Fira

Fira rakentaa DHL:lle logistiikkakeskuksen Sipooseen

Jaa
Rakennusalan palveluyhtiö Fira Oy ja logistiikka-alan maailmanlaajuinen markkinajohtaja DHL ovat sopineet uuden, noin 44 000 neliömetrin logistiikkakeskuksen rakentamisesta Sipoon Bastukärriin. Kyseessä on ensimmäisiä kohteita Suomessa, jolle tavoitellaan BREEAM International New Construction 2016 -ympäristösertifioinnin korkeinta mahdollista eli “Outstanding”-tasoa. Kohteen rakentaminen käynnistyi toukokuussa.
Havainnekuva kohteesta. Kuva: Parviainen Arkkitehdit
Havainnekuva kohteesta. Kuva: Parviainen Arkkitehdit

BREEAM NC 2016 -sertifioinnin Outstanding-tason saavuttaminen asettaa tiukkoja vaatimuksia muun muassa energiatehokkuudelle, rakennusmateriaalien ympäristövaikutuksille sekä vastuulliselle hankinnalle. Koko rakennukselle tavoiteltavan BREEAM-sertifioinnin lisäksi kohteen toimistotiloille tavoitellaan WELL Core Gold -tasoa.

Uuden logistiikkakeskuksen rakentaminen aloitettiin toukokuussa työmaan perustamisella ja maanrakennustöillä. Hanke luovutetaan DHL:lle kahdessa vaiheessa, ensimmäinen osa syyskuussa 2023 ja loppuosa helmikuussa 2024. Hankkeen suunnitteluvaiheen ratkaisuissa on hyödynnetty Firan oman ratkaisukehitystiimin erikoisosaamista ja vuosia kehitettyjä toimintamalleja.

− Firalla on vankka kokemus vaativien ja laajojen logistiikkakeskushankkeiden suunnittelusta ja toteutuksesta. Oman ratkaisukehityksemme avulla pystymme löytämään asiakkaalle eri ratkaisuvaihtoehtojen joukosta optimaalisimman. Olemme todella iloisia luottamuksesta ja lähdemme innolla rakentamaan DHL:n uutta logistiikkakeskusta BREEAM-sertifioinnin Outstanding-tason vaatimuksia noudattaen, toteaa Firan toimitilarakentamisen linjajohtaja Henri Mämmi.

DHL:n konsultteina hankkeessa toimivat Ramboll, JLL ja Parviainen Arkkitehdit.

Viime vuonna Fira rakensi Postin logistiikkayhtiö Transvallille 30 000 neliömetrin varastorakennuksen Sipoon Bastukärriin DHL:n tulevan logistiikkakeskuksen naapuritontille. Vuoden 2021 lopulla Fira solmi urakkasopimuksen kauppakeskus Tokmannin kanssa 55 000 neliömetrin varastorakennuksen rakentamisesta Mäntsälään.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Fira Oy

Henri Mämmi, linjajohtaja / toimitilarakentaminen, puh. 050 3469 076, henri.mammi@fira.fi

Tuomas Lankinen, Head of Project Development / toimitilarakentaminen, puh. 044 3786 454, tuomas.lankinen@fira.fi

Kuvat

Havainnekuva kohteesta. Kuva: Parviainen Arkkitehdit
Havainnekuva kohteesta. Kuva: Parviainen Arkkitehdit
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Fira
Fira
Teknobulevardi 3-5
01530 Vantaa

Fira Oy on rakentamisen palveluyhtiö, joka keskittyy laadukkaisiin hankeratkaisuihin kasvavilla rakentamisen osa-alueilla erityisesti pääkaupunkiseudulla. Liiketoimintamme jakautuu neljään palvelualueeseen: asuntorakentamiseen, toimitilarakentamiseen, modernisointiin ja putkiremontteihin. Kehitämme asumisen ja rakentamisen ratkaisuja, jotka huomioivat ympäristön, ilahduttavat ja auttavat asiakasta ylittämään tavoitteensa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fira

Firan liikevaihto ja liikevoitto kasvoivat vuonna 2022, veturina toimitilarakentaminen23.3.2023 08:40:00 EET | Tiedote

Kulunut vuosi oli rakentamisen palveluyhtiö Firalle erittäin hyvä haastavasta toimintaympäristöstä huolimatta. Tilauskanta nousi vuoden aikana ennätystasolle ja liikevaihto oli Firan historian korkein. Veturina toimi erityisesti toimitilarakentaminen, jonka tilauskanta kasvoi 58 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Myös asuntorakentaminen menestyi vaikeutuneessa markkinassa erinomaisesti.

Fira ja Caverion toteuttavat Rykmentinpuiston kampuksen Tuusulaan elinkaarihankkeena30.1.2023 08:16:40 EET | Tiedote

Tuusulan kunnanhallitus on valinnut rakennusalan palveluyhtiö Firan ja kiinteistötekniikkayhtiö Caverionin muodostaman ryhmittymän Rykmentinpuiston kampuksen toteuttajaksi. Yli 12 000 bruttoneliömetrin kampus toteutetaan elinkaarihankkeena ja valmistuttuaan se tarjoaa modernit ja terveelliset oppimisen sekä viihtymisen tilat niin lapsille, nuorille, henkilökunnalle kuin muillekin kuntalaisille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme