Kustantamo S&S

Eva Frantz julkaisee historiallisen jännärin lapsille – lukija pääsee kurkistamaan oopperan kulisseihin vuoden 1915 Helsingissä

Jaa

"Lapset pitävät kauhusta, koska he haluavat koetella rajojaan. Kirja on siihen juuri sopiva formaatti”, toteaa Eva Frantz uudesta kirjastaan Yön kuningatar.

Ei ole sattumaa, että Yön kuningattaren tapahtumapaikkana on juuri Aleksanterinteatteri, Helsingin vanha ooppera. Eva Frantz rakastaa vanhoja teatterirakennuksia punaisine samettiesirippuineen, pukeutumishuoneineen ja lavastemaalaamoineen. Kiinnostus heräsi jo lapsena.

– Yhtenä kesänä olin aivan hulluna Mozartin Taikahuiluun. Minulla oli se VHS-kasetilla ja katsoin oopperan varmaan joka päivä.

Myöhemmin Frantz hurahti Oopperan kummitukseen.
– Minua kiehtoi erityisesti ajatus tunneleista, labyrinteista ja maanalaisista järvistä oopperatalon alla.

Yön kuningattaren tapahtumapaikkana on vuoden 1915 Helsinki. Valokuvaaja Signe Branderin kuvista on ollut Frantzille suuri apu.

– Hänen valokuvistaan on ollut minulle paljon hyötyä. Kuvistahan näkee tarkalleen, minkä niminen on mikäkin maitokauppa tai hattuputiikki.

Kauhua sopivina annoksina

Yön kuningattaren ikäsuositus on 9–12 vuotta, nirso esimurrosikäisten ryhmä. Tarina ei saa olla liian pelottava, muttei myöskään liian kesy. Frantzin mukaan lapsiin pitää luottaa – he osaavat itse päättää, onko tarina liian jännittävä.

– Lapset lukevat mielellään kauhua koska he haluavat koetella rajojaan, ja kirja on siihen sopiva formaatti. Leffat tai videopelit voivat olla vähän liikaa, mutta kirjaa lukiessa tahdin voi määrittää itse.

Frantz ei rajoita kirjoittamistaan vain yhteen genreen, vaan hän kirjoittaa myös dekkareita aikuisille. Hyppely erilaisten kirjojen ja ikäryhmien välillä ei näytä häiritsevän häntä, päinvastoin.

– Kun kirjoitan aikuisille, minusta voi tuntua turhauttavalta että kaikessa pitää olla kauheasti järkeä ja kohtuutta. Kaipaan sitä että saan kuvitella, mitähän aavemaisessa parantolassa, mudassa oopperatalon alla tai hylättyä kartanoa ympäröivässä puistossa mahtaakaan olla.

Eva Frantz: Yön kuningatar (suom. Anu Koivunen), 180 sivua.
Ruotsinkielisen alkuteoksen Nattens drottning on julkaissut Schildts & Söderströms.

Kansi ja kirjailijakuvat: https://kustantamo.sets.fi/media/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustantamo S&S
Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme