Fira

Fira ja Caverion toteuttavat Rykmentinpuiston kampuksen Tuusulaan elinkaarihankkeena

Jaa
Tuusulan kunnanhallitus on valinnut rakennusalan palveluyhtiö Firan ja kiinteistötekniikkayhtiö Caverionin muodostaman ryhmittymän Rykmentinpuiston kampuksen toteuttajaksi. Yli 12 000 bruttoneliömetrin kampus toteutetaan elinkaarihankkeena ja valmistuttuaan se tarjoaa modernit ja terveelliset oppimisen sekä viihtymisen tilat niin lapsille, nuorille, henkilökunnalle kuin muillekin kuntalaisille.
Kampukseen rakennetaan tilat yhteensä noin tuhannelle ala- ja yläasteen oppilaalle sekä yli 40 esikoululaiselle ja yli 150 erityisoppilaalle. Opetushenkilöstöä koulussa on vajaa 200. Kuva: P&R Arkkitehdit.
Kampukseen rakennetaan tilat yhteensä noin tuhannelle ala- ja yläasteen oppilaalle sekä yli 40 esikoululaiselle ja yli 150 erityisoppilaalle. Opetushenkilöstöä koulussa on vajaa 200. Kuva: P&R Arkkitehdit.

Rykmentinpuiston elinkaarihanke sisältää kiinteistön suunnittelu- ja rakennustyöt sekä rakennuksen ylläpitopalvelut 20 vuoden palvelujakson ajalle. Rakentaminen käynnistyy alkukesästä 2023 ja perusopetus kampuksessa alkaa syyslukukaudella 2025. Hankkeeseen sisältyy kunnan optio hankkia myöhemmin kampuksen yhteyteen mahdollisesti toteutettavan päiväkodin suunnittelu- ja rakennustyö sekä vastaavat ylläpitopalvelut kampuksen palvelujakson ajalle.

− Hankkeessa otetaan pitkäjänteisesti huomioon muun muassa rakentamisen laatuun, turvallisuuteen, energiatehokkuuteen ja toiminnallisuuteen liittyvät asiat. Käytettävyys varmistetaan koko palvelujakson ajan yhteistyössä palveluntuottajan kanssa. Kohteessa mahdollistetaan myös monipuolinen kuntalaiskäyttö, sanoo projektitoimiston päällikkö Jyri Olkkonen Tuusulan kunnasta.

− ­ Kyseessä on toinen elinkaarihankkeemme, jota on hienoa päästä toteuttamaan yhteistyössä Caverionin ja Tuusulan kunnan kanssa. Hanke on meille erityisen mieluisa, sillä pääsimme rakentajana heti alkuvaiheessa tuomaan siihen ydinosaamisemme eli kyvykkyyden kokonaisuuden optimointiin ja käyttäjälähtöiseen suunnitteluun. Useita oppimisympäristöjä toteuttaneena tiedämme, miten eri suunnitteluratkaisut käytännössä toimivat ja tätä osaamista on tässäkin hankkeessa hyödynnetty, painottaa Firan toimitilarakentamisen linjajohtaja Henri Mämmi.

− Meille on erittäin mieluista päästä rakentamaan ja ylläpitämään Rykmentinpuiston kampusta. Elinkaarihankkeessa korostuu toteuttajien kokemus ja hyvä yhteistyö, ja olemmekin yhdessä Firan ja suunnittelijoiden kanssa kehittäneet kestäviä ja tehokkaita energiaviisaita ratkaisuja. Myös tilaajan ja käyttäjien aktiivinen osallistuminen neuvotteluvaiheessa antaa hyvän pohjan 20 vuoden yhteistyölle rakennuksen valmistuttua, Caverion Suomen divisioonajohtaja Ville Tamminen sanoo.

RTS-ympäristöluokituksen neljän tähden taso ja A-energialuokka

Kohteelle tavoitellaan RTS-ympäristöluokituksen neljän tähden tasoa ja rakennuksessa hyödynnetään uusiutuvaa energiaa. Katolle rakennetaan aurinkosähkövoimala, jonka teho on 160 kilowattipiikkiä (kWp). Lisäksi kohteeseen toteutetaan lämpöpumppu, jolla tuotetaan lämpöä lattialämmityksellä varustettuihin tiloihin sekä kylmää kesäajan viilennykseen. Jo tarjoukseen kuului hiilijalanjälkilaskenta, ja rakentamisessa panostetaan vähähiilisiin ratkaisuihin.

Rakennuksen elinkaaren aikainen hiilijalanjälki on 37 prosenttia pienempi kuin vertailukiinteistössä. Työssä noudatetaan Terve Talo- ja Kuivaketju10 -konsepteja. Energiatehokkuutensa perusteella (E-luku 61 kWh/brm2, a) kiinteistö kuuluu A-energialuokkaan. Työmaan toiminnassa otetaan myös käyttöön vähäpäästöisen työmaan käytäntöjä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Henri Mämmi, Fira, linjajohtaja, toimitilarakentaminen, p. 050 346 9076, henri.mammi@fira.fi


Jani Orava, liiketoimintapäällikkö, Caverion Suomi, p. 040 746 1608, jani.orava@caverion.com


Jyri Olkkonen, projektitoimiston päällikkö, Tuusulan kunta, puh. 040 314 3555, jyri.olkkonen@tuusula.fi

Kuvat

Kampukseen rakennetaan tilat yhteensä noin tuhannelle ala- ja yläasteen oppilaalle sekä yli 40 esikoululaiselle ja yli 150 erityisoppilaalle. Opetushenkilöstöä koulussa on vajaa 200. Kuva: P&R Arkkitehdit.
Kampukseen rakennetaan tilat yhteensä noin tuhannelle ala- ja yläasteen oppilaalle sekä yli 40 esikoululaiselle ja yli 150 erityisoppilaalle. Opetushenkilöstöä koulussa on vajaa 200. Kuva: P&R Arkkitehdit.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Fira
Fira
Teknobulevardi 3-5
01530 Vantaa

Fira on rakennusalan rohkea uudistaja. Maailma muuttuu koko ajan ja uskomme, että rakennusalan tulee muuttua sen mukana. Tavoitteenamme on tarjota ylivoimaista palvelurakentamista, jonka keskiössä on asiakas – sekä tietysti ihmiset, jotka tiloja käyttävät. Siksi kehitämme rakentamisen ja asumisen ratkaisuja, jotka huomioivat ympäristön sekä ilahduttavat ja auttavat asiakasta ylittämään tavoitteensa. Olemme merkittävä rakentaja pääkaupunkiseudulla, ja liikevaihtomme oli 225 milj. euroa vuonna 2021. Palvelualueitamme ovat asuntorakentaminen, toimitilarakentaminen, modernisointi sekä putkiremontit ja asuntoperuskorjaukset.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fira

Yhteisöllisyydestään tunnettu Postipuisto tuo myös rakentajat yhteen – Postipuiston Kotipäivä esittelee aluetta laajasti toukokuun viimeisenä viikonloppuna17.5.2023 14:59:50 EEST | Tiedote

Helsingin Pohjois-Pasilaan, Keskuspuiston kupeeseen rakentuva Postipuiston asuinalue alkaa valmistua. Yhteisöllisyydestään tunnettu alue on saanut myös rakennusliikkeet ja rakennuttajat ideoimaan asuinalueen kehittämistä yhdessä. Sunnuntaina 28.5.2023 järjestetään Postipuiston Kotipäivä -tapahtuma, joka esittelee asuntojen lisäksi myös uutta asuinaluetta ja sen erityispiirteitä.

Firan liikevaihto ja liikevoitto kasvoivat vuonna 2022, veturina toimitilarakentaminen23.3.2023 08:40:00 EET | Tiedote

Kulunut vuosi oli rakentamisen palveluyhtiö Firalle erittäin hyvä haastavasta toimintaympäristöstä huolimatta. Tilauskanta nousi vuoden aikana ennätystasolle ja liikevaihto oli Firan historian korkein. Veturina toimi erityisesti toimitilarakentaminen, jonka tilauskanta kasvoi 58 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Myös asuntorakentaminen menestyi vaikeutuneessa markkinassa erinomaisesti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme