Fira

Fira rakentaa NREPin omistaman logistiikkakeskuksen laajennusosan Espooseen

Jaa
Rakennusalan palveluyhtiö Fira Oy ja Pohjoismaiden johtava kiinteistöalan yritys NREP ovat sopineet Espoon Koskelonkujalla sijaitsevan logistiikkakeskuksen laajennusosan rakentamisesta. Kokonaisuus on laajuudeltaan noin 5 800 bruttoneliömetriä. Rakennustyöt käynnistyvät toukokuussa ja kohde valmistuu vuoden 2023 toukokuun loppuun mennessä.
Havainnekuva kohteesta. Kuva: Arkkitehtiruutu Oy.
Havainnekuva kohteesta. Kuva: Arkkitehtiruutu Oy.

Logistiikkakeskukselle tavoitellaan “Very Good” -tason BREEAM-ympäristösertifiointia. Olemassa olevassa kiinteistössä työskennellään koko rakentamisen ajan, joten kiinteistön käyttäjien toimintojen sujuvuus ja hyvät työskentelyolosuhteet huomioidaan kaikissa rakentamisen vaiheissa.

− On ilo aloittaa yhteistyö Firan kanssa meille merkittävän Koskelonkuja 4:n logistiikkakeskuksen kehittämiseksi. Laajennuksen ansiosta saamme lisää nykyaikaisia tiloja tulevaisuuden vuokralaistemme käyttöön. Valmistuvissa tiloissa hyödynnetään Qheatin kanssa aiemmin tontille rakennettua syvälämpökaivoa lämmitykseen. Lisäksi pystymme pienentämään rakennusvaiheen päästöjä, sillä emme tarvitse erillisiä maanrakennustöitä kiinteistöä varten, sanoo NREP-konserniin kuuluvan Logicenters Finlandin kaupallinen johtaja Jarkko Äikää.

− Firalla on vankka kokemus vaativien ja laajojen logistiikkakeskushankkeiden suunnittelusta ja toteutuksesta, ja tässäkin hankkeessa on hyödynnetty oman ratkaisukehityksemme asiantuntemusta tilaajalle optimaalisimman ratkaisun löytämiseksi. On todella hienoa päästä yhteistyöhön NREPin sekä kiinteistön käyttäjien kanssa, kertoo Firan toimitilarakentamisen linjan Head of Project Development Tuomas Lankinen.

Firan oman ratkaisukehitystiimin rooli hankkeen suunnitteluvaiheessa on ollut keskeinen. Syvällisen erikoisosaamisen, pitkälle kehitettyjen toimintamallien ja asiakkaiden tarpeiden pohjalta luotiin ratkaisu, jolla parhaiten päästiin haluttuun lopputulokseen.

Viime vuonna Fira rakensi Postin logistiikkayhtiö Transvallille 30 000 neliömetrin varastorakennuksen Sipoon Bastukärriin. Vuoden 2021 lopulla Fira solmi urakkasopimuksen kauppakeskus Tokmannin kanssa 55 000 neliömetrin varastorakennuksen rakentamisesta Mäntsälään. Varastorakennuksen valmistuttua vuonna 2024 se myydään NREPille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Fira Oy

Henri Mämmi, linjajohtaja / toimitilarakentaminen, puh. 050 3469 076, henri.mammi@fira.fi
Tuomas Lankinen, Head of Project Development / toimitilarakentaminen, puh. 044 3786 454, tuomas.lankinen@fira.fi

Kuvat

Havainnekuva kohteesta. Kuva: Arkkitehtiruutu Oy.
Havainnekuva kohteesta. Kuva: Arkkitehtiruutu Oy.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Fira
Fira
Teknobulevardi 3-5
01530 Vantaa

Fira Oy on rakentamisen palveluyhtiö, joka keskittyy laadukkaisiin hankeratkaisuihin kasvavilla rakentamisen osa-alueilla erityisesti pääkaupunkiseudulla. Liiketoimintamme jakautuu neljään palvelualueeseen: asuntorakentamiseen, toimitilarakentamiseen, modernisointiin ja putkiremontteihin. Kehitämme asumisen ja rakentamisen ratkaisuja, jotka huomioivat ympäristön, ilahduttavat ja auttavat asiakasta ylittämään tavoitteensa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fira

Firan liikevaihto ja liikevoitto kasvoivat vuonna 2022, veturina toimitilarakentaminen23.3.2023 08:40:00 EET | Tiedote

Kulunut vuosi oli rakentamisen palveluyhtiö Firalle erittäin hyvä haastavasta toimintaympäristöstä huolimatta. Tilauskanta nousi vuoden aikana ennätystasolle ja liikevaihto oli Firan historian korkein. Veturina toimi erityisesti toimitilarakentaminen, jonka tilauskanta kasvoi 58 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Myös asuntorakentaminen menestyi vaikeutuneessa markkinassa erinomaisesti.

Fira ja Caverion toteuttavat Rykmentinpuiston kampuksen Tuusulaan elinkaarihankkeena30.1.2023 08:16:40 EET | Tiedote

Tuusulan kunnanhallitus on valinnut rakennusalan palveluyhtiö Firan ja kiinteistötekniikkayhtiö Caverionin muodostaman ryhmittymän Rykmentinpuiston kampuksen toteuttajaksi. Yli 12 000 bruttoneliömetrin kampus toteutetaan elinkaarihankkeena ja valmistuttuaan se tarjoaa modernit ja terveelliset oppimisen sekä viihtymisen tilat niin lapsille, nuorille, henkilökunnalle kuin muillekin kuntalaisille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme