SDP

Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri: Tulevaisuuden kasvua tehdään kunnianhimoisella ja oikeudenmukaisella ilmastopolitiikalla

Jaa
SDP:n europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri kummastelee perussuomalaisten uusimpia energia- ja ilmastopoliittisia linjauksia, jotka lisäisivät epävarmuutta ja uhkaisivat uusia työpaikkoja. Tulevaisuuden kasvua rakennetaan nimenomaan kunnianhimoisella ja oikeudenmukaisella ilmastopolitiikalla.

Perussuomalaiset ovat esittäneet uusimmassa energia- ja ilmastopoliittisessa linjapaperissaan muun muassa päästökaupan keskeyttämistä. Päästökaupan tarkoituksena on pitää teollisuus- ja energiantuotantolaitosten sekä Euroopan talousalueen sisäisen lentoliikenteen kasvihuonekaasupäästöt koko EU:n päästökauppasektorille asetetun päästökaton rajoissa ja ohjata uudet investoinnit puhtaimpiin. Järjestelmä toimii ja siksi sitä jatketaan.

– EU-maat ja Euroopan parlamentti pääsivät juuri neuvottelutulokseen päästökaupan jatkosta vuoteen 2030 saakka. Päästökaupan keskeyttäminen ei siis ole realistista, ei vaikka perussuomalaiset pääsisivätkin hallitusvastuuseen. On täysin populistinen heitto ehdottaa näin, sanoo Kumpula-Natri. 

Kumpula-Natri ihmettelee perussuomalaisten puheenjohtajan Riikka Purran väitteitä, joiden mukaan elinkeinoelämä ja yritykset eivät näe kunnianhimoisia ilmastotoimia omaa liiketoimintaansa vauhdittavina tekijöinä. Tänään 27.2.2023 julkaistusta Ilmastobarometrista selviää, että enemmistö suomalaisista toivoo ilmastokriisin torjuntaa seuraavankin hallituskauden kärkiteemaksi. Neljä viidestä suomalaisesta katsoo Suomen voivan parantaa kilpailukykyään panostamalla ilmastoratkaisuihin ja kehittämällä tähän liittyvää osaamista ja teknologioita, ja yli puolet suomalaisista kertoo tekevänsä ilmastokestäviä valintoja.

– On täysin absurdia väittää, etteivät elinkeinoelämä ja yritykset hyötyisi kunnianhimoisesta ilmastopolitiikasta. Päinvastoin, kisa maailmalla kovenee, kun myös Yhdysvallat alkaa tosissaan tehdä siirtymää puhtaampaan infraan, liikenteeseen ja energiantuotantoon. Kestävä kuluttaminen, päästöjen vähentäminen ja kiertotalous on tehtävä kansalaisille helpoksi toteuttaa omassa arjessaan, sanoo Kumpula-Natri.

Perussuomalaisilta on myös törkeää aliarvioida Venäjän hyökkäyssodan vaikutuksia energiakriisiin ja yrittää kääntää syy tehtyihin ilmastotoimiin.

– Totuus on, että Venäjän rajoittavan kaasupolitiikan ja Venäjältä tuodun energiatuonnin rajun vähentämisen lisäksi energiakriisin laukaisi syksyllä Ranskan ydinvoimaloiden liian pitkät huollot ja Keski-Euroopan kuivuus, joka esti osan hiilivoimaloista käytön. Irrottautuminen venäläisestä fossiilienergiasta ja nopea oikeudenmukainen siirtymä uusiutuviin ja päästöttömiin energiamuotoihin, kuten tuulivoimaan, tuovat ratkaisuja myös korkeisiin energian hintoihin, toteaa Kumpula-Natri.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP
SDP
Siltasaarenkatu 18-20 C
00530 HELSINKI

09 478 988 (vaihde)http://www.sdp.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP

SDP:n Matias Mäkynen: Työuupumukseen sairastuneilla tulisi olla oikeus sairauspäivärahaan22.3.2023 10:40:26 EET | Tiedote

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Matias Mäkysen mielestä työssään uupuneilla tulisi olla oikeus sairauspäivärahaan uupumuksen perusteella. Tällä hetkellä monella työuupumukseen sairastuneella ei ole varaa pitää tarvitsemaansa sairauslomaa, sillä työuupumusta ei ole määritelty tautiluokitusjärjestelmässä sairaudeksi, joka oikeuttaisi sairauspäivärahaan.

Puoluesihteerit vetoavat vaalirauhan puolesta21.3.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Eduskuntapuolueiden puoluesihteerit vetoavat vaalirauhan puolesta vuoden 2023 eduskuntavaaleissa. Demokraattisten oikeuksien on oltava loukkaamattomia ja vaalityön kaikin tavoin turvallista ehdokkaille, tukiryhmille ja puolueiden järjestöaktiiveille. Vaalirauha tarkoittaa jokaisen vapaata oikeutta kannattaa haluamaansa mielipidettä, äänestää haluamaansa ehdokasta, jokaisen oikeutta asettua ehdolle ja jokaisen oikeutta äänestää turvallisesti. Vaalirauha tarkoittaa sananvapautta, johon sisältyy velvollisuus toisten mielipiteiden ja hyvin tapojen kunnioittamiseen. Emme hyväksy minkäänlaista ehdokkaisiin kohdistuvaa väkivaltaa, uhkailua tai painostamista, epäasiallista viestintää tai valheellisten tietojen levittämistä. Ilkivalta yhtä puoluetta vastaan on hyökkäys kaikkia puolueita vastaan. Sitoudumme toimillamme kaikin tavoin edistämään aktiivista äänestämistä eduskuntavaaleissa 2023. Antton Rönnholm, SDP Arto Luukkanen, perussuomalaiset Kristiina Kokko, kokoomus Riikka Pirkkalainen, kesk

SDP:n puheenjohtaja Sanna Marinin puhe puoluevaltuustossa 19.3.202319.3.2023 13:40:28 EET | Tiedote

SDP:n puheenjohtaja Sanna Marinin puhe SDP:n puoluevaltuustossa Helsingissä 19.3.2023. Hyvät ystävät, arvoisat puoluevaltuutetut, hyvät median edustajat, hyvät kuulijat, On hienoa kokoontua tänään kanssanne keskustelemaan siitä, miten SDP nostetaan kahden viikon kuluttua pidettävissä eduskuntavaaleissa jälleen Suomen suurimmaksi puolueeksi. Kuten tänään Narinkkatorilla, viime viikot on ollut suuri ilo päästä tekemään kampanjaa yhdessä teidän kaikkien kanssa. SDP:n viestistä ollaan poikkeuksellisen kiinnostuneita ja siksi meidän täytyy yhdessä jatkaa vaihtoehdostamme kertomista ja innolla tehdä työtä aina vaalipäivään asti. Hyvät ystävät, Vaaleja käydään nyt erittäin tasaisissa ja tiukoissa asetelmissa. Kokoomus vaatii SDP:tä nöyrtymään jääkylmän leikkauspolitiikkansa edessä ennen kuin yhtäkään ääntä on annettu. Perussuomalaiset haluavat rajat kiinni, unohtaa ilmastonmuutoksen ja sulkea Suomen ulos kansainvälisestä yhteisöstä juuri silloin, kun sitä kaikkein eniten tarvitaan. Yhdessä nä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme