Taideyliopisto

Feel Helsinki -festivaali järjestetään verkossa 18.5.–13.6. – ohjelmassa virtuaalitaidetta iltasaduista yhteislauluun

Jaa

Poikkeustila-Suomen suurin monitaiteinen festivaali tarjoaa mahdollisuuden tutustua taidenäyttelyyn virtuaalitodellisuudessa ja treenata laulua Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opettajien kanssa.

Taideyliopiston opettajien ja opiskelijoiden osaamisen yhteen kokoava Feel Helsinki -festivaali järjestetään tänä vuonna kokonaan digitaalisesti. Festivaalin esitykset kootaan osoitteeseen feelhelsinki.info, jossa ohjelmaa voi seurata 18.5. alkaen.

Verkkosivustolla nähdään ensi maanantaista alkaen yli 20 ohjelmanumeroa, joista kuka tahansa voi nauttia maksutta omalla kotisohvallaan. Kaikenikäisille suunnattu festivaali tarjoaa laajan kattauksen konsertteja, video- ja äänitaidetta, iltasatujen live-luentaa, performansseja ja kuvataidetta. Osa ohjelmista on suoria lähetyksiä, jotka jäävät sivustolle katsottavaksi live-esityksen jälkeen. Muu ohjelma on koettavissa verkon kautta milloin vain.

Ohjelma on koottu Taideyliopiston opiskelijoiden ehdotuksista. Feel Helsinki -festivaali oli alun perin tarkoitus järjestää Musiikkitalossa 13.6., mutta se siirrettiin verkkoon koronaviruspandemian vuoksi. Monet opiskelijat näkivät tilanteen mahdollisuutena kokeilla jotain uutta.

– Taideyliopisto on yksi Suomen suurimmista luovien ihmisten yhteisöistä, joten tuntui luontevalta kokeilla uusia tapoja tuoda taidetta lähelle ihmisiä. Tarvitsemme taidetta entistäkin kipeämmin tänä epävarmuuden ja muutoksen aikana, Taideyliopiston rehtori Jari Perkiömäki perustelee. 

Aika koronaeristyksessä on toiminut inspiraationlähteenä opiskelijoiden teoksissa. Esimerkiksi oopperakoulutuksen opiskelijoiden ja alumnien konsertti Milloin näen sinut jälleen? on kuvaus tarpeesta ihmiskontaktiin ja eristäytyneisyyden luomasta ahdistuksesta.

Helsinki-päivänä 12.6. järjestetään osana festivaalia yhteislaulukonsertti Sisukkaiden laulu. Ennen konserttia yleisöllä on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä harjoittelemaan laulettavia kappaleita Taideyliopiston Sibelius-Akatemian laulunopettajien Aija Puurtisen, Sirkka Parviaisen ja Anna-Kaisa Liedeksen sekä Haloa-kuorosta muodostetun ensemblen ohjauksessa Zoom-yhteyden kautta. Konsertissa kappaleet esitetään livenä ja jokainen voi laulaa kotona mukana.

Festivaalisivustolla 13.6. avautuva kuvataideopiskelijoiden näyttely Invisible Forces on pantu esille 3D-mallinnettuun tilaan, jota ei vielä fyysisessä todellisuudessa ole olemassa: Taideyliopiston Kuvataideakatemian vuonna 2021 valmistuvaan uudisrakennukseen. Yleisö pääsee kokemaan näyttelyn 360 asteen kuvakulmaa hyödyntävän videon kautta tai virtuaalilaseilla, jos kotoa sellaiset löytyvät. Näin näyttely tarjoaa katsojalle mahdollisuuden kurkistaa samalla Taideyliopiston tulevaisuuden kampukselle.

Feel Helsinki -tapahtuma järjestettiin Helsingin Musiikkitalossa ensimmäistä kertaa kesäkuussa 2019. Uusi kaupunkifestivaali houkutteli paikalle yli 5500 kävijää.

Lisätietoa ja ohjelma: www.feelhelsinki.info

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Taideyliopisto
Taideyliopisto
Töölönkatu 3 A
00100 Helsinki

Taideyliopisto tarjoaa ylintä musiikin, kuvataiteen, teatterin ja tanssin koulutusta Suomessa. Taideyliopisto on taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen suunnannäyttäjä, joka vahvistaa taidetta yhteiskuntaa uudistavana voimana. Vuonna 2013 perustetun Taideyliopiston muodostavat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Taideyliopisto

Paavo Heinisen sävelkielestä syntyi ensimmäinen väitöskirja9.9.2020 11:30:00 EESTTiedote

Paavo Heininen hyödyntää Silkkirumpu-oopperassaan uudenlaisia intermediaalisia kerronnan keinoja. Tämä käy ilmi Inkeri Jaakkolan väitöskirjasta "Laakeripuun luona: Tekstin ja musiikin vuorovaikutus Paavo Heinisen oopperassa Silkkirumpu op. 45", joka tarkastetaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa 26.9.2020. Jaakkolan tutkimus on ensimmäinen Heinisen sävelkieleen musiikkianalyysin keinoin pureutuva suomalainen väitöskirja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme