Oulun yliopisto

Festival of Cultures tuo kulttuurit yhteen Oulun yliopistolle 12.11.

Jaa
Festival of Cultures järjestetään jälleen 12.11. klo 10–16 Oulun yliopistolla. Tapahtuma kerää eri maista Ouluun tulleet ihmiset yhteen juhlimaan yliopistoympäristön kansainvälisyyttä ja samalla tarjoaa huikean mahdollisuuden tutustua erilaisiin kulttuureihin ja ihmisiin.
Kuva Oulun yliopisto / Lasse Lehto
Kuva Oulun yliopisto / Lasse Lehto

Tänä vuonna neljättä kertaa järjestettävä festivaali on kasvanut vuosi vuodelta ja tällä kertaa mukana on noin 40 eri kulttuuria kaikilta asutetuilta mantereilta. Tänä vuonna tapahtumassa nähdään myös suomalainen folk-duo Rällä, joka esiintyy yliopiston aulassa kello 12.

Festivaali on osa Oulun yliopiston kotikansainvälistymisen toimintaa. Kotikansainvälistyminen tarkoittaa sitä, että henkilö saa kansainvälisiä kokemuksia ja oppii tuntemaan muita kulttuureita sekä toimimaan kansainvälisessä ympäristössä omassa kotimaassaan. Opetus- ja Kulttuuriministeriön vastikään tekemän selvityksen mukaan kansainvälistymistä pidetään hyvin tärkeänä osana korkeakouluopintoja, mutta silti suomalaisista korkeakouluopiskelijoista vain 3,2 prosenttia kävi vaihdossa tai harjoittelussa ulkomailla vuoden 2017 aikana.

Kotikansainvälistymisen lisäksi Festival of Cultures juhlistaa ja tuo näkyväksi Oulun yliopiston ja kaupungin kulttuurien moninaisuutta. Tapahtumassa pääsee maistelemaan ruokia eri puolilta maailmaa, juttelemaan eri maista tulevien ihmisten kanssa sekä tutustumaan eri maiden musiikkiin, peleihin, kieliin ja tapoihin. Tapahtuma on yliopiston järjestämä, mutta se on avoin ja ilmainen kaikille.

Kansainvälisille yliopistoyhteisön jäsenille tapahtuma antaa oivan tilaisuuden esitellä omaa kulttuuria, näyttää itsestään ja taustastaan erilaisia puolia ja integroitua paremmin monikulttuuriseen yliopistoympäristöön. Suuremmassa mittakaavassa tapahtuma edesauttaa sujuvampaa kulttuurien välistä kanssakäymistä kansainvälisessä yliopistoyhteisössä, auttaa ihmisiä ymmärtämään erilaisia maailmankatsomuksia sekä lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Tapahtuma järjestetään keskellä Oulun yliopistoa Telluksessa sekä sen edustalla olevassa aulatilassa. 

Toimituksenne edustaja on tervetullut tilaisuuteen.

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Festival of Cultures 2018

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäsuunnittelija Anssi Koivusaari, puh. 050 412 9659, antti.koivusaari@oulu.fi

Kuvat

Kuva Oulun yliopisto / Lasse Lehto
Kuva Oulun yliopisto / Lasse Lehto
Lataa
Kuva Oulun yliopisto / Lasse Lehto
Kuva Oulun yliopisto / Lasse Lehto
Lataa
Kuva Oulun yliopisto / Lasse Lehto
Kuva Oulun yliopisto / Lasse Lehto
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Tiina Rajala, Tua Huomo, Pertti Korhonen ja Janne Saarikivi valittiin Oulun yliopiston hallitukseen1.6.2023 15:57:01 EEST | Tiedote

Oulun yliopiston kollegio on valinnut neljä uutta jäsentä Oulun yliopiston hallitukseen. Pohjois-Pohjanmaan liiton kehitysjohtaja Tiina Rajala valittiin kaudelle 5.9.2023–31.12.2025. VTT:n Tulevaisuuden tuotteet ja palvelut -liiketoiminta-alueen johtaja Tua Huomo, Fintrafficin toimitusjohtaja Pertti Korhonen sekä kielitieteilijä, tietokirjailija Janne Saarikivi puolestaan kaudelle 1.1.2024–31.12.2025. Yliopiston kollegio päätti asiasta 31.5.2023. Päätös syntyi äänin 13–8.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme