Fafa's

Fafa’s kompensoi hiilijalanjälkensä

Jaa

Fafa’s kompensoi kaikki ravintoloiden toiminnasta sekä myynti- ja hävikkiannoksista syntyvät hiilidioksidipäästöt maaliskuusta 2020 alkaen.

Fafa’s:n tavoitteena on olla täysin ilmastoneutraali vuonna 2020. Yhteistyössä ilmastonsuojelutyön toimijan South Polen kanssa Fafa’s kompensoi jatkossa kaikki ravintoloiden toiminnasta aiheutuvat hiilidioksidipäästöt sisältäen myös epäsuorat päästöt.

Fafa’s on terveellistä ja ravinteikasta katuruokaa tarjoava Fast Casual -ravintolaketju, joka keskittyy vegaaniseen ja kasvisruokaan. Ravintoloiden menu koostuu pääsääntöisesti pitaleivistä ja salaateista. 

“Olemme arvoiltamme vihreä yritys. Haluamme tarjoilla terveellistä kasvisperäistä ruokaa, ja tavoitteemme on samalla toimia kestävän kehityksen mukaisesti ja kannattavasti. Olemme pieni yritys, joka pyrkii isoon muutokseen. Meidän mielestämme yritysten on pyrittävä tarjoamaan vain vastuullisia tuotteita ilman että kuluttajien tarvitsee niitä itse vaatia”, toteaa Fafa’s:n toimitusjohtaja Ville Myllyniemi.

Kompensoidakseen hiilidioksidipäästöjä Fafa’s hyödyntää South Polen kehittämää VCS CCBS- sertifioitua Isangi -metsänsuojeluprojektia Kongossa. Projektin myötä on tähän mennessä suojeltu yhteensä 187 000 hehtaaria yhdestä maailman monimuotoisimmasta sademetsästä.

South Pole

South Pole on globaalisti merkittävä ilmastonsuojelutyön toimija ja maailman johtava päästökompensaatiohankkeiden kehittäjä. South Pole auttaa yrityksiä, finanssialaa sekä julkista sektoria kestävään kehitykseen liittyvässä arvonluonnissa ja riskien hallinnassa yhteiskunnan siirtyessä kohti kestävää ja hiilineutraalia taloutta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
Aviela Tierto, Marketing & Communications Manager
aviela@fafas.fi
Fafa’s

Anna Lemstrom, Business Development Manager
a.lemstrom@southpole.com
South Pole

Kuvat

Lataa
Kuva: South Pole. Isangi Forest Conservation.
Kuva: South Pole. Isangi Forest Conservation.
Lataa
Kuva: South Pole. Isangi Forest Conservation.
Kuva: South Pole. Isangi Forest Conservation.
Lataa
Kuva: South Pole. Isangi Forest Conservation.
Kuva: South Pole. Isangi Forest Conservation.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Fafa's
Fafa's
Vanha Talvitie 11 A
00580 Helsinki

https://fafas.fi

Fafa’s

Suomessa 2011 perustettu ja suomalaisessa omistuksessa oleva Fafa’s on yksi Suomen nopeimmin kasvavista kasvisruokapainotteisista Fast Casual -ravintolakonsepteista. Kasvua tavoitellaan myös ulkomailla.

Punaisesta viivasta nimensä yhteydessä tunnettu Fafa's toimii tällä hetkellä neljässä eri maassa – Suomi, Viro, Ruotsi ja Englanti. Fafa’s:lla on yli 40 ravintolaa, joista 31 on yksityisten lisenssinhaltijoiden eli yrittäjien omistuksessa. Tavoitteena on kasvaa yli 50 ravintolan ketjuksi Suomessa ja ulkomailla vuoden 2020 aikana, ja rikkoa 100 ravintolan raja vuoteen 2023 mennessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fafa's

Fafa’s Replugged @Lerin Paja: Kuunnellaan hyvää, tehdään hyvää13.4.2021 15:52:59 EEST | Tiedote

Ihminen tarvitsee sekä ruumiin- että hengenravintoa, varsinkin vaikeampina aikoina. Olemme joutuneet elämään ilman elävää musiikkia ja muuta kulttuuria jo liian pitkään. Mutta tätä tuskaa ei voi verrata esiintyvien taiteilijoiden kärsimykseen. Siksi Fafa’s käynnistää Replugged-digikonsertit yhdessä Lerin pajan kanssa torstaisin kello 19. Kun ns. lähikonsertteja ei voi järjestää, haluamme näyttää mallia, että etäkeikat voivat tarjota hengenravintoa meille kaikille, sekä töitä ja toimeentuloa taiteilijoille. Kulttuurialan työllistämistä 117 000 ihmisestä noin 40 prosenttia on määräaikaisessa suhteessa tai yrittäjiä. Heihin korona on iskenyt koviten. Muusikoiden liitto arvioi, että lähes kaikki muusikot (96 %) ovat menettäneet työtilaisuuksia. Näyttelijäliiton mukaan pelkästään freelance-näyttelijät ovat menettäneet työtuloja jopa 40 miljoonaa euroa. “Me Fafa’silla pohdimme, miten voisimme auttaa kulttuurialaa. Sillä taiteella pitää voida elää. Samaan aikaan Leri Leskinen suunnitteli Leri

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme