Vaasan kaupunki - Vasa stad

FREYR Battery aloittaa valmistelevat työt GigaVaasa-alueella -määräaikainen vuokrasopimus allekirjoitettu

Jaa

Vaasan kaupunki ja FREYR Battery ovat allekirjoittaneet määräaikaisen vuokrasopimuksen 130 hehtaarin (1 300 000 m2) tontista GigaVaasa-alueella. Alue on 40 hehtaaria isompi, kuin aiesopimuksessa FREYER Batterylle varattu alue. Vuokrasopimuksen myötä FREYR Battery pääsee aloittamaan maaperän ja ympäristön analysoinnin ennen mahdollisen rakennustyön aloittamista.

Havainnekuva tulevasta GigaVaasa-alueesta kokonaisuudessaan. Kuva: Vaasan kaupunki
Havainnekuva tulevasta GigaVaasa-alueesta kokonaisuudessaan. Kuva: Vaasan kaupunki

Vaasan kaupungin ja FREYR Batteryn välinen määräaikainen vuokrasopimus on voimassa 1.5.2022–31.12.2023 sekä optiona vuosi 2024.  

- Tämän vuokrasopimuksen myötä saamme käyttöömme 130 hehtaaria maata Vaasassa, jonka olemme jo aikaisemmin nähneet ihanteellisena sijaintina tulevaisuuden akkukennotehtaallemme. Seudulla on tarjolla runsaasti edullista, uusiutuvaa energiaa ja raakamateriaalia on sopivalla etäisyydellä. Nämä asiat yhdistettynä osaavaan työvoimaan tekevät tästä vuokrasopimuksesta meille ison askelen oikeaan suuntaan, kertoo Axel Thorsdal, Senior Vice President, Project Development FREYR Batterylla.

Kaupunginjohtaja Tomas Häyry on mielissään sopimuksesta ja prosessin etenemisestä.

- Kehitämme GigaVaasa-aluetta ja akkuarvoketjua vaiheittain, ja luonnollisesti FREYR Batteryn akkukennotehdasprojektin eteneminen on meille erityisen merkityksellinen. Samaan aikaan kehitämme alueen tie- ja rautatieyhteyksiä, iloitsee Häyry.

Freyrin tiedotteessa kerrotaan, että ympäristövaikutusten arviointiprosessi on tavoitteena saada valmiiksi vuoden 2022 aikana. Tämän jälkeen seuraava askel olisi mahdollisen investointipäätöksen teko Suomen ensimmäisestä tämän kokoluokan akkukennotehtaasta. Ympäristövaikutusten arvioinnissa selvitetään mahdollisen tehtaan vaikutuksia ympäröivälle luonnolle.

Lue Freyr Batteryn lehdistötiedote (englanniksi)

Tähän mennessä tapahtunutta GigaVaasa-alueella: 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Havainnekuva tulevasta GigaVaasa-alueesta kokonaisuudessaan. Kuva: Vaasan kaupunki
Havainnekuva tulevasta GigaVaasa-alueesta kokonaisuudessaan. Kuva: Vaasan kaupunki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme