Gastron Parhaat 2020 valittu, mukana viisi ravintola-alan uutuutta
Ruoka- ja ravintola-alan ammattilaisten Gastro Helsingin 2020 kiinnostavimmiksi tuotteiksi on valittu viisi uutuutta, jotka muun muassa tuovat helpotuksia keittiötyöskentelyyn, mahdollistavat ravintoloiden vastuullisuustoimia ja auttavat ymmärtämään raaka-aineiden ja annosten ympäristönäkökulmia. Gastro Helsinki järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 11.–13.3.2020.

Gastron parhaat ovat tuotteita tai palveluita messuilla mukana olevien yritysten valikoimista. Mukaan ilmoitetuista ehdotuksista raati valitsi viisi uutuustuotetta tai -palvelua, jotka tuovat ravintoloiden, baarien, kahviloiden ja ammattikeittiöiden ammattilaisille lisäarvoa esimerkiksi käytön helppouden, tiedon keräämisen ja esittämisen tai vastuullisuustekojen edistämisen kautta.
Gastron parhaat tuotteet ja palvelut ovat esillä näytteilleasettajien osastoilla koko tapahtuman ajan.
Gastron Parhaat valitsi raati, jossa olivat mukana päätoimittaja Heli Koivuniemi (Aromi, Shaker ja Evento-lehti), Senior Manager Anne Lundqvist (Fazer Retail Finland), ravintolapalveluiden aluejohtaja Hanne-Riikka Piironen (Delicatessen Ravintolapalvelut), Top Chef -voittaja Akseli Herlevi (Naughty BRGR-hampurilaisketjun omistaja), Chairman of the Finnish Sommelier Association ja ravintoloitsija Samuil Angelov (Muru, Pastis, Sue-Ellen ja Ultima) ja keittiömestari Jarmo Vähä-Savo (BarLaurea). Raadin puheenjohtajana ilman äänivaltaa toimi Gastro Helsingin ohjelmatuottaja Mari Katajamäki Messukeskuksesta.
GASTRON PARHAAT 2020:
Vector VMC-H Multi-Cook uuni (Dieta)
Uunissa on itsenäisesti säädettäviä uunikammioita, ja ne soveltuvat monipuoliseen käyttöön: sekä fine dining -ravintolaan, jossa valmistetaan monipuolisesti erityyppisiä ja eri raaka-aineista koostuvia ruokia, että nopean kierron fast food -ravintolaan. Itsenäisesti säädettävissä uunikammioissa on mahdollista valmistaa yhtä aikaa täysin erityyppisiä, eri valmistuslämpötilaa ja paistoaikaa vaativia ruokia. Raadin mukaan uuni edistää monipuolisuutensa ansiosta energiatehokkuutta ja mahdollistaa monipuolisen toiminnan esimerkiksi pienessäkin keittiössä.
Induktiotasolle sopivat buffet-astiat (Dieta)
Induktiolle soveltuvat valualumiiniset tarjoiluastiat, joissa on keraaminen non-stick pinnoite, soveltuvat erityisesti buffet-linjastoihin. Valualumiinin ansiosta tarjoiluastiat ovat kevyempiä ja kestävämpiä kuin esimerkiksi vastaavat posliinista valmistetut astiat. Valualumiinin lämmönjohtavuus on erinomainen, ja ruoka pysyy astioissa lämpimänä tasaisesti. Raati arvosti valualumiinisten astioiden keveyden ja kestävyyden lisäksi myös niiden energiatehokkuutta.
Molemmat edellä mainitut tuotteet ovat nähtävissä Gastro Helsingissä Dietan osastolla 6c50.
Ravintolan astioiden kierrätyspalvelu (E.Ahlström)
E.Ahlströmin ravintoloiden astioiden kierrätyspalvelu auttaa ravintoloita tekemään vastuullisia ratkaisuja elinkaarensa päässä oleville posliiniastioille, jotka ovat aiemmin päätyneet sekajätteeseen kaatopaikalle. Kierrätyspalvelu on tarkoitettu kaikille ja kaiken kokoisille ravintoloille, jotka haluavat toimia vastuullisesti ja kiertotalouden hengessä. Astioiden kunnon mukaan ne kierrätetään joko tiilien raaka-aineeksi suomalaiselle tiilitehtaalle tai vähävaraisten yhteisöllistä syömistä tukevalle Yhteinen pöytä -verkostolle. Raadin mukaan uusi palvelu mahdollistaa vastuullisen toiminnan laajasti eri ravintoloille, minkä lisäksi palvelu edistää vähävaraisten yhteisölounaita kierrättämällä astioita mm. seurankuntien, työttömien ja MLL:n kerhojen käyttöön.
Palveluun voi tutustua Gastro Helsingissä E.Ahlströmin osastolla 6e50.
JAMIX CO₂-laskuri (Jamix)
Laskuri on Jamixin ruokatuotannon ohjausjärjestelmään liittyvä sovellus ruuan hiilijalanjäljen laskemiseen. Se laskee automaattisesti CO₂-arvot ruokaohjeille ja aterioille, ja sovelluksen avulla eri ruoka-aineiden CO₂-arvoja on helppo vertailla. Ravitsemusalan toimija voi halutessaan julkaista CO₂-arvot myös loppuasiakkaille yhdessä ruokalistan kanssa. Raadin mukaan eri tuotteiden hiilijalanjäljen vertailu helpottaa ilmastonäkökulman huomioimista ammattikeittiöissä. Aterioiden hiilijalanjäljen ilmoittaminen loppuasiakkaille tuo puolestaan ravintolan asiakkaille tietoa omien valintojen vaikutuksista ja edesauttaa ilmastoystävällisten valintojen tekemistä.
Sovellus on esittelyssä Gastro Helsingissä Jamixin osastolla 6g28.
Metos IoLiving HävikkiValvoja (Metos)
Metos IoLiving HävikkiValvoja on kokonaisvaltainen digitaalinen ratkaisu ruokahävikin seuraamiseksi ja pienentämiseksi. Ruokailijoiden kannalta ratkaisu auttaa tiedostamaan, millaisia ympäristövaikutuksia syömättä jääneellä ruualla on, sillä jäteastian vieressä olevasta monitorista näkee päivän aikana syntyneen jätteen kokonaismäärän. Keittiöhenkilökunnan kannalta Metos IoLiving HävikkiValvoja auttaa ymmärtämään ylituotannon hiilijalanjälkeä ja kohdistamaan toimenpiteitä sen pienentämiseksi. Ruokapalveluiden johdolle ratkaisu helpottaa ruokahävikin määrän vertailua eri toimipisteissä ja parhaiden käytäntöjen levittämistä koko ketjuun.
Palvelu on esittelyssä Gastro Helsingissä Metoksen osastolla 6a50.
Lisätietoja Gastro Helsinki 2020 -messuista ja haastattelupyynnöt:
Messukeskus Helsinki, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@outlook.com
Gastro Helsinki 11.–13.3.2020 | Joka toinen vuosi Helsingin Messukeskuksessa järjestettävä Suomen johtava ravintola- ja ruoka-alan ammattilaisten tapahtuma esittelee alan uutuudet ja trendit. Maksuton sisäänpääsy yli 18-vuotiaille alan ammattilaisille rekisteröitymällä.
www.gastrohelsinki.fi, #gastrohelsinki| Kuvia viime tapahtumasta on ladattavissa Messukeskuksen kuvapankista https://mediabank.messukeskus.com.
Avainsanat
Kuvat

Tietoja julkaisijasta
Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus
Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus | | twitter.com/messukeskus
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Messukeskus
Helsinki Chemicals Forum käsittelee kemikaalien sääntelyn ajankohtaisia aiheita24.5.2022 14:32:05 EEST | Tiedote
Helsinki Chemicals Forum johdattaa kansainväliset viranomaiset, teollisuuden johtohenkilöt, kansalaisjärjestöt, tutkijat, median ja muut kiinnostuneet tahot avoimeen keskusteluun maailmanlaajuisesti tärkeistä aiheista kestävämmän tulevaisuuden saavuttamisesta.
Helsinki Chemicals Forum addresses burning topics of international chemicals regulation24.5.2022 14:14:51 EEST | Press release
Helsinki Chemicals Forum engages international authorities, industry leaders, NGOs, academics, media, and other interested parties in an open dialogue on key issues of global relevance. Held at the Helsinki Expo and Convention Centre 8–9 June 2022, the conference hosts intense discussions on how to achieve a more sustainable future.
PulPaper 2022 -tapahtuman koko ohjelma julkaistu24.5.2022 13:43:38 EEST | Tiedote
Metsäteollisuuden kansainvälinen PulPaper 2022 -tapahtuma järjestetään tiistaista torstaihin 7. – 9.6.2022 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuma koostuu näyttelystä, johon osallistuu noin 250 yritystä ja ohjelmasta, joka on kokonaisuudessaan englanniksi. Ohjelmaa järjestetään messualueen Future Squarella ja tapahtumassa on kaksi maksullista seminaaria PulPaper Conference ja Green Economy Business Summit. Tapahtuma tarjoaa lisäksi paljon verkostoitumistilaisuuksia.
Prätkällä töihin päivä ja moottoripyörien koeajopäivä Helsingissä 3.6.24.5.2022 10:08:00 EEST | Kutsu
Olet tervetullut Prätkällä töihin -päivän ja Moottoripyörien koeajokiertueen tiedotustilaisuuteen perjantaina 3.6. klo 11 kuulemaan, miten moottoripyöräalalla menee. Tilaisuudessa julkaistaan myös Vuoden MP-teko 2021 palkinnon saaja.
Gastro Helsinki toi horeca-alan yhteen vaikeiden vuosien jälkeen20.5.2022 17:05:30 EEST | Tiedote
Gastro Helsinki 2022 -tapahtumassa pääosassa olivat kohtaamiset. Messukävijät ja messuille osallistuneet yritykset tapasivat toisiaan kasvotusten ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin. Tapahtuman suurimmaksi puheenaiheeksi nousi työvoimapulan ratkaiseminen.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme