Suomen Punainen Risti SPR

Euroopan neuvosto palkitsee Suomen Punaisen Ristin pääsihteeri Kristiina Kumpulan

Jaa

Suomen Punaisen Ristin pääsihteeri Kristiina Kumpula saa tänä keväänä Euroopan neuvoston North-South -palkinnon. Kumpulan valintaa on perusteltu hänen esimerkillisellä toiminnallaan kansainvälisen solidaarisuuden ja kulttuurien välisen yhteistyön edistäjänä.

Kuva: Jarkko Mikkonen, Suomen Punainen Risti
Kuva: Jarkko Mikkonen, Suomen Punainen Risti

Palkinnon myöntää pohjoisen ja etelän yhteistyötä edistävä North-South Center. Palkinto annetaan vuosittain kahdelle henkilölle, jotka ovat edistäneet globaalia solidaarisuutta ja demokratiaa.  Kumpulan lisäksi palkinnon saa tänä vuonna Kenian Punaisen Ristin johtaja Abbas Gullet.

Kumpula on aktiivinen toimija niin kotimaassaan kuin maailmalla

Kumpula saa arvostusta siitä, että hän on edistänyt voimakkaasti sosiaalisia oikeuksia Suomessa ja maailmalla. Etenkin kulttuurien välinen yhteistyö ja sen kehittäminen itäisessä Afrikassa on saanut Kumpulalta paljon tukea. Reiluun kumppanuuteen perustuvan yhteistyön osapuolina ovat kansalliset Punaiset Ristit, esimerkiksi Suomen Punainen Risti ja Somalian Punainen Puolikuu.  Kiitosta Kumpulan johtamalle Suomen Punaiselle Ristille tulee turvapaikanhakijoiden inhimillisestä kohtelusta.

Kumpula aloitti uransa Suomen Punaisessa Ristissä kansainvälisyyskasvatussihteerinä vuonna 1987 ja on sen jälkeen toiminut muun muassa järjestöpäällikkönä sekä ohjelmajohtajana. Suomen Punaisen Ristin pääsihteerinä hän on työskennellyt vuodesta 2004 lähtien.

Kumpula on mukana useissa luottamustoimissa. Hän on toiminut mm. kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnan (KANE) puheenjohtajana vuodesta 2017 lähtien ja Suomen sosiaali ja terveys SOSTE ry:n valtuuston puheenjohtajana 2012-2018.

Kristiina Kumpula ja Abbas Gullet vastaanottavat palkinnon Lissabonissa Portugalissa 7.5.2018 kello 11 paikallista aikaa.

Lue lisää palkinnosta: https://www.coe.int/en/web/north-south-centre

Lisätietoja ja Kristiina Kumpulan haastattelupyynnöt:

Tiedottaja Outi Huovinen, puh. 020 701 2244

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Jarkko Mikkonen, Suomen Punainen Risti
Kuva: Jarkko Mikkonen, Suomen Punainen Risti
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme