Fjällräven

Fjällräven haluaa pelastaa maailman meret muovinpala kerrallaan – Kånken Art -mallistolla kerätään varoja merten hyvinvointiin

Jaa

Fjällrävenin Kånken Art 2021 -malliston tarkoituksena on kiinnittää huomiota merten hyvinvointiin ja inspiroida muutokseen. Koska 80 prosenttia merien muoviroskasta tulee maalta, jokainen voi tehdä merten eteen oman osansa.

Kånken Art -mallisto kerää varoja merien puhdistamiseen muoviroskasta. Kuva: Valtteri Hirvonen
Kånken Art -mallisto kerää varoja merien puhdistamiseen muoviroskasta. Kuva: Valtteri Hirvonen

Yli 71 prosenttia maapallon pinta-alasta on merta. Meret hallitsevat ilmastoamme, tuovat meille ravintoa ja tuottavat yli puolet planeettamme hapesta. Jokainen elävä olento on riippuvainen mertemme hyvinvoinnista.

Merten muoviroska on yksi suurimmista ympäristöongelmistamme, ja se vaikuttaa luontoon, eläimiin ja ihmisten terveyteen. Arvioiden mukaan vuonna 2050 maailman merissä on enemmän muovia kuin kaloja, mikäli emme muuta tottumuksiamme ja tapaamme käsitellä jätteitä.

Fjällräven haluaa tehdä konkreettisia tekoja maailman merten pelastamiseksi. Se on muun muassa lupautunut poistamaan kertakäyttöiset muovit kaikesta toiminnastaan ja allekirjoittanut Plastic Impact Alliance -sopimuksen 350 ulkoilubrändin kanssa. Kaikki sopimukseen sitoutuneet yritykset tekevät yhteistyötä kertakäyttöisten muovien vähentämiseksi.

Myös innovatiivisen yhteistyömalliston Kånken Artin tarkoituksena on kiinnittää huomiota merten hyvinvointiin ja inspiroida muutokseen omassa kuluttamisessaan.

Prosentti malliston myyntihinnasta menee luonnonsuojeluun

Vuoden 2021 malliston on suunnitellut ruotsalainen kuvittaja ja animaattori Linn Fritz, joka halusi designillaan kiinnittää huomiota merten muoviroskaan – Kånken Artin abstrakti kuvio sai inspiraationsa muovinpaloista. Saatavilla on kaksi väriä: vaalea Ocean Surface ja tumma Ocean Deep. Mallistoon kuuluu: klassinen Kånken-reppu, Kånken Mini, Kånken Laptop, Kånken Sling sekä Kånken Gear back ja Gear pocket.

Prosentti jokaisen Kånken Art -tuotteen myyntihinnasta menee The Arctic Fox Initiative -ohjelmaan. Se lahjoittaa joka vuosi varoja kansainvälisiin hankkeisiin, jotka vahvistavat ihmisten luontosuhdetta ja suojelevat ympäristöä. Vuonna 2021 luonnonsuojeluohjelma tukee organisaatioita, jotka puhdistavat maailman meriä muoviroskasta ja pyrkivät vähentämään luontoon päätyvän muovin määrää.

Toinen tukea saavista organisaatioista on yhdysvaltalainen voittoa tavoittelematon järjestö Leave No Trace Center for Outdoor Ethics, joka opettaa ihmisiä nauttimaan luonnosta vastuullisesti. Järjestö tekee tutkimusta, kouluttaa ja motivoi ihmisiä käyttäytymään ja liikkumaan ulkona luontoa kunnioittavasti. Toinen Fjällrävenin tukema järjestö on Iso-Britanniassa toimiva hyväntekeväisyysjärjestö The 2 Minute Foundation, joka on omistautunut puhdistamaan planeettaamme kaksi minuuttia päivässä. Järjestö uskoo, että yksinkertaisilla ja helposti saavutettavissa olevilla teoilla voi olla suuri vaikutus.

Kun Kånken Art -tuotteen ostaa Fjällrävenin verkkokaupasta tai Partioaitan myymälästä, mukaan saa pienen kestoroskapussin, joka sopii hyvin roskapussiksi metsäretkille ja vaelluksille. Kestoroskapussiin voi kerätä roskia aina luonnossa ja rannoilla liikkuessaan.

Kånken Art -mallisto on myynnissä Fjällrävenin verkkokaupassa ja Partioaitoissa Maailman merien päivänä 8. kesäkuuta alkaen. Tuotteita on saatavilla rajoitettu määrä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot: 


Fenix Outdoor
Noora Tuominen 

044 515 1579 

Noora.Tuominen@fenixoutdoor.fi

Kuvat

Kånken Art -mallisto kerää varoja merien puhdistamiseen muoviroskasta. Kuva: Valtteri Hirvonen
Kånken Art -mallisto kerää varoja merien puhdistamiseen muoviroskasta. Kuva: Valtteri Hirvonen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Fjällräven
Fjällräven
Pakkalankuja 6
01510 Vantaa

09 877 1133http://www.fjallraven.fi

Åke Nordin perusti Fjällrävenin vuonna 1960 kellarissaan Örnsköldsvikin kaupungissa Pohjois-Ruotsissa. Nykyään yhtiön ajattomat, toimivat ja kestävät ulkoiluvarusteet tunnetaan eri puolilla maailmaa, ja niitä on saatavana yli 30 maassa. Fjällrävenin tuotevalikoimaan kuuluu ulkoiluvaatteita ja -varusteita miehille ja naisille. Lisäksi valikoimassa on rinkkoja ja reppuja sekä telttoja ja makuupusseja. Fjällrävenille tärkeintä on ihmisten, eläinten ja luonnon vastuullinen kohtelu. Samalla yhtiö haluaa rohkaista ja tukea ihmisten kiinnostusta ulkoiluun. Yhtiö on kahden suositun ulkoilutapahtuman, Fjällräven Classicin ja Fjällräven Polarin, alullepanija. Molempiin tapahtumiin osallistuu joka vuosi tuhansia ihmisiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fjällräven

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme