Messukeskus

Gastro Helsinki 2022 tarjoaa maistiaiset juomatrendeistä

Jaa

Gastro Helsinki 2022 tarjoaa ajankohtaista tietoa juoma-alan trendeistä ja tulevaisuudennäkymistä. Juomakulttuuriin pureudutaan sekä ohjelmalavan kiinnostavissa puheenvuoroissa että Wine, Beer & Spirits -alueen tarjonnassa. Gastro Helsinki 2022 järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 18.-20.5.2022.

Gastro Helsinki 2022 -ohjelmalavalla kuullaan puheenvuoroja juomakulttuurista alkaen suomalaisesta juomahistoriasta aina tämän hetken trendeihin sekä tulevaisuudennäkymiin. Alkoholipolitiikkaa ja historiaa pääsee kummastelemaan, kun Hotelli- ja ravintolamuseon museolehtori Merja Nummi käy läpi rajoituksia ja sääntöjä baarijakkarakiellosta ja kiertävästä voileivästä laulu- ja tanssikieltoon.

Lontoolaisen Club Sodan perustaja Jussi Tolvin puheenvuoroissa kuullaan, miten kansainvälinen sober curious -liike muokkaa alkoholinkulutusta ja kuinka juomateollisuus vastaa kuluttajien matala-alkoholisiin ja alkoholittomiin juomatarpeisiin. Club Soda järjestää tiedostavaan juomiseen keskittyviä tapaamisia sekä festivaaleja ja on avannut Lontoon ensimmäisen alkoholittoman juomakaupan. Tolvin puheenvuorot ovat osa tapahtuman englanninkielistä ohjelmaa.

- Alkoholittomat juomat ovat vähän niin kuin kasvisruoka - niiden kysyntä kasvaa jatkuvasti. Siksi on sekä taloudellisesti että asiakaspalvelun kannalta huonoa jättää ne huomiotta. Samalla kun alkoholittomien juomien tarjonta kasvaa, asiakkaat alkavat vaatia laajempia valikoimia myös baareissa ja ravintoloissa. Parhaat paikat tarjoavat jo useampia vaihtoehtoja joka juomakategoriassa, Tolvi huomauttaa.

Juomisen huomiseen pureudutaan syvällisesti myös drinkkikirjailija ja Kåska Drinksin perustaja Eetu Topon esityksessä, jossa käsitellään tulevaisuuden trendikatsauksia. Puheenvuoro lupaa vastauksia muun muassa siihen, miten ilmastonmuutos vaikuttaa juomakulttuuriin ja pohtii, onko dokaaminen jäämässä kokonaan pois muodista.  

Wine, Beer & Spirits -alueella maistiaisia ja työpajoja

Gastro Wine, Beer & Spirits -alue täyttyy kiinnostavista näytteilleasettajista, joiden osastoilla voi maistella juomia maistelulipukkeilla. Osastojen ohjelman lisäksi alueella järjestetään päivittäin kiinnostavia ohjattuja maisteluita. 

- Gastro Helsinki on tapahtuma, jonne tullaan katsomaan ja maistelemaan alan uutuuksia, haistelemaan trendejä ja hakemaan inspiraatiota omaan työhön! Nykypäivän asiakas ei ole enää humalahakuinen, vaan etsii erityisesti makuelämyksiä, on kyseessä sitten alkoholiton tai alkoholijuoma. Tämä muuttuva ympäristö on otettu huomioon juoma-alueellamme, jossa muun muassa järjestetään näytösbaari työpajoineen, kertoo Gastro Helsingin juoma-asiantuntija, Wine, Beer & Spirits -alueen myyntipäällikkö Hanne Lindroos.

Juoma-alueella sijaitsevan Gastron Terassin näytösbaarissa järjestetään päivittäin työpajoja esimerkiksi rommeista ja vastuullisista cocktaileista. Lisäksi Gastron Terassi tarjoilee kävijöille kevään parhaat terassijuomat.

Puheenvuorot GastroHelsinki -lavalla:

19.5.  klo 11.30                    Eetu Topo: Drinkki 2030 – juomisen huominen
19.5.  klo 14.15                    Jussi Tolvi: Consumer trends in drinking
20.5.  klo 12.30                    Merja Nummi: Kippis juomahistorialle
20.5.  klo 13.00                    Jussi Tolvi: Low and no alcohol drinks

Tastingeihin ja työpajoihin ilmoittautuminen:
https://gastro.messukeskus.com/viinitasting/viinit-vakevat-ja-oluet/

Gastro Wine, Beer & Spirits -alueen näytteilleasettajien osastoilla voi maistella juomia Lasipisteeltä lunastettavalla maistelulasilla ja maistelulipukkeilla. Sekä lasin että lipukkeiden hinta on 3,5 euroa. Yksi maisteluannos voi maksaa useamman lipukkeen. Maistelulipukkeiden myynti päättyy keskiviikkona ja torstaina klo 17.30, perjantaina klo 16.30. Anniskelu päättyy keskiviikkona ja torstaina klo 18.00 ja perjantaina klo 17.00.

Lisätietoja Gastro Helsinki 2022 -messuista ja haastattelupyynnöt:

Helsingin Messukeskus, tiedottaja Mari Cadaut, p. 040 5878 053, mari.cadaut@viestintamakua.fi

Gastro Helsinki on joka toinen vuosi Helsingin Messukeskuksessa järjestettävä Suomen johtava ravintola- ja ruoka-alan ammattilaisten tapahtuma, joka esittelee alan uutuudet ja trendit. Maksuton sisäänpääsy alan ammattilaisille rekisteröitymällä osoitteessa https://gastro.messukeskus.com. Tapahtuma järjestetään 18.-20.5.2022, keskiviikkona ja torstaina 10-18, perjantaina 10-17.

Kuvia edellisestä tapahtumasta on ladattavissa Messukeskuksen kuvapankista https://mediabank.messukeskus.com.

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Pelasta Itämeri -palkinto 4D Sieppari -teknologialle20.5.2022 00:01:00 EEST | Tiedote

Suomen Messusäätiön 20 000 euron Pelasta Itämeri -palkinnon saa tänä vuonna jyväskyläläinen Weeefiner Oy, joka on kehittänyt 4D Siepparin, jonka avulla otetaan talteen liuenneita metalleja teollisuuden sivuvirroista ja jätevesistä. Ratkaisu on ainutlaatuinen, edistää kiertotaloutta ja on monistettavissa. Palkinnolla tahdotaan vuosittain kiinnittää huomiota Itämeren tilaan ja palkita taho, joka on tehnyt arvokasta työtä ympäristön hyväksi.

Suomen Mestarikoulu 2022-kilpailun voitti Niki Sipilä ja Jasper Juutinen, Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo19.5.2022 16:41:44 EEST | Tiedote

Alan kilpailut ovat merkittävä osa Gastro Helsinki -ohjelmaa. Jo toista kertaa kisattava Mestarikoulu-kilpailu haluaa kasvattaa kiinnostusta ravintola-alan koulutusta ja osaajia kohtaan. Neljä kokkiparia kilpaili hyvässä yhteishengessä kahden päivän ajan mestaruudesta. Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo ja Omnia Espoo putsasi pöydän.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme