Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helia tukee ilmailualan lomautettuja ja irtisanottuja työntekijöitä ilmaiskurssein

Jaa

Koronaviruksen asettamat rajoitukset ovat vähentäneet rajusti lentomatkustajien määrää, mikä on vaikuttanut suoraan lentoalan yritysten, kuten esimerkiksi Finavian, Finnairin ja Norran toimintaan. Haaga-Helia haluaa tukea näiden yritysten lomautettuja tai irtisanottuja työntekijöitä tarjoamalla heille maksutta virtuaaliopetusta.

- Olemme nähneet omien opiskelijoidemme kautta, millaista inhimillistä hätää ja huolta tulevaisuudesta tilanne on aiheuttanut ja koimme tärkeäksi auttaa alan työntekijöitä tämän kriisin yli, kun meillä siihen on mahdollisuus, toteaa Aviation Business -koulutusohjelman johtaja Maija Eklöf.

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan vuoksi lomautettu ja irtisanottu henkilöstö voi opiskella Haaga-Helian Porvoon kampuksella tarjottavan Aviation Business -koulutusohjelman kursseja. Kyseessä on kaksi viiden opintopisteen virtuaalikurssia, Digital airline management ja Airport digital customer journey.

- On selvää, että tämän tilanne muuttaa maailmaa, mutta lentoliiketoiminta ei lopu. Kun maailma on taas jaloillaan, lentoala tarvitsee nopeasti alan osaajia. Lentoyhtiöt ja muut lentoliiketoimintaa harjoittavat tulevat haluamaan yhä enemmän työntekijöitä, joilla on jo perusosaaminen erittäin säännöstellystä ja omanlaisestaan liiketoiminnasta.

Työntekijät ovat saaneet tarkemmat tiedot kurssi-ilmoittautumisesta omalta työnantajaltaan. Ensimmäisen viikon aikana ilmoittautumisia on tullut jo lähes sata. Suoritetut opinnot voi sisällyttää myös tutkintoon, jos henkilö päättää myöhemmin hakeutua tutkintokoulutukseen Porvoon kampukselle.

Haaga-Helia tarjoaa kesäopinnot maksutta lomautetuille ja työttömille

Haaga-Helia tarjoaa koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi lomautetuille ja työttömille mahdollisuuden suorittaa avoimen ammattikorkeakoulun kesäopintoja maksutta. Maksuttomuus koskee uusia ilmoittautumisia 25.5.-31.8.2020 toteutettaville kesäopinnoille, joihin on voinut hakeutua 9.4.2020 alkaen.

Hakijat saavat lisätietoa hakemisesta ja ilmoittautumisesta Opintopalveluista. Ilmoittautumisen yhteydessä toimitetaan todistus työttömyydestä tai lomautuksesta. Paikkoja on rajoitettu määrä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Ratapihantie 13
00520 HELSINKI

09 229 611http://www.haaga-helia.fi/fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helia selvitti: Mara-alan ammattilaiset ja opiskelijat käyttävät somea useita kertoja päivässä20.1.2021 10:55:35 EETTiedote

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu on tutkinut sosiaalisen median käyttöä matkailu- ja ravitsemusalan ammattilaisten ja opiskelijoiden keskuudessa liittyen toimialan yritysten some-sisältöihin. Tutkimuskysely tehtiin 2.- 8.12.2020 välisenä aikana ja siihen vastasi 92 hotelli-, ravintola- ja matkailualan opiskelijaa ja asiantuntijaa. Kysely toteutettiin Haaga-Helian Hospitality-kehityspaneelissa, jossa on mukana noin 200 henkilöä. Edellisen kerran vastaava kysely toteutettiin keväällä 2018.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme