Equinix

Fortum ja Equinix yhteistyöhön – Equinixin datakeskusten hukkalämpö hyödynnetään Fortumin kaukolämpöverkossa

Jaa
Equinix ja Fortum ovat sopineet yhteistyöstä, jossa Equinixin kahden Espoossa sijaitsevan datakeskuksen hukkalämpö kierrätetään Fortumin kaukolämpöverkkoon, lämmittäen jopa 2000 omakotitaloa.

HELSINKI, Suomi – 12.5.2023 – Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX) – Maailman suurin datakeskus- ja infrastruktuuriyritys EquinixTM ja Fortum ovat sopineet yhteistyöstä, jossa Equinixin kahden Espoossa sijaitsevan datakeskuksen hukkalämpö kierrätetään Fortumin kaukolämpöverkkoon. Ensivaiheessa ratkaisun lämpöteho on noin 4 megawattia ja tuotetun lämmön määrä vastaa jopa 2 000 omakotitalon lämmöntarvetta vuodessa.

Equinix on sitoutunut muuttamaan kaiken toimintansa hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä. Tällä hetkellä kaikki Equinixin toiminta Suomessa tuotetaan jo sataprosenttisesti uusiutuvalla energialla. Datakeskusten palvelimet tuottavat merkittävän määrän lämpöä, ja Equinix suunnitteleekin laajentavansa yhteistyötä paikallisten kumppaneidensa kanssa, jotta syntyvää hukkalämpöä voidaan hyödyntää ympäröivien asuinalueiden lämmitystarpeissa.

Fortum tarjoaa Equinixin datakeskuksiin jäähdytystä ja ottaa palvelinten jäähdytysjärjestelmän paluuvedestä talteen lämpöenergiaa, nostaa sen lämpötilan kaukolämpöverkkoon sopivaksi ja kierrättää lämpöenergian edelleen jaeltavaksi kaukolämpönä asiakkaiden kiinteistöihin Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella. Ratkaisun tehoa voidaan kasvattaa lähivuosina 6 megawattiin.

Sähköpohjaisen hukkalämmön osuuden lisääminen on olennainen osa Fortumin kaukolämmön hiilineutraaliuden saavuttamista tällä vuosikymmenellä. 

”Olemme todella tyytyväisiä yhteistyöhömme Fortumin kanssa. Projekti on ensimmäinen laatuaan Espoossa ja olemme erittäin iloisia, että voimme palvella datakeskuksillamme paikallisia kotitalouksia myös tällä tavalla. Yhteistyömme Fortumin kanssa on taas uusi askel lähemmäksi tavoitettamme olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä ja keskeinen osa kestävän kehityksen strategisia hankkeita”, kertoo Equinix Suomen toimitusjohtaja Sami Holopainen. 

”Yhteistyömme on ihanteellinen molempien osapuolien kannalta. Jäähdytyksestä syntyvä lämpö voidaan siirtää tehokkaasti kiinteistöihin, jotka ovat liittyneet jaettuun lämmitysverkkoon. Samalla Equinixin datakeskusten hiilidioksidipäästöt laskevat ja asiakkaamme eli kotitaloudet, palvelut ja yritykset saavat kilpailukykyistä, puhdasta ja luotettavaa sähköpohjaista kaukolämpöä”, kertoo projektien myyntijohtaja Timo Kivi Fortumin lämmitys- ja jäähdytysliiketoiminnasta.

Equinix käyttää Suomessa sataprosenttisesti uusiutuvaa energiaa. Yhtiö on investoinut myös kotimaiseen tuulivoimaan ja allekirjoittanut Suomessa useita pitkäaikaisia sähkönostosopimuksia (Power Purchase Agreements, PPA) Neoenin ja Prokonin kanssa yhteensä 129 megawatille.

Lisätietoja:

Equinix:
Sami Holopainen
Toimitusjohtaja Equinix Finland
sami.holopainen@eu.equinix.com

Fortum:
Timo Kivi
Myyntijohtaja, projektit ja hankkeet
0400 615 700
timo.kivi@fortum.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Equinix toimittaa digitaalisen infrastruktuurin maailmalle. Johtavat digiyritykset valjastavat luotetun alustamme menestyksensä moottoriksi yhdistämällä tärkeän infrastruktuurinsa suorien keskinäisten tietoliikenneyhteyksiemme kautta. Autamme asiakkaitamme tavoittamaan kaikki sijainnit, kumppanit ja mahdollisuudet, joita ne tarvitsevat kilpailuetunsa kasvattamiseen. Equinixin avulla yritykset voivat skaalata ketterästi, vauhdittaa uusien digitaalisten palveluiden markkinoille tuomista, toimittaa maailmanluokan kokemuksia ja moninkertaistaa arvonsa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Equinix

Digitaaliset yritykset laajentavat infrastruktuurejaan nyt neljä kertaa nopeammin kuin ennen pandemiaa20.10.2021 11:58:32 EEST | Tiedote

Datakeskus- ja infrastruktuuriyhtiö Equinix julkisti tänään sarjassaan viidennen kansainvälisen Global Interconnection Index (GXI) markkinakatsauksensa, jonka mukaan koronapandemia on ajanut digitalouden ylikierroksille ja digitaalista strategiaa toteuttavat yritykset toimivat nyt neljä kertaa nopeammin kuin ennen koronaa. Infrastruktuurin kansainvälistäminen, useammille verkon reunan alueille laajentaminen tai monipilviympäristöjen käyttöönotto, joka saattoi ennen kestää kaksi vuotta, toteutetaan nyt puolessa vuodessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme