Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helialla vahva kehittämisen vuosi 2021

Jaa

Vuosi 2021 aloitti korkeakoulussa uuden strategiakauden, jonka myötä Haaga-Helia on päivittänyt myös arvojaan. Toiminnassa korostui yhä enemmän työ hyvinvoivan korkeakouluyhteisön ja kestävän tulevaisuuden eteen.

Haaga-Helian vuosikertomuksesta 2021 selviää, että koronapandemian tuomista haasteista huolimatta valmistumismäärissä onnistuttiin viime vuonna odotettua paremmin. Esimerkiksi tradenomikoulutuksissa päädyttiin ennätyksellisiin valmistumislukuihin.

Myös avoimessa ammattikorkeakoulussa oli ennätysmäärä osallistujia viime vuonna. Jatkuva oppiminen on noussut tärkeäksi painopisteeksi AMK-tutkintojen rinnalle.

– Suoriuduimme olosuhteisiin nähden erinomaisesti ja saavutimme asettamamme akateemiset tavoitteet. Vuoden 2021 akateemiset tulokset olivat kautta aikojen parhaat. Myös taloudellinen tuloksemme oli budjetoitua parempi. Uskomme kovaan työhön, vahvaan yhteiseen tekemiseen sekä rohkeisiin kokeiluihin, kertoo Haaga-Helian rehtori Teemu Kokko.

Haaga-Helian AMK-koulutukset uudistuivat

Koulutuksien osalta 2021 oli vahva kehittämisen vuosi. Toimintavuoden aikana Haaga-Helia uudisti AMK-koulutuksiaan niin, että opiskelu on entistä joustavampaa ja henkilökohtaisempaa.

Ensimmäiset uuden opetussuunnitelman mukaan opiskelevat aloittivat opintonsa syksyllä 2021. Uudistus toi Haaga-Heliaan uudet selkeät hakukohteet, kaikille tutkinnoille yhteisen opetussuunnitelman sekä yksilölliset opintopolut.

Vaikka Haaga-Helian kaupallinen ja kansainvälinen toiminta kärsi viime vuonna edelleen pandemiasta, TKI-työssä onnistuttiin jopa odotettua paremmin. Kestävää kehitystä ja digitalisaatiota edistävät hankkeet korostuivat hankeportfoliossa.

Myös korkeakoulupedagogiikka vahvisti asemaansa Haaga-Helian profiilialueena.

Haaga-Helia panosti vahvasti hyvinvoinnin kehittämiseen

Hybridimallissa työskentely ja opiskelu oli haaste osalle Haaga-Helian asiantuntijoita sekä opiskelijoita. Vuoden aikana Haaga-Helia panostikin vahvasti hyvinvoinnin kehittämiseen. Resursseja ohjattiin erityisesti ohjaukseen sekä opiskelijoiden tukemiseen. Henkilöstön tueksi Haaga-Helia järjesti digipedagogiikan mentoritoimintaa.

Haaga-Helian toiminnassa korostui yhä enemmän työ vastuullisuuden ja kestävän tulevaisuuden eteen. Käytännön työ näkyi paitsi hyvinvoinnin kehittämisenä korkeakouluyhteisössä myös tutkimus- ja kehittämistoiminnassa.

Pyrkimyksissä hiilineutraalin Haaga-Helian eteen on jatkettu kohti konkreettisia käytännön toimia. Oman toiminnan hiilijalanjäljen laskeminen on ollut yksi työn osa-alue. Strategiamme mukaisesti huomioimme vastuullisuuden myös opintosuunnitelmissamme. 

Tutustu Haaga-Helian vuosikertomukseen 2021

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Ratapihantie 13
00520 HELSINKI

09 229 611http://www.haaga-helia.fi/fi

Koulutamme liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkimme ja kehitämme näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietojenkäsittely, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, journalismin koulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus.

Meille on tärkeää, että opiskelijoillamme on heti valmistuttuaan vahvat siteet työelämään. Panostamme toiminnassamme yrittäjyyteen, yhteistyöhön, innovatiivisuuteen ja kansainvälisyyteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Jos ikäihminen ei pääse oopperaan, tuodaan ooppera heille kotiin – virtuaalinen HomeOpera esteettömien kulttuurielämysten edelläkävijänä13.5.2022 16:21:05 EEST | Tiedote

Foibekartanossa järjestetään keskiviikkona 18. toukokuuta ilahduttava oopperaelämys, kun Kansallisoopperan Koko Karita -esitys heijastetaan kartanon ikääntyneiden asukkaiden iloksi sen Päätalon salin valkokankaalle. Tapahtumatila koristellaan punaisella matolla, kukka-asetelmilla sekä antiikilla, jotta kokemus olisi mahdollisimman autenttinen. Tarjolla on myös juhlapukuja ja ehostusta niitä kaipaaville. Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme