Korkein oikeus / Högsta domstolenKorkein oikeus / Högsta domstolen

Europadomstolens president Robert Spano träffar de högsta domstolarnas presidenter

Dela

Presidenten för Europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna (Europadomstolen) Robert Spano med följe besöker högsta domstolen den 5 maj. På sitt besök träffar Spano högsta domstolens president Tatu Leppänen och högsta förvaltningsdomstolens president Kari Kuusiniemi.

Presidenterna diskuterar bland annat rättsstatsfrågor i Europa och samarbetet mellan de finska högsta domstolarna och Europadomstolen samt utvecklingen av samarbetet. Presidenterna Leppänen och Kuusiniemi kommer även att meddela om de högsta domstolarnas vilja att ansluta sig till det nätverk för de högsta domstolarna i Europarådets medlemsstater (Superior Courts Network) som upprätthålls av Europadomstolen.

Nätverket främjar dialogen och samarbetet mellan dem som hör till nätverket i rättskipningsfrågor som gäller tolkningen av Europakonventionen.

Under sitt besök träffar Spano även utrikesminister Pekka Haavisto och justitieminister Anna-Maja Henriksson samt representanter för Domstolsverket. Utrikesministeriet fungerar som värd för Spanos besök.

Nyckelord

Kontakter

HD:s kommunikationsenhet, tfn 02956 40052, 02956 40060, viestinta.kko(at)oikeus.fi
HFD:s kommunikationsenhet, tfn 02956 40259, kho.viestinta(at)oikeus.fi

Om

Korkein oikeus / Högsta domstolen
Korkein oikeus / Högsta domstolen
PL/PB 301
00171 Helsinki / Helsingfors

02956 40000http://www.korkeinoikeus.fi

Högsta domstolen utövar den högsta domsmakten i tviste- och brottmål samt övervakar rättsskipningen inom sitt behörighetsområde. Högsta domstolens viktigaste uppgift är att ge prejudikat.

Följ Korkein oikeus / Högsta domstolen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Korkein oikeus / Högsta domstolen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum