Fjällräven

Fjällrävenin uusi Samlaren-mallisto antaa ylijäämäkankaille uuden elämän

Jaa

Laadukkaita ulkoiluvaatteita ja -varusteita valmistava Fjällräven on suunnitellut uniikin ja numeroidun Samlaren-malliston, jonka tuotteet on valmistettu ylijäämäkankaista.

Samlaren pohjautuu Fjällrävenille tärkeisiin arvoihin, laatuun sekä jäte- ja hävikkimateriaalin minimoimiseen. Värikäs ja leikkisä mallisto tulee myyntiin Suomessa vain Fjällrävenin verkkokauppaan ja Helsingin Yrjönkadun Partioaittaan. Numeroituja tuotteita on koko maailmassa mallista riippuen saatavilla vain muutamasta kymmenestä reiluun pariin tuhanteen.

Ensimmäisenä uudesta mallistosta julkaistaan sarja päivitettyjä klassikoita, jotka on tehty muiden mallistojen ylijääneestä G-1000-kankaasta. Mallistoon kuuluu Greenland Jacket -takki, jossa on käytetty hauskaa tilkkutäkkikuviointia, Kånken-reppu, Kånken Totepack -olkalaukku ja lippis.

Samlaren-mallisto suunniteltiin täysin ylijäämämateriaalien ehdoilla. Kuten kaikissa muissakin Fjällrävenin mallistoissa, myös Samlarenissa kiinnitettiin huomiota erityisesti tuotteiden monikäyttöisyyteen, kestävyyteen ja ajattomuuteen.

”Kankaat ja värit laskettiin tarkkaan, sillä materiaali haluttiin hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti. Tavallisesti suunnitteluprosessi menee juuri päinvastoin, eli mallisto luodaan ensin ja sen jälkeen tuotetaan materiaali”, Fjällrävenin kestävän kehityksen johtaja Christiane Dolva Törnberg sanoo.

Pitkäikäisiä mallistoja luontoa kunnioittaen

Vastuullisuus ja ympäristön kunnioittaminen ovat olleet Fjällrävenin toiminnan keskiössä jo vuosikymmenten ajan. Tuotantoprosessin jokaisessa vaiheessa kiinnitetään huomiota kestävään kehitykseen: hiilijalanjäljestä pyritään tekemään mahdollisimman pieni ja tuotannosta syntyvän jätteen määrä minimoidaan.

”Tulevaisuudessa kestävä kehitys tulee olemaan entistä suuremmassa roolissa, ja vaatimus vaatteiden kestävyydestä ja pitkäikäisyydestä kasvaa. Toivottavasti näemme tulevaisuudessa vielä enemmän tuotteita ja toimintatapoja, jotka kuormittavat ympäristöä mahdollisimman vähän”, Törnberg toteaa.

Samlaren-mallisto on myynnissä 1. maaliskuuta alkaen Fjällrävenin verkkokaupassa ja Helsingin Yrjönkadun Partioaitassa. Lisäksi malliston laukut ja reput ovat myynnissä Vantaan Jumbon, Turun Hansan, Tampereen, Jyväskylän, Oulun ja Vaasan Partioaitoissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot: 


Fenix Outdoor

Noora Tuominen 

044 515 1579 

Noora.Tuominen@fenixoutdoor.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Fjällräven
Fjällräven
Pakkalankuja 6
01510 Vantaa

09 877 1133http://www.fjallraven.fi

Åke Nordin perusti Fjällrävenin vuonna 1960 kellarissaan Örnsköldsvikin kaupungissa Pohjois-Ruotsissa. Nykyään yhtiön ajattomat, toimivat ja kestävät ulkoiluvarusteet tunnetaan eri puolilla maailmaa, ja niitä on saatavana yli 30 maassa. Fjällrävenin tuotevalikoimaan kuuluu ulkoiluvaatteita ja -varusteita miehille ja naisille. Lisäksi valikoimassa on rinkkoja ja reppuja sekä telttoja ja makuupusseja. Fjällrävenille tärkeintä on ihmisten, eläinten ja luonnon vastuullinen kohtelu. Samalla yhtiö haluaa rohkaista ja tukea ihmisten kiinnostusta ulkoiluun. Yhtiö on kahden suositun ulkoilutapahtuman, Fjällräven Classicin ja Fjällräven Polarin, alullepanija. Molempiin tapahtumiin osallistuu joka vuosi tuhansia ihmisiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fjällräven

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme