Enervent Zehnder Oy

Från Vasa via Tyskland till Borgå – Thomas Söderholm utnämndes till ny vd för Enervent Zehnder

Dela
Thomas Söderholm har börjat som vd för Enervent Zehnder Oy, tillverkare av ventilationsteknik. Som erfaren internationell affärsledare vill Söderholm stärka företagets kommersiella position främst i Skandinavien.
Thomas Söderholm på fabriken i Borgå
Thomas Söderholm på fabriken i Borgå

Enervent Zehnder, tillverkare av ventilationsteknik, har utnämnt Thomas Söderholm till vd. Han tillträdde på posten den 11 maj. Söderholm är född i Vasa och har arbetat i Tikkurila Oyj i flera år, senast som vd för det tyska dotterbolaget i sex år. Utöver detta har han lång erfarenhet av olika roller inom både B2B- och konsumentverksamhet inom industri, professionella tjänster och internationell handel.

Övergången till Enervent Zehnder berodde på intresse för teknik och exporthandel.

– Det höga teknologiska kunnandet och den långsiktiga exporthandeln samt Zehnder-koncernens övertygande position på marknaden lockade mig, säger Thomas Söderholm.

Kommersiellt grepp och utveckling av konkurrenskraft utlovat

Den nya vd:n säger att han kommer att stärka Enervent Zehnders profil som tillverkare och lösningsleverantör av högkvalitativ ventilationsteknik.

– Vi har alltid producerat den bästa tekniken på marknaden, vilket garanterar inte bara ett hälsosamt och trevligt inomhusklimat, utan också energieffektivitet. Vår konkurrenskraft är god och vi tänker stärka vår kommersiella position, särskilt på våra nordiska huvudmarknader. Coronakrisen kommer att minska försäljningen något, och som en postcyklisk sektor kommer vi att se dess verkliga påverkan mot slutet av året, säger Thomas Söderholm.

– Inom Zehnder-koncernen har vi tydliga mål och vi är ganska fria att bygga tillväxt i linje med marknaden. Jag ser många möjligheter i det. Vi undersöker hur vi kan öka antalet produkter vi erbjuder från Zehnders sortiment, tillägger han.

– Vi strävar också efter konkurrenskraft genom att förnya vårt sortiment av utrustning så att det effektivt tillgodoser våra kunders behov. Nya modeller kommer att lanseras lite senare.

Thomas Söderholm har förvärvat ett brett spektrum av språkkunskaper genom sina internationella uppdrag. Förutom svenska är han flytande på finska, engelska och tyska, och talar också franska och japanska. På fritiden tycker han om sport och att röra sig aktivt med sin familj på land och till sjöss.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Thomas Söderholm på fabriken i Borgå
Thomas Söderholm på fabriken i Borgå
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Enervent Zehnder Oy
Enervent Zehnder Oy
Kipinätie 1
06150 Porvoo

+358 207 528 800https://www.enervent.fi/

Enervent Zehnder

Enervent Zehnder Oy tillverkar högkvalitativ ventilationsteknik i Finland sedan mer än 30 år. Företagets omsättning 2019 var cirka 10 miljoner euro och dess huvudmarknader inkluderar Sverige och Norge förutom Finland. Enervent Zehnder Oy sysselsätter cirka 50 anställda i Borgå och i sin försäljningsorganisation på huvudmarknaderna. Sedan 2018 har företaget varit en del av den schweiziska Zehnder Group AG.  www.enervent.com

Zehnder Group AG

Den globala Zehnder-koncernen förbättrar livskvaliteten genom att tillhandahålla utmärkta inomhusluftslösningar. Det utvecklar och tillverkar sina produkter i 14 egna fabriker. Zehnder-koncernens försäljningsverksamhet i mer än 70 länder sker genom lokala försäljningsföretag och representationskontor.

Zehnder Group tillverkar energieffektiva och elegant designade produkter och system för uppvärmning och kylning, inomhusventilation och inomhusluftsrengöring. Koncernen är marknads- och teknologiledare inom sina respektive affärsområden under varumärkena Zehnder, Runtal, Acova, Bisque, Greenwood, Paul och Core.

Zehnder Group har sitt huvudkontor i Gränichen, Schweiz sedan 1895. Koncernen sysselsätter mer än 3 000 anställda över hela världen och omsatte 644 miljoner euro år 2019. Zehnder Group är noterat på SIX Swiss Exchange. Onoterade B-aktier ägs av Zehnder-familjen och dess närstående. www.zehndergroup.com

Följ Enervent Zehnder Oy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enervent Zehnder Oy

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum