19 maassa. Eniten vaarallisiksi havaittuja tuotteita oli EU:n ulkopuolisten verkkokauppojen leluissa.

CASP 2021 -hankkeessa tutkitut tuotteet kuuluvat kuuteen kategoriaan: lelut, jotka tulevat EU:n ulkopuolisesta verkkokaupasta, sähkölelut, kallistuvat kehdot ja vauvakeinut, sähkösavukkeet ja niissä käytettävät nesteet, henkilönsuojaimet sekä vaaralliset väärennetyt tuotteet.

Tarkastuksessa vaarallisiksi havaituista tuotteista tehtiin ilmoituksia EU:n Safety Gate -verkkosivustoille. Eniten CASP 2021 -testituloksiin perustuvia Safety Gate -ilmoituksia tehtiin EU:n ulkopuolisista verkkokaupoista tulevista leluista (56) ja sähköleluista (23).

Hankkeen tavoitteina on varmistaa yhtenäismarkkinoiden turvallisuutta, käynnistää keskustelua tuoteturvallisuudesta yhteisten menetelmien luomiseksi sekä lisätä tuoteturvallisuutta koskevaa tietoutta EU- ja ETA-maissa.

Koordinoitu toiminta tuoteturvallisuuden puolesta (CASP) auttaa kaikkia Euroopan unionin ja Euroopan talousalueen maiden markkinavalvontaviranomaisia tekemään yhteistyötä, jotta Euroopan sisämarkkinoille saatettavien tuotteiden tuoteturvallisuus paranee.

Tuoteturvallisuuden markkinavalvontaa kehitetään määrätietoisesti

EU vahvistaa tuoteturvallisuutta useilla toimilla. Näitä ovat verkkokaupan markkinavalvonnan ohjeasiakirja, luettelo verkkokaupoista sähköisen valvonnan robottityökalua varten sekä korkean tason prosessi hakurobottityökaluun syötettävien verkkokauppojen keräämiseksi.

Samoin riskien arviointia ja hallintaa sekä tunnistettujen riskien hallintaa varten tuotetaan ohjeasiakirjat. Kriisivalmiutta parannetaan ohjeasiakirjalla sekä yhteenvedolla markkinavalvontaviranomaisten toimista koronavirusepidemian aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa CASP 2021 -hankkeesta ja kuluttajatuotteiden markkinavalvonnasta Suomessa:


Sähkölelut
Marika Keskinen, ylitarkastaja
Sähkötuotteiden ja lelujen markkinavalvonta, Ekosuunnitteluvaatimukset, energiamerkit/energiamerkinnät, lelut ja lastentarvikkeet
p. +358 295 052 680, marika.keskinen@tukes.fi


Lelut
Anja Merenkivi, ylitarkastaja
Lelut (alle 14-vuotiaiden lasten leikkeihin tarkoitetut tuotteet), lastenhoitotarvikkeet (kuten tutit, syöttötuolit, lastenvaunut ja polkupyörien turvaistuimet) ja lastenvaatteet
p. +358 295 052 192, anja.merenkivi@tukes.fi


Henkilönsuojaimet
Asta Koivisto, ylitarkastaja
Kuluttajakäyttöön tarkoitetut henkilönsuojaimet ja näiden CE-merkintä
p. +358 295 052 187, asta.koivisto@tukes.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Mailand Communications Oy
Mailand Communications Oy
Arkadiankatu 16 B 26
00100 Helsinki

0405670212http://www.mailand.fi

Mailand on viestintätoimisto, jonka työ tukee johtamista, kasvattaa arvoa ja parantaa palvelua. Asiakkaamme ovat yrityksiä ja yhteisöjä, jotka menestyvät, uudistavat toimialaansa ja kehittävät yhteiskuntaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mailand Communications Oy

Joukkorahoituspalvelujen tarjoajat Invesdor Group ja alankomaalainen Oneplanetcrowd yhdistyvät24.11.2022 07:58:00 EET | Tiedote

Suomessa, Saksassa ja Itävallassa joukkorahoituspalveluja tarjoava Invesdor Group ja sen Alankomaissa toimiva kilpailija Oneplanetcrowd julkistavat aikeensa yhdistyä. Näin syntyy yksi Euroopan suurimpiin lukeutuva joukkorahoitusalusta, jonka kautta on välitetty yli 438 miljoonaa euroa kasvuyrityksille ja hankkeille. Alustalla on yli 170 000 rekisteröitynyttä sijoittajaa. Yhdistymisen toteutuminen edellyttää viranomaisten hyväksynnän.

MAX monikäyttöveneiden mallisto laajenee – uudet mallit esitellään Helsingin Uivassa venenäyttelyssä16.8.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

MAX monikäyttöveneiden valikoima kasvaa 7,8- ja 9,8-metrisillä veneillä Entistä laajempi valikoima vahvistaa MAX-tuotesarjan asemaa markkinoiden merikelpoisimpana monikäyttöveneenä Veneiden tilauskanta ulottuu jo pitkälle vuoteen 2023, joten tuotantoa kasvatetaan Uivassa venenäyttelyssä MAX veneet ja taiteilija Johanna Gullichsen julkistavat design-yhteistyönsä veneiden teippauksissa MAX monikäyttöveneet ovat Suomessa suunniteltuja ja rakennettuja yhteys-, kuljetus- ja vapaa-ajan veneitä. Ne perustuvat suomalaiseen laivanrakennuksesta periytyvään alumiini- ja suunnitteluosaamiseen sekä kokeneiden veneilijöiden tietotaitoon. Alumiiniponttooneista valmistettu katamaraanirunko mahdollistaa vakaan ja nopean kulun myös aallokossa. Veneiden kantavuus on mallista riippuen 1680–3000 kiloa. MAX monikäyttöveneet valmistaa raumalainen konepajayritys Alpo Pro Boats Oy. Yritys on pitkään toiminut Rauman telakan alihankkijana. Valmistus alkoi vuonna 2011. Venemallien kehittämiseen osallistuu lisäksi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme