HUS

Förhandsmeddelande för HUS fullmäktigemöte 16.6.2022

Dela

HUS fullmäktige sammanträder torsdagen den 16.6.2022 kl. 9, i Biomedicum Helsinki, föreläsningssal 1, Haartmansgatan 8, Helsingfors. Mötet är offentligt och föredragningslistan har publicerats på HUS webbplats.

För fullmäktige föreslås att Samkommunen HNS bokslut och verksamhetsberättelse för 2021 godkänns samt att ansvarsfrihet för de redovisningsskyldiga beviljas.

Beslutsförslaget är också att minska samkommunens resultatmål för räkenskapsperioden 2022 från överskottet på 15 miljoner euro till ett nollresultatmål.

Fullmäktige har också fått för godkännande avtalet om ordnande av specialiserad sjukvård för HUCS specialupptagningsområde. Avtalet ersätts före utgången av 2025 med ett samarbetsavtal för välfärdsområdena enligt lagen om ordnande av social- och hälsovård.

Länk till föredragningslistan på webbplatsen.

Mötets beslutsmeddelande publiceras på webbplatsen efter mötet.

Nyckelord

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

Behandling med coronavirusläkemedlet Paxlovid inleds på HUS1.7.2022 08:42:13 EEST | Tiedote

Paxlovid är det första orala läkemedlet för behandling av covid-19 som fått försäljningstillstånd i Europa. Social- och hälsovårdsministeriet har definierat målgrupperna för den nya Paxlovid-coronavirusmedicinen. De enheter som har hand om specialistsjukvården på HUS börjar genast ge läkemedlet till de patienter som följs upp hos dem, och som på grund av sin sjukdom eller läkemedelsbehandling lider av immunbrist. Läkemedlet ges också till vissa cancerpatienter och till personer med kronisk lungsjukdom.

Paxlovid-koronaviruslääkkeen käyttö alkaa HUSissa1.7.2022 08:38:53 EEST | Tiedote

Paxlovid on ensimmäinen Euroopassa myyntiluvan saanut suun kautta otettava lääke koronavirustaudin hoitoon. Sosiaali- ja terveysministeriö on määritellyt uuden Paxlovid-koronaviruslääkkeen kohderyhmät. HUSin erikoissairaanhoidon hoitavat yksiköt aloittavat välittömästi lääkkeen käytön niille seurannassa oleville potilailleen, jotka ovat sairautensa tai lääkehoitonsa takia immuunipuutteisia, tietyille syöpäpotilaille ja kroonista keuhkosairautta sairastaville.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum