HUS

FINENTRY-palvelussa on vieraillut jo 60 000 Suomeen matkustava

Jaa

Tammikuussa 2021 julkaistuun FINENTRY-palvelun infosivustoon on tutustunut jo 60 000 maahantulijaa. Nyt myös suomalaisen henkilötunnuksen omaavat maahantulijat voivat varata ajan koronavirustestiin FINENTRYn kautta.

FINENTRY opastaa pandemian aikana Suomeen saapuvia sekä sujuvoittaa koronavirustestausta. FINENTRY-palvelun avulla Suomeen matkaa suunnitteleva saa ajankohtaiset toimintaohjeet sekä tilannekohtaisen ohjauksen koronanäytteenottoon. Infosivustoon tutustuneista noin puolet on hyödyntänyt palvelua toimintaohjeiden saamiseksi, koronatestin varaamiseksi sekä näytetuloksen saamiseksi tekstiviestitse.

FINENTRY-palvelun kautta myös suomalaisen henkilötunnuksen sekä pankki- tai mobiilitunnisteen haltijat voivat ennen maahan saapumistaan varata palvelussa ajan Suomessa tehtävään koronavirustestiin. Myös Uudellamaalla oleskelevat vaihto-opiskelijat voivat varata ajan koronanäytteenottoon FINENTRYn kautta.

Mikä FINENTRY on?

FINENTRY-palvelussa maahantulija voi kartoittaa jo ennen matkaa tai matkan aikana Suomeen matkustamisen toimintaohjeita, varata ajan Suomessa tehtävään koronavirustestiin, saada tekstiviestillä ohjeet testiin saapumiseen sekä koronavirustestin tuloksen. Palvelu ohjaa toimenpiteisiin ja tarvittaessa koronatestiin lähtömaan ja yksilöllisen kartoituksen mukaisesti.

Sosiaali- ja terveysministeriön tukema, terveysturvallisuusviranomaisten ja HUSin yhteistyössä tuottama palvelu otettiin käyttöön Helsinki-Vantaan lentokentällä ja Helsingin satamissa tammikuussa. Palvelun käyttö on laajenemassa muualle Suomen rajanylityspisteisiin helmi-maaliskuussa. Palvelu ohjaa jo nyt maahantulijaa yleisellä tasolla matkustamiseen mihin tahansa Suomeen.

Suomen viranomaisten ohjeiden mukaan päivittyvä palvelu sujuvoittaa viranomaisten toimintaa rajanylityspaikoilla sekä opastaa maahantulijaa yhdeksällä eri kielellä. Matkapuhelimessa sekä selaimessa toimivan palvelun käyttö on vapaaehtoista ja maksutonta. Palvelusta viestitään muun muassa Suomen edustajistoissa eri puolilla maailmaa, terveysturvallisuus- ja rajavalvontaviranomaisten verkkosivuilla, matkailutoimijoiden ja liikennöitsijöiden verkkosivuilla sekä rajanylityspaikoilla.

Lisätietoa:
www.finentry.fi

Suomeen matkustamisen rajoituksista:
www.raja.fi/korona-info

www.raja.fi/rajaliikenne-ohjeet-korona 

Sähköposti: finentry@hus.fi 

Haastattelupyynnöt: sirpa.arvonen@hus.fi 

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Tutkijat löysivät uuden harvinaisen perinnöllisen valkosolujen toiminnan puutoksen, joka johtaa tappavaan tulehdustilaan16.4.2021 08:26:14 EEST | Tiedote

Vastasyntyneen suomalaispotilaan henki pelastettiin pikaisella kantasolusiirrolla, kun vaikean yleistyneen tulehdustilan syy selvisi Helsingin, Oulun, Karoliinisen instituutin ja Wienin lääketieteellisen yliopiston tutkijoiden tiiviillä yhteistyöllä. Tutkijat kuvasivat uuden, väistyvästi periytyvän, RhoG-valkuaisen puutteesta johtuvan immuunivajeen. Tutkimus on juuri julkaistu arvostetuimmassa veritautien alan julkaisusarjassa Blood.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme