HUS

Haartmanin ja Malmin päivystykset siirtyvät HUSille 7. tammikuuta 2019

Jaa

Haartmanin ja Malmin sairaaloiden päivystykset ja niitä tukevat osastot sekä suun terveydenhuollon päivystys siirtyvät HUSin vastuulle 7. tammikuuta 2019. Muutoksen tavoitteena on tarjota helsinkiläisille laadukkaat, ympärivuorokautiset päivystyspalvelut nykyistä sujuvammin ja kustannustehokkaammin. Helsingin kaupunki vastaa edelleen sosiaali- ja kriisipäivystyksestä.

Haartmanin ja Malmin sairaaloiden päivystyksissä toimivat jatkossakin yli 16-vuotiaiden terveyskeskuspäivystys, psykiatrinen päivystys, sisätautien päivystys sekä Helsingin kaupungin järjestämä sosiaali- ja kriisipäivystys. Hammashoidon päivystys muuttaa väliaikaisesti Kirurgiseen sairaalaan. Alle 16-vuotiaiden helsinkiläisten päivystys on Uudessa lastensairaalassa.

Soita numeroon 116 117 ennen päivystykseen hakeutumista

Arkisin klo 8–16 helsinkiläisten ensisijainen hoitopaikka äkillisissä sairauksissa ja vähäisissä tapaturmissa on oma terveysasema.

Kun oma terveysasema on kiinni, apua äkillisiin terveysongelmiin saa soittamalla Päivystysavun maksuttomaan numeroon 116 117. Numeroon tulee soittaa ennen hakeutumista päivystyspoliklinikalle. Päivystysapu antaa neuvoja ja hoito-ohjeita tai ohjaa oikeaan hoitopaikkaan. Päivystykseen lähetteen saaneet henkilöt voivat tulla suoraan päivystykseen.

Hätätilanteessa tulee soittaa aina numeroon 112.

Hammashoidon ilta- ja viikonloppupäivystys muuttaa väliaikaisesti

Espoon, Helsingin, Kauniaisten, Kirkkonummen ja Vantaan asukkaille tarkoitettu hammashoidon ilta- ja viikonloppupäivystys muuttaa väliaikaisesti Kirurgiseen sairaalaan 7. tammikuuta 2019 ja palaa Haartmanin sairaalan remontoituihin tiloihin keväällä 2019.

Ennen päivystävään hammashoitoon hakeutumista tulee soittaa numeroon 09 471 71110. Ajanvaraus on auki arkisin klo 14–21 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 8–21.

Päivystykset Helsingissä

Haartmanin sairaala (16 vuotta täyttäneet), Haartmaninkatu 4, Helsinki
Malmin sairaalan päivystys (16 vuotta täyttäneet), Talvelantie 6,
Helsinki Uuden lastensairaalan päivystys (alle 16-vuotiaat lapset ja nuoret), Stenbäckinkatu 9, Helsinki

Hammashoidon ilta- ja viikonloppupäivystys

Kirurginen sairaala, Kasarminkatu 11-13, U-porras, Helsinki

Helsingin terveysasemien yhteystiedot

https://www.hel.fi/terveysasemat

HUSin päivystysten asiakasmaksut vuonna 2019

HUSin asiakasmaksut eivät nouse vuonna 2019. Maksut ovat samat kaikissa yhteispäivystyksissä koko HUSin alueella.

Arkipäivisin kello 8–20 välillä käynti erikoissairaanhoidon vastaanotolla maksaa 37,20 euroa ja yleislääketieteen vastaanotolla 16,40 euroa. Pelkkä sairaanhoitajan vastaanotto maksaa 11,90 euroa.

Arkisin ilta- ja yöaikaan kello 20–8 välillä sekä viikonloppuisin ja pyhinä käynti erikoissairaanhoidon vastaanotolla maksaa 37,20 euroa ja yleislääketieteen vastaanotolla (lääkäri tai sairaanhoitaja) 32,70 euroa.

Asiakasmaksua ei peritä alle 18-vuotiailta, eikä psykiatrisesta vastaanotosta. Lisätietoja: www.hus.fi/potilaalle/potilasmaksut

Yhteyshenkilöt

HUS:
20.-21.12.2018: Veli-Pekka Harjola, ylilääkäri, linjajohtaja, veli-pekka.harjola@hus.fi, p. 050 427 0163
27.-28.12.2018: Timo Suonsyrjä, osastonylilääkäri, timo.suonsyrja@hus.fi, p. 050 427 0829

Helsinki:
Laura Pikkarainen, päivystystoimintojen johtajalääkäri, laura.pikkarainen@hel.fi, p. 09 310 50329

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

HUS mottagning för kärlavvikelser har förbättrat behandlingen och diagnostiken av kärlavvikelser så att den är likvärdig i hela Finland2.12.2022 11:58:00 EET | Tiedote

I HUS grundades för 20 år sedan ett expertnätverk för behandling och diagnostik av kärlavvikelser i enlighet med modellen för internationella referenssjukhus. Sedan dess har man målmedvetet utvecklat expertisen i synnerhet när det gäller behandlingen av svåra och sällsynta blodkärlavvikelser. Den evidensbaserade vården har utvecklats också genom eget forskningsarbete.

HUSin suonianomaliayksikkö on parantanut suonipoikkeavuuksien hoitoa ja diagnostiikkaa yhdenvertaiseksi koko Suomessa2.12.2022 11:58:00 EET | Tiedote

HUSiin perustettiin 20 vuotta sitten kansainvälisten referenssisairaaloiden mallin mukainen asiantuntijaverkosto suonipoikkeavuuksien hoitoon ja diagnostiikkaan. Tästä lähtien erikoisosaamista etenkin vaikealaatuisten ja harvinaisten verisuonianomalioiden hoidossa on määrätietoisesti kehitetty. Näyttöön perustuvaa hoitoa on kehitetty myös omalla tutkimustyöllä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme