ELY-keskukset

Fingrid Oyj:n Metsälinjan vahvistaminen voimajohtohankkeen ympäristövaikutusten arviointiohjelma nähtävillä, yleisötilaisuus 15.2.2023. (Pohjois-Pohjanmaa, Keski-Suomi)

Jaa
Fingrid Oyj on toimittanut yhteysviranomaisena toimivalle Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle (ELY-keskus) Metsälinjan vahvistamiseen liittyvän 400 + 110 kilovoltin voimajohtohankkeen YVA-ohjelman.

YVA-ohjelma on nähtävillä 6.2.2023 – 8.3.2023 Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen verkkosivulla www.ely-keskus.fi/kuulutukset/keski-suomi ja ympäristöhallinnon verkkosivulla www.ymparisto.fi/metsalinjanvahvistaminenYVA.

Paperimuodossa oleviin asiakirjoihin voi tutustua Keski-Suomen ELY-keskuksessa (Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä) sekä hankealueen kaupunkien ja kuntien toimipisteissä.

Yleisötilaisuus

YVA-menettelyä koskeva yleisötilaisuus pidetään etäyhteydellä keskiviikkona 15.2.2023 klo 17.30–19.30. Tilaisuudessa esitellään hanketta, siihen liittyvää YVA-menettelyä ja hankkeen ympäristövaikutusten arviointiohjelmaa. Osallistumislinkki tilaisuuteen löytyy ympäristöhallinnon verkkosivulta www.ymparisto.fi/metsalinjanvahvistaminenYVA.

Hankekuvaus

Ympäristövaikutusten arviointimenettelyssä (YVA) tarkastellaan Metsälinjan vahvistamiseen liittyvää 400+100 kilovoltin voimajohtohanketta. Uusi voimajohto sijoittuu 252 kilometrin osuudella nykyisen 200 kV voimajohdon paikalle, ja nykyisen voimajohdon rinnalle 45 kilometrin osuudella. Asutusta tai luonnonsuojelukohdetta kiertävissä teknisissä vaihtoehdoissa voimajohto sijoittuu lyhyelti uuteen maastokäytävään. Tarkasteltavat voimajohtoreitit sijoittuvat Vaalan, Siikalatvan, Haapaveden, Kärsämäen, Haapajärven, Reisjärven, Pihtiputaan, Kinnulan, Kivijärven, Karstulan, Saarijärven, Multian, Uuraisten, Äänekosken, Laukaan ja, Jyväskylän kuntien alueille. Voimajohtoreitin pituus on noin 297 kilometriä.

Hanke tarvitaan kantaverkolle asetetun käyttövarmuusvaatimuksen turvaamiseksi, kun sähkönsiirtotarve kasvaa.

Jokainen voi esittää mielipiteensä ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta

Mielipiteet ja lausunnot arviointiohjelmasta tulee jättää kuulemisaikana viimeistään 8.3.2023 ensisijaisesti sähköisesti osoitteeseen kirjaamo.keski-suomi@ely-keskus.fi tai kirjallisesti Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen kirjaamoon osoitteella, Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, PL 250, 40101 Jyväskylä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Keski-Suomen ELY-keskus
Arja Koistinen, p. 0295 024 760, etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi

Fingrid Oyj
Yhteyshenkilö Jenni-Julia Saikkonen, p. 030 395 5000, etunimi.sukunimi(at)fingrid.fi

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Kevään kelirikosta arvioidaan vaikeaa (Keski-Suomi, Etelä-Savo, Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala)20.3.2023 10:27:21 EET | Tiedote

Kelirikolla tarkoitetaan tien pinnan tai tierakenteen pehmenemisen aiheuttamaa kulkukelpoisuuden merkittävää vaikeutumista tai estymistä. Tien pinta tai rakenne voi pehmentyä keväällä roudan sulamisen yhteydessä tai rakenteiden vettyessä märkänä myöhäissyksynä tai lämpimänä alkutalvena. Rakenne voi pehmentyä ja kantavuus heikentyä joko tien pinnalta tai myös syvemmältä. Sorateillä voi siten esiintyä erityyppistä kelirikkoa, kuten pinta- ja runkokelirikkoa.

Skärgårdshavets tillstånd väckte intresse i Åbo - 140 deltog i seminarium om Skärgårdshavets tillstånd i framtiden (Egentliga Finland, Satakunta)17.3.2023 09:03:41 EET | Tiedote

NTM-centralen för Egentliga Finland anordnade 16.3. i Åbo ett seminarium om Skärgårdshavets tillstånd i framtiden. På seminariet presenterades färsk forskningskunskap om Skärgårdshavets tillstånd, och bollades idéer om metoder med vilka olika aktörer kan främja skyddet av Skärgårdshavet och minska näringsbelastningen från land.

Saimaan järvilohen pelastamiseen lisääntymisalueita, vaellusväyliä ja resursseja17.3.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Järvilohen pelastamista seurataan ensimmäistä kertaa tulosmittareilla. Tulosmittareiden perusteella ollaan lajin häviämisen kynnyksellä, mikäli järvilohen hoitokohteissa ja säilytysviljelyssä sekä resursseissa ei tapahdu nopeita muutoksia. Kannanhoidollisten poikasten elossa säilyminen tulee kohentua Saimaalla ja Pielisellä, sillä nykyään poikasista noin 99,8 % ei selviä järvivaelluksesta takaisin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme