Fiksuruoka.fi

Fiksuruoka.fi vähentänyt ruokahävikkiä jo kaksi miljoonaa kiloa

Jaa
Ahkerimmin hävikkiä on torjuttu Turussa, Tampereella ja Helsingissä.

Suomalainen hävikkiruokapalvelu Fiksuruoka.fi on vähentänyt ruokahävikkiä Suomessa jo kaksi miljoonaa kiloa.

"Tuntuu mahtavalta, että olemme voineet vähentää ruokahävikkiä näin valtavasti. Mitä enemmän suomalaiset tilaavat ruokaa kauttamme, sitä vähemmän ruokaa menee roskiin. Nyt poikkeustilan aikana tuntuu myös hyvältä auttaa riskiryhmäläisiä pysymään kotona", kommentoi yrityksen toimitusjohtaja Juhani Järvensivu.

Fiksuruoka.fi on ainoa suomalainen hävikkiruoan verkkokauppa. Valikoima koostuu pääosin suomalaisten valmistajien, maahantuojien ja tukkuketjujen poisto- ja jäännöseristä, jotka ovat vaarassa tulla hävitetyiksi. Syynä voi olla esimerkiksi tuotteen poistuminen valikoimasta, uudistunut myyntipakkaus, liian suuri varasto tai lähestyvä parasta ennen -päiväys. Tuotteet myydään kuluttajille 20–90% alennuksella.

Asukasmäärään suhteutettuna eniten ruokahävikkiä on vähennetty Turussa

Eniten ruokahävikin pienentämiseen ovat osallistuneet suuret kaupungit Helsinki, Tampere ja Turku. Asukasmäärään nähden eniten ruokahävikkiä on vähennetty Turussa, toiseksi eniten Tampereella ja kolmanneksi Helsingissä.

Korona-aikana Fiksuruoan tilausmäärät ovat kolminkertaistuneet. Normaalia enemmän on ostettu esimerkiksi ruoanlaittotuotteita, pastaa ja riisiä, ketsuppia ja kastikkeita, wc-paperia sekä naposteltavia.

Eniten ruokahävikin pienentämiseen Fiksuruoan tilausten kautta osallistuneet kaupungit:
1) Helsinki
2) Tampere
3) Turku
4) Espoo
5) Vantaa
6) Pori
7) Rauma

Asukasmäärään suhteutettuna:
1) Turku
2) Tampere
3) Helsinki
4) Vantaa
5) Espoo
6) Rauma
7) Pori

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari Wainio
+358 40 828 0508
mari@mellakkahelsinki.fi
www.mellakkahelsinki.fi

Tietoja julkaisijasta

Fiksuruoka.fi

Fiksuruoka.fi on suomalainen hävikkiruoan verkkokauppa, joka toimii kansainvälisillä markkinoilla nimellä Foodello. Verkkokaupan valikoima koostuu elintarvikevalmistajien, maahantuojien ja tukkuketjujen poisto- ja jäännöseristä, jotka ovat vaarassa tulla hävitetyiksi. Syynä voi olla esimerkiksi tuotteen poistuminen valikoimasta, uudistunut myyntipakkaus, liian suuri varasto tai lähestyvä parasta ennen -päiväys.
 
Fiksuruoka.fi on perustettu vuonna 2016, ja yritys on kasvanut lähes 60 henkilöä työllistäväksi yritykseksi. Fiksuruoka toimii tällä hetkellä kolmella markkinalla: Suomessa, Alankomaissa ja Belgiassa. Yritys tekee yhteistyötä paikallisten kuivaelintarvikkeiden valmistajien ja maahantuojien kanssa. Suomessa toimittajina ovat mm. Jalostaja, Nestlé, Orkla Care, Oriola, Fredman ja Läntmannen Cerelia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fiksuruoka.fi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme