Gastron Parhaat 2020 valittu, mukana viisi ravintola-alan uutuutta

Gastron parhaat ovat tuotteita tai palveluita messuilla mukana olevien yritysten valikoimista. Mukaan ilmoitetuista ehdotuksista raati valitsi viisi uutuustuotetta tai -palvelua, jotka tuovat ravintoloiden, baarien, kahviloiden ja ammattikeittiöiden ammattilaisille lisäarvoa esimerkiksi käytön helppouden, tiedon keräämisen ja esittämisen tai vastuullisuustekojen edistämisen kautta.
Gastron parhaat tuotteet ja palvelut ovat esillä näytteilleasettajien osastoilla koko tapahtuman ajan.
Gastron Parhaat valitsi raati, jossa olivat mukana päätoimittaja Heli Koivuniemi (Aromi, Shaker ja Evento-lehti), Senior Manager Anne Lundqvist (Fazer Retail Finland), ravintolapalveluiden aluejohtaja Hanne-Riikka Piironen (Delicatessen Ravintolapalvelut), Top Chef -voittaja Akseli Herlevi (Naughty BRGR-hampurilaisketjun omistaja), Chairman of the Finnish Sommelier Association ja ravintoloitsija Samuil Angelov (Muru, Pastis, Sue-Ellen ja Ultima) ja keittiömestari Jarmo Vähä-Savo (BarLaurea). Raadin puheenjohtajana ilman äänivaltaa toimi Gastro Helsingin ohjelmatuottaja Mari Katajamäki Messukeskuksesta.
GASTRON PARHAAT 2020:
Vector VMC-H Multi-Cook uuni (Dieta)
Uunissa on itsenäisesti säädettäviä uunikammioita, ja ne soveltuvat monipuoliseen käyttöön: sekä fine dining -ravintolaan, jossa valmistetaan monipuolisesti erityyppisiä ja eri raaka-aineista koostuvia ruokia, että nopean kierron fast food -ravintolaan. Itsenäisesti säädettävissä uunikammioissa on mahdollista valmistaa yhtä aikaa täysin erityyppisiä, eri valmistuslämpötilaa ja paistoaikaa vaativia ruokia. Raadin mukaan uuni edistää monipuolisuutensa ansiosta energiatehokkuutta ja mahdollistaa monipuolisen toiminnan esimerkiksi pienessäkin keittiössä.
Induktiotasolle sopivat buffet-astiat (Dieta)
Induktiolle soveltuvat valualumiiniset tarjoiluastiat, joissa on keraaminen non-stick pinnoite, soveltuvat erityisesti buffet-linjastoihin. Valualumiinin ansiosta tarjoiluastiat ovat kevyempiä ja kestävämpiä kuin esimerkiksi vastaavat posliinista valmistetut astiat. Valualumiinin lämmönjohtavuus on erinomainen, ja ruoka pysyy astioissa lämpimänä tasaisesti. Raati arvosti valualumiinisten astioiden keveyden ja kestävyyden lisäksi myös niiden energiatehokkuutta.
Molemmat edellä mainitut tuotteet ovat nähtävissä Gastro Helsingissä Dietan osastolla 6c50.
Ravintolan astioiden kierrätyspalvelu (E.Ahlström)
E.Ahlströmin ravintoloiden astioiden kierrätyspalvelu auttaa ravintoloita tekemään vastuullisia ratkaisuja elinkaarensa päässä oleville posliiniastioille, jotka ovat aiemmin päätyneet sekajätteeseen kaatopaikalle. Kierrätyspalvelu on tarkoitettu kaikille ja kaiken kokoisille ravintoloille, jotka haluavat toimia vastuullisesti ja kiertotalouden hengessä. Astioiden kunnon mukaan ne kierrätetään joko tiilien raaka-aineeksi suomalaiselle tiilitehtaalle tai vähävaraisten yhteisöllistä syömistä tukevalle Yhteinen pöytä -verkostolle. Raadin mukaan uusi palvelu mahdollistaa vastuullisen toiminnan laajasti eri ravintoloille, minkä lisäksi palvelu edistää vähävaraisten yhteisölounaita kierrättämällä astioita mm. seurankuntien, työttömien ja MLL:n kerhojen käyttöön.
Palveluun voi tutustua Gastro Helsingissä E.Ahlströmin osastolla 6e50.
JAMIX CO₂-laskuri (Jamix)
Laskuri on Jamixin ruokatuotannon ohjausjärjestelmään liittyvä sovellus ruuan hiilijalanjäljen laskemiseen. Se laskee automaattisesti CO₂-arvot ruokaohjeille ja aterioille, ja sovelluksen avulla eri ruoka-aineiden CO₂-arvoja on helppo vertailla. Ravitsemusalan toimija voi halutessaan julkaista CO₂-arvot myös loppuasiakkaille yhdessä ruokalistan kanssa. Raadin mukaan eri tuotteiden hiilijalanjäljen vertailu helpottaa ilmastonäkökulman huomioimista ammattikeittiöissä. Aterioiden hiilijalanjäljen ilmoittaminen loppuasiakkaille tuo puolestaan ravintolan asiakkaille tietoa omien valintojen vaikutuksista ja edesauttaa ilmastoystävällisten valintojen tekemistä.
Sovellus on esittelyssä Gastro Helsingissä Jamixin osastolla 6g28.
Metos IoLiving HävikkiValvoja (Metos)
Metos IoLiving HävikkiValvoja on kokonaisvaltainen digitaalinen ratkaisu ruokahävikin seuraamiseksi ja pienentämiseksi. Ruokailijoiden kannalta ratkaisu auttaa tiedostamaan, millaisia ympäristövaikutuksia syömättä jääneellä ruualla on, sillä jäteastian vieressä olevasta monitorista näkee päivän aikana syntyneen jätteen kokonaismäärän. Keittiöhenkilökunnan kannalta Metos IoLiving HävikkiValvoja auttaa ymmärtämään ylituotannon hiilijalanjälkeä ja kohdistamaan toimenpiteitä sen pienentämiseksi. Ruokapalveluiden johdolle ratkaisu helpottaa ruokahävikin määrän vertailua eri toimipisteissä ja parhaiden käytäntöjen levittämistä koko ketjuun.
Palvelu on esittelyssä Gastro Helsingissä Metoksen osastolla 6a50.
Lisätietoja Gastro Helsinki 2020 -messuista ja haastattelupyynnöt:
Messukeskus Helsinki, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@outlook.com
Gastro Helsinki 11.–13.3.2020 | Joka toinen vuosi Helsingin Messukeskuksessa järjestettävä Suomen johtava ravintola- ja ruoka-alan ammattilaisten tapahtuma esittelee alan uutuudet ja trendit. Maksuton sisäänpääsy yli 18-vuotiaille alan ammattilaisille rekisteröitymällä.
www.gastrohelsinki.fi, #gastrohelsinki| Kuvia viime tapahtumasta on ladattavissa Messukeskuksen kuvapankista https://mediabank.messukeskus.com.
Avainsanat
Kuvat

Tietoja julkaisijasta
Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Kennelliiton Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain.
Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Messukeskus toi vuonna 2024 pääkaupunkiseudulle 245 miljoonan euron tulovirran ja toiminnan työllisyysvaikutus oli 3335 henkilötyövuotta. Omistajayritys Suomen Messut perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The realsocial media. www.messukeskus.com @messukeskus
Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congresses and business events every year.
Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel. The events held at the Helsinki Exhibition and Convention Centre last year brought in a revenue stream of 245 million euros to the Helsinki metropolitan area and created the equivalent of 3,335 full-time jobs. The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. | Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Messukeskus
Pitch Finland Cyber Security finalists are chosen28.10.2025 12:13:12 EET | Press release
Five chosen finalists showcase their innovative solutions and services in the cyber security sector. The five companies are Astra, WhatSpam Company, SelfHack, Hovi and Sala Secure. The pitching final takes place at the Cyber Security Nordic event at the Helsinki Expo and Convention Centre on 5 Nov 2025.
Teknologia 25 -messujen startup-kilpailun finalistit valittu28.10.2025 09:57:50 EET | Tiedote
Uusia ja merkittäviä ratkaisuja teknologian alalla esittelevään kilpailuun on valittu neljä finalistia. Pitchaus-finaali käydään Teknologia 25 -tapahtumassa tiistaina 4.11. Voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön rahoittamalla 10 000 euron palkinnolla.
KUTSU: Teknologia 25 Helsingin Messukeskuksessa 4.–6.11.202527.10.2025 11:05:51 EET | Kutsu
Teknologia 25 esittelee kolmen päivän aikana 4.–6.11.2025 uusimmat älykkään ja kestävän teollisuuden teknologiat aina teollisten prosessien automatisoinnista ja digitalisoinnista kunnossapidon sekä energian ratkaisuihin. Tapahtuma kokoaa yhteen teknologian ja teollisuuden johtavat yritykset, päättäjät, asiantuntijat sekä ammattilaiset. Tapahtuman teemoina ovat kestävä teollisuus, teknologia turvallisuuden edistäjänä, tekoälyllä kilpailuetua ja vetytalous ja teollisuuden modernit energiaratkaisut. Mukana on 400 näytteilleasettajaa, 13 keynote-puheenvuoroa ja yhteensä 140 ohjelmanumeroa.
Helsingin Kirjamessut rikkoi ennätyksiä - yli 100 000 kävijää26.10.2025 18:04:08 EET | Tiedote
Helsingin Messukeskuksessa kävi neljän päivän aikana ennätysmäärä 104 516 kirjallisuuden, viinin ja ruuan ystävää. Tapahtumakokonaisuus ylsi Helsingin Messukeskuksen kävijäennätykseen. Pohjoismaiden suurin kirjallisuustapahtuma Helsingin Kirjamessut sekä Viini & Ruoka -tapahtuma järjestettiin 23. – 26.10.2025 Helsingin Messukeskuksessa.
Elina Innasen Chocochilin kesäruokaa on Vuoden kotimainen keittokirja24.10.2025 11:00:00 EEST | Tiedote
Ruokatoimittajat ry:n keittokirjaraati on jälleen arvioinut kotimaisen keittokirjasadon. Voittajan valinta oli helppoa: ensimmäinen vegaaninen grillausopas teki vaikutuksen tuoreella ja inspiroivalla otteellaan.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme
