Vaasan kaupunki - Vasa stad

Guidningar och workshoppar på stadens museer

Dela

Vasa stads museer ordnar mångsidigt program 28.4–9.5.2021. På Kuntsi museum för modern konst och på Österbottens museum utlovas guidade rundvandringar och workshoppar där vi testar makraméteknik och pysslar ihop masker inför första maj.

Bild: Vasa stad / Christoffer Björklund
Bild: Vasa stad / Christoffer Björklund

Guidningar för allmänheten ordnas på utställningen Kuntsis samling – Kuntsis Stiftelse 50 år på Kuntsi museum för modern konst och på den permanenta utställningen Vasa400 på Österbottens museum. Under guidningarna besöker vi också Hedmanska våningen, Myntkabinettet, Silverrummet och Porslinsrummet.

Morsdagen 9.5 ordnas det en guidning på den nya sommarutställningen Villaliv på Österbottens museum. Under dagen är det gratis inträde för mödrar med barn till Österbottens museum och Kuntsi museum för modern konst.

– Tanken är att barnen kan ge bort ett museibesök i morsdagspresent och ta sin mamma till museet avgiftsfritt, säger Liisa Palomäki, tf. chef för publikarbete vid Vasa stads museer.

Program:


on 28.4

Guidning bland konstskatterna på Hedmanska våningen, kl. 14 på svenska och kl. 15.30 på finska
Österbottens museum (Museigatan 3)

Workshop med maskpyssel inför första maj, kl. 15–16 på finska och svenska
Kuntsi museum för modern konst (Inre hamnen)
Förhandsanmälan (museoinfo@vaasa.fi). Materialavgift 1 euro/person

to 29.4

Guidning med jaguaren och leoparden för barn och barnasinnade, kl. 14 på finska och kl. 15 på svenska
Kuntsi museum för modern konst (Inre hamnen)

sö 2.5

Guidning på utställningen Kuntsis samling – Kuntsis Stiftelse 50 år, kl. 13 på svenska och kl. 14 på finska
Kuntsi museum för modern konst (Inre hamnen)

on 5.5

Makraméworkshop kl. 15–16 på finska och svenska
Österbottens museum (Museigatan 3)
Förhandsanmälan (museoinfo@vaasa.fi). Materialavgift 2 euro/person.

to 6.5

Guidning på utställningen Kuntsis samling – Kuntsis Stiftelse 50 år, kl. 14 på svenska och kl. 15 på finska
Kuntsi museum för modern konst (Inre hamnen)

Sö 9.5

Guidning på utställningen Villaliv kl. 13 på svenska och kl. 14 på finska
Österbottens museum (Museigatan 3)
Caféet på Österbottens museum säljer kaffe med morsdagsbakelse till ett pris på 5 euro. Under dagen är det gratis inträde för mödrar med barn till Österbottens museum och Kuntsi museum för modern konst.

Det ryms med högst nio personer på en guidning. Workshopparna kräver förhandsanmälan och det finns plats för högst åtta deltagare.

På valborgsmässoafton 30.4 stänger Vasa stads museer redan kl. 15. På valborgsmässoafton ingår det kaffe med munk i inträdesavgiften (3,50 euro) till Österbottens museum. Lördag 1.5 har Vasa stads museer stängt.

Vasa stads museer förbehåller sig rätten till ändringar.

Nyckelord

Kontakter

Liisa Palomäki, tf. Publikarbetschef
Vasa stads museer
tfn. 040 357 9714
liisa.palomaki@vaasa.fi

Bilder

Bild: Vasa stad / Christoffer Björklund
Bild: Vasa stad / Christoffer Björklund
Ladda ned bild

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Tillgänglighetsmärket är ett tecken på att likabehandling beaktas och främjas – ansök om märket hos Rådet för personer med funktionsnedsättning17.5.2021 09:29:29 EEST | Tiedote

Rådet för personer med funktionsnedsättning i Vasa har sedan år 2015 utmanat olika affärer samt andra organisationer som fungerar i offentliga utrymmen att främja tillgänglighet och jämlikhet genom att bevilja dem tillgänglighetsmärken som tecken på beaktande och främjande av tillgänglighet. Tillgänglighetsmärket förnyades i fjol för att fira tillgänglighetsdagen. Ett märke i enlighet med den nya framtoningen kan man ansöka om hos Rådet för personer med funktionsnedsättning.

Esteettömyystunnus on merkki yhdenvertaisuuden huomioimisesta ja edistämisestä – hae tunnusta Vammaisneuvostolta17.5.2021 09:29:07 EEST | Tiedote

Vaasan Vammaisneuvosto on vuodesta 2015 lähtien haastanut erilaiset liikkeet ja julkisissa tiloissa toimivat organisaatiot edistämään esteettömyyttä ja yhdenvertaisuutta myöntämällä niille esteettömyystunnuksia merkiksi esteettömyyden huomioimisesta ja edistämisestä. Esteettömyystunnus uudistettiin viime vuonna esteettömyyspäivän kunniaksi. Uuden ilmeen mukaista tunnusta voi hakea Vammaisneuvostolta.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum