Vaasan kaupunki - Vasa stad

Frontveteranerna får mellanmål hem utöver måltidsservicen

Dela

Den service som stöder frontveteranernas möjligheter att bo hemma breddas i ett försök, där frontveteranen utöver måltidsservicen också kan få en påse med mellanmål hem till sig. Försöket inleds under juni och det pågår till slutet av september 2020.

– Mellanmålsservicen är ett verkligt fint tillägg som stöder boendet hemma, framför allt så här i coronavirustider. Mellanmålspåsen förs hem till klienten tillsammans med måltiden, vilket gör att klienten inte får några extra kontakter på grund av det här. Risken för smitta ökar alltså inte, säger chefen för hemvården Paula Olin glatt.

Till sitt näringsvärde är mellanmålet lämpligt för seniorer, och det får levereras till klienten enligt varje frontveterans behov till och med varje dag.

För varje frontveteran görs en service- och vårdplan

Den service som stöder frontveteranerna så att de kan bo hemma blev lagstadgad från och med 1.11.2019. I och med denna ändring har varje frontveterans behov av hjälp utvärderats och för var och en har också en personlig service- och vårdplan gjorts upp.

Möjlighet till den nya mellanmålsservicen har 39 frontveteraner i Vasa. Hittills har 19 av dem meddelat att de utöver måltiden också tar emot en mellanmålspåse.

Mellanmålspåsens värde är 5–10 euro/dag. Priset beror på innehållet i påsen som varierar från dag till dag. Statskontoret ersätter staden till fullt belopp för kostnaderna för mellanmålspåsarna.

Nyckelord

Kontakter

Chefen för hemvården Paula Olin, Vasa stad, tfn 040 145 0410, paula.olin@vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ilkivallan kohteeksi joutunut pyörälaskuri on nyt uusittu 9.7.2020 13:58:07 EESTTiedote

Palosaaren sillalla komeilee nyt uusi näytöllinen laskuri. Edellinen pyörälaskuri joutui ilkivallan kohteeksi, ja se rikottiin. Uusi laskuri laskee sekä ohi kulkevat pyöräilijät että jalankulkijat. Laskuri ilmoittaa kyseisen päivän ja koko vuoden tulokset. Vaasassa on yhteensä viisi pyörälaskuria, joista yhdessä on näyttö. Laskureiden tietoihin voi tutustua verkkosivullamme osoitteesta www.vaasa.fi/pyoraily

Den vandaliserade cykelräknaren har nu förnyats 9.7.2020 13:56:35 EESTTiedote

På Brändö bro ståtar nu en ny displayförsedd räknare. Den förra cykelräknaren vandaliserades och gick sönder. Den nya räknaren räknar både passerande cyklister och fotgängare. Räknaren meddelar resultaten för ifrågvarande dag och för hela året. I Vasa finns totalt fem cykelräknare, av vilka en har display. På vår webbsida på adressen www.vaasa.fi/sv/cykling kan man bekanta sig med uppgifterna i räknarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum