Kansallinen kokoomus

Euroopan kansanpuolueen EPP:n kokous järjestetään Helsingissä

Jaa
Euroopan kansanpuolueen (EPP) puoluevaltuuston kokous (Political Assembly) järjestetään Helsingissä 9.–10.3. Kokoukseen odotetaan noin 150 EPP-puolueiden osallistujaa. Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo on EPP:n varapuheenjohtaja.

Kokouksen yhteydessä järjestetään paneelikeskusteluita Euroopan ulko- ja turvallisuuspolitiikasta, pohjoismaisista tulevaisuusvisioista ja Euroopan keskiluokan tilanteesta. Kokoukseen osallistuvat muun muassa EPP:n puheenjohtaja Manfred Weber, komissaarit Johannes Hahn ja Dubravka Šuica sekä Euroopan parlamentin presidentti Roberta Metsola.

Orpo on toiminut EPP:n varapuheenjohtajana vuodesta 2019.

”On hienoa saada eurooppalaisten sisarpuolueidemme edustajat Suomeen ennen eduskuntavaalejamme. Suomen EU-linja päätetään eduskuntavaaleissa. Kokoomuksen mielestä Suomi pärjää parhaiten, kun olemme osana länttä ja Eurooppaa”, Orpo toteaa.

Torstaina 9.3. klo 14 julkistetaan kokoomuksen EU-linjaus.

”Kokoomus haluaa unionilta uudistumista ja vaikuttavuutta. Korostamme unionin uudistumisessa samoja seikkoja kuin mitä haluamme myös Suomelta. Talouskasvua, turvallisuutta, tehokasta ilmasto- ja energiapolitiikkaa”, Orpo alleviivaa.

Perjantaina 10.3. on tarkoitus hyväksyä Petteri Orpon ja komissaari Johannes Hahnin valmisteluvastuulla ollut EPP:n linjapaperi Euroopan keskiluokasta.

EPP on kokoomuksen eurooppalainen kattojärjestö. EPP on Euroopan suurin puolue ja Euroopan parlamentin suurin ryhmä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kansallinen kokoomus
Kansallinen kokoomus
Töölönkatu 3
00100 HELSINKI

0207 488 488, info@kokoomus.fihttps://www.kokoomus.fi

Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomus on paljon muutakin kuin kansanedustajamme ja meppimme – me olemme kansanliike. Teemme arjen pieniä tekoja kukin omalla tavallamme.

Tästä pääset kokoomuksen eduskuntaryhmän uutishuoneeseen >>

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallinen kokoomus

Häkkänen: EU-ero olisi kohtalokas virhe Suomelle27.3.2023 08:49:15 EEST | Tiedote

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen ihmettelee, miksi yhden puolueen ehdotukset EU-erosta on jätetty käsittelemättä pääministeritenteissä. Perussuomalaiset on tällä hetkellä ainoa puolue, joka ajaa virallisissa ohjelmissaan Suomen EU-eroa. Viime viikolla perussuomalaisten Laura Huhtasaari vahvisti, että puolue ajaa edelleen Suomen eroa EU:sta. Puolueen puheenjohtaja Riikka Purra on myöntänyt, että puolueen virallinen linja on EU-ero.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme