Tuomioistuinvirasto

Euroopan tuomarineuvostojen verkosto (ENCJ) erotti Puolan tuomarineuvoston (KRS) verkoston jäsenyydestä

Jaa

Euroopan tuomarineuvostojen verkosto (ENCJ) on eilen tekemällään päätöksellä erottanut Puolan tuomarineuvoston (KRS) verkoston jäsenyydestä. Tuomioistuinvirasto on ENCJ:n jäsen. Viraston ylijohtaja Riku Jaakkola sekä johtokunnan puheenjohtaja Mika Ilveskero osallistuivat tällä viikolla järjestettyyn verkoston yleiskokoukseen Liettuassa.

ENCJ rajoitti Puolan KRS:n osallistumista verkoston toimintaan jo syyskuussa 2018. Puolan tilannetta on tarkkailtu siitä lähtien ja koska parannuksia neuvoston toiminnassa ei ollut nähtävissä, päätti ENCJ:n hallitus esittää Puolan KRS:n erottamista verkostosta.

Erottamista perustellaan sillä, että verkoston jäsenyyden ehtona on riippumattomuus toimeenpanovallasta ja lainsäätäjistä sekä tuomioistuinten riippumattoman päätöksenteon tukeminen. ENCJ:n mukaan KRS ei enää täytä näitä ehtoja.

“ENCJ korosti, ettei päätös anna aihetta juhlaan, koska KRS oli yksi verkoston perustajajäsenistä. Heidän edustajansa olivat arvotettuja ja osallistuivat ansiokkaasti verkoston työhön vuosien ajan”, Tuomioistuinviraston ylijohtaja Riku Jaakkola kertoo.

”Tällä päätöksellä pystymme kuitenkin puolustamaan tuomioistuinten riippumattomuutta ja parantamaan kansalaisten oikeusturvaa Euroopan tasolla”, Jaakkola jatkaa.

ENCJ on perustettu EU:n tuomarineuvostojen yhteistyöverkostoksi. Sen tehtävänä on parantaa yhteistyötä ja yhteistä ymmärrystä eri maiden tuomioistuinlaitosten kesken.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

ylijohtaja Riku Jaakkola, puh. 029 565 0513, etunimi.p.sukunimi@oikeus.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tuomioistuinvirasto
Tuomioistuinvirasto
PL 100/PB 100
00085 Tuomioistuinvirasto/Domstolsverket

0295650500http://www.tuomioistuinvirasto.fi

Tuo­miois­tuin­vi­ras­to on it­se­näi­nen kes­kus­vi­ras­to, joka pal­ve­lee koko tuo­miois­tuin­lai­tos­ta. Tuo­miois­tuin­vi­ras­to toi­mii oi­keus­mi­nis­te­riön hal­lin­no­na­lal­la.

Vi­ras­ton teh­tä­vä­nä on huo­leh­tia sii­tä, että tuo­miois­tui­met ky­ke­ne­vät käyt­tä­mään tuo­mio­val­taa laa­duk­kaas­ti ja että tuo­miois­tuin­ten hal­lin­to on te­hok­kaas­ti ja tar­koi­tuk­sen­mu­kai­ses­ti jär­jes­tet­ty.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tuomioistuinvirasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme