Diakonissalaitos

Eurodiaconian vuosikokous kokoaa eurooppalaiset diakoniatoimijat tällä viikolla Helsinkiin

Jaa
Eurodiaconian vuosikokous järjestetään Helsingissä 25.-29.4.2023. Teemana on Horizons of Hope - Building a Europe of Trust, Solidarity and Diversity through Diaconia. Kokouksen isäntänä toimii Diakonissalaitos, ja paikalle odotetaan noin 100 osallistujaa ympäri Eurooppaa.

Eurodiaconia on diakoniatyötä tekevien kirkkojen ja kristillisten järjestöjen eurooppalainen kattojärjestö, jolla on 58 jäsentä 32 maasta.

Tänä vuonna Eurodiaconian vuosikokouksen teemana on toivo. Kolmipäiväisen tapahtuman puheenvuorojen, keskustelujen sekä työpajojen aiheet käsittelevät muun muassa sosiaalista oikeudenmukaisuutta ja ihmisoikeuksia, köyhyyden vähentämistä, maahanmuuttajien kotoutumista, järjestöjen roolia sekä sosiaalisia innovaatioita. Osallistujilla on mahdollisuus myös tutustua moniin Helsingissä toimiviin diakoniahankkeisiin ja keskustella niiden parissa työskentelevien asiantuntijoiden sekä toimintaan osallistuvien ihmisten kanssa.

“Vuosikokous on jäsenillemme tilaisuus kokoontua yhteisen asiamme äärelle. Yhteistyöllä ja hyviä käytäntöjä jakamalla rakennamme luottavaisempaa, inklusiivisempaa ja monimuotoisempaa Eurooppaa, sekä löydämme kestäviä ratkaisuja tämän päivän haasteisiin”, sanoo Eurodiaconian pääsihteeri Heather Roy.

Eurodiaconian jäsenet tukevat työssään haavoittuvassa asemassa olevia ihmisiä ja kulkevat rinnalla silloin kun elämä näyttää kurjimman puolensa. Palvelutoiminnan lisäksi organisaatioilla on vahvaa omaa vaikuttamistyötä paikallisella, kansallisella ja usein myös kansainvälisellä tasolla. Yhdistäviä teemoja ovat mm. asunnottomuus, työttömyys, päihdeongelmat, pakolaisuus, siirtolaisromanien tilanne, haastavassa asemassa olevat ikäihmiset, mielenterveyden pulmat sekä fyysiset vammat.

“Diakoniatyö tuo toivoa yhteisöille ja ihmisille kaikkialla Euroopassa. Tapahtumassa pohdimme, kuinka diakoniatoimijoiden yhteinen ääni voi edistää positiivista muutosta ja auttaa vastaamaan tämän päivän suuriin yhteiskunnallisiin haasteisiin”, sanoo Eurodiaconian hallituksen puheenjohtaja ja Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja Olli Holmström.

Sana "diakonia" tulee kreikan kielen sanasta "palvelu", ja kuvastaa Eurodiaconian sitoutumista palvella apua tarvitsevia ja pyrkiä kohti oikeudenmukaisempaa ja tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa.

155-vuotias Diakonissalaitos toivottaa eurooppalaiset kollegansa lämpimästi tervetulleiksi Helsinkiin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Median yhteydenotot ja haastattelupyynnöt:
viestintäpäällikkö Jenni Sarolahti, jenni.sarolahti@hdl.fi, 050 372 0828

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501https://www.hdl.fi

Diakonissalaitos on 155-vuotias säätiö, joka tekee rohkeasti työtä ihmisarvoisen elämän puolesta. Säätiö tarjoaa yhdessä siihen kuuluvan Rinnekodit-palveluliiketoiminnan kanssa vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden arkea. Diakonissalaitos työllistää valtakunnallisesti 3200 henkilöä. Säätiö on yhteiskunnallinen yritys ja kannattava liiketoiminta on väline paremman ja oikeudenmukaisemman yhteiskunnan rakentamiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Euroopan syrjityimmälle vähemmistölle oikeus juomaveteen ei ole itsestäänselvyys - Palkittu romanifeministi Carmen Gheorghe puhujana Maailma kylässä -festivaalilla 28.5.25.5.2023 07:22:05 EEST | Tiedote

Uraauurtavasta työstään International Women of Courage -palkinnolla palkittu romanifeministi, aktivisti ja tutkija Carmen Gheorghe kertoo keynote-puheenvuorossaan romaninaisten aktivismin haasteista ja onnistumisista. Diakonissalaitoksen tukema yhteisötyö romanikylissä on auttanut hiljaa köyhyydessä ja syrjittyinä eläneitä naisia puolustamaan oikeuksiaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme