Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helia kehittää opiskelijahyvinvointia hankkeissa

Jaa

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu parantaa opiskelijahyvinvointia virtuaalisten voimahalien avulla. “Korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointiin voi vaikuttaa ja sen parantamiseksi voi tehdä asioita!”

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu kehittää OKM:n rahoittamissa HALI- ja VOIMA-hankkeissa toimivia keinoja sekä erilaisia työkaluja ja menetelmiä opiskelijahyvinvoinnin parantamiseksi. Näitä kehitetään yhdessä opiskelijoiden ja henkilöstön kanssa muun muassa palvelumuotoilun keinoin.

Hankkeissa kehitetään opiskelijoiden ja asiantuntijoiden yhteistyönä toimintoja ja sisältöä, jotka edistävät opiskelijoiden hyvinvointia ja heidän sosiaalista osallisuuttaan korona-ajan etäopiskelussa. Tämä toteutetaan tarjoamalla vertaistukea opiskeluun, ohjausta opiskeluhyvinvoinnin edistämiseen, taloudellista neuvontaa sekä tukea tunteiden säätelyyn.

Lisäksi hankkeet kehittävät yhdessä opiskelijoiden kanssa digitaalista hyvinvoinnin tukemisen mallia, jossa vertaistuki, hyvinvointipalvelut sekä tunnesäätelyn tuki tuodaan osaksi opintojaksoja. Tavoitteena on, että opiskeluhyvinvoinnin tuki on saavutettavissa laajasti, eri tavoin, matalalla kynnyksellä ja tasa-arvoisesti kaikille opiskelijoille.

Virtuaalinen voimahali -keskustelutilaisuus opiskelijoille Zoomissa

Hankkeiden toimijat pitävät Zoomissa Virtuaalinen voimahali -keskustelutilaisuuden Haaga-Helian opiskelijoille, missä osallistujilla on mahdollisuus kertoa omista toiveistaan opiskelijahyvinvoinnin parantamiseksi. Jatkossa viikoittain toistuvaan voimahalitilaisuuteen tuotetaan opiskelijoiden toivomaa sisältöä.

HALI-hanke on keskittynyt restonomiopiskelijoiden ja VOIMA-hanke kaikkien Haaga-Helian opiskelijoiden hyvinvoinnin tukemiseen koronapandemian aikana. Hankkeet tekevät yhteistyötä työelämän edustajien, paikallisten opiskelijayhdistysten sekä HAMKin ja Laurean kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

VOIMAn yhteyshenkilöt: Eija Honkanen, Henna Heinilä, Heidi Kock, Taina Laivola, Saara Latvala (etunimi.sukunimi@haaga-helia.fi)

HALIn yhteyshenkilöt: Heikki Ursin, Teemu Moilanen (etunimi.sukunimi@haaga-helia.fi)

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Ratapihantie 13
00520 HELSINKI

09 229 611http://www.haaga-helia.fi/fi

Koulutamme liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkimme ja kehitämme näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, liiketoiminnan palveluratkaisut ja kielet, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. Meille on tärkeää, että opiskelijoillamme on heti valmistuttuaan vahvat siteet työelämään. Panostamme toiminnassamme yrittäjyyteen, yhteistyöhön, innovatiivisuuteen ja kansainvälisyyteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helia kehittämään pandemiasta kärsineen matkailualan osaamista ja nuorten työllistymistä31.3.2021 07:52:54 EEST | Tiedote

Haaga-Helia kehittää MODULE-hankkeessa jatkuvan oppimisen mallin, jolla edistetään matkailusektorin työvoiman osaamista ja tuetaan nuorten työllistymistä covid-19-kriisin aikana. Tavoitteena on luoda uusi ja ketterä järjestelmä, joka edistää alan koulutuksista valmistuvien nuorten työllistymistä ja tarjoaa samalla matkailu- ja ravintola-alan yrityksille oikeanlaista osaamista.

Selkeämmät uratoiveet ja oman osaamisen arvostaminen avaavat tradenominaisille oven kohti merkityksellistä työuraa19.3.2021 09:01:19 EET | Tiedote

Tradenominaisten omien uratoiveiden ja -haaveiden selkeyttäminen ja oman osaamisen arvostaminen ovat keskeisiä avaimia kohti monipuolista, palkitsevaa ja merkityksellistä työuraa. Tämä kävi ilmi Tradenomien teettämästä ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun toteuttamasta tutkimuksesta. Yrittäjyys- ja palkkaneuvottelutaitojen harjoittelu antaa lisää potkua tradenominaisten urakehitykseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme