DiakonissalaitosDiakonissalaitos

Haavoittuvassa asemassa olevat tarvitsevat maskien lisäksi tukea ja neuvontaa - Sinäkin voit auttaa!

Jaa

Hallitus antoi suosituksen suojaavien kasvomaskien käytöstä. Suositus kehottaa ihmisiä käyttämään maskia muun muassa julkisessa liikenteessä. Diakonissalaitos pitää tärkeänä, että suosituksen toimeenpanossa huolehditaan, että heikoimmassa asemassa olevat ja pienellä toimeentulolla elävät eivät joudu entistä eriarvoisempaan ja eristyneempään asemaan.

Kuva: Teemu Ullgrén
Kuva: Teemu Ullgrén

”Vaikka maskeja onkin kuntien toimesta tarjolla, niin kaikilla ei ole voimia tai motivaatiota niiden hankkimiseen tai oikeanlaiseen käyttämiseen. On tärkeää, että maskeja ja neuvontaa saa maksutta niistä tutuista paikoista, joissa tukea tarvitsevat ihmiset ovat jo tottuneet käymään ja joihin he luottavat. Järjestöillä on tässä tärkeä rooli tavoittaa niitä ihmisiä, jotka ovat sote-palveluiden ulkopuolella”, Diakonissalaitoksen toimialajohtaja Ilkka Kantola sanoo.

Diakonissalaitoksella on hyvät mahdollisuudet jakaa maskeja ja huolehtia neuvonnasta.  Palveluiden ja toiminnan kautta tavoitetaan useita riskiryhmiin kuluvia henkilöitä, kuten paperittomia, Itä-Euroopan romaneita, syrjäytymisvaarassa olevia nuoria, yksinäisiä vanhuksia, asunnottomia ja erilaisten riippuvuuksien kanssa eläviä ihmisiä.

”Meidän on yhdessä huolehdittava, että suositus ei lisää ennakkoluuloja ja syrjiviä asenteita heikoimmassa asemassa olevia kohtaan. Maskittomuus ei läheskään aina tarkoita välinpitämättömyyttä suositusta tai kanssaihmisiä kohtaan.  Myös koronan aikana tarvitaan tukea ja ymmärrystä vaikeassa elämäntilanteessa eläviä kohtaan”, Kantola muistuttaa.

Sinä voit auttaa!

Diakonissalaitos kerää varoja heikoimmassa asemassa olevien tukemiseen pandemian keskellä. Maskien tarve tulee olemaan suuri.

Lahjoittamalla maskin ja tuen nuorelle tai muuten ilman maskia olevalle voit olla mukana ehkäisemässä koronaviruksen leviämistä. Pidämme tukea tarvitseviin tiiviisti yhteyttä, emmekä jätä ketään yksin.

Esimerkiksi 20 eurolla neljä ihmistä saa kestomaskin tai 20 kertakäyttömaskia sekä tukea maskin käyttöön.

Lahjoittaminen on helppoa: 20 euroa voi lahjoittaa tekstaamalla sana TOIVO numeroon 16499.

Lahjoituksia voi tehdä myös Diakonissalaitoksen keräystilille FI85 2065 1800 1084 62 (Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sr) tai verkkosivujemme kautta www.hdl.fi/lahjoita

Teemme yritysyhteistyötä TamSilkin kanssa. TamSilk toimittaa kestomaskeja.

Voit myös tehdä maskin itse ja lähettää sen kauttamme apua tarvitsevalle. Otamme vastaan Marttojen ohjeella tehtyjä maskeja osoitteessa: Diakonissalaitos, Maski-kampanja, Alppikatu 2, 00530 Helsinki.

https://www.martat.fi/marttakoulu/kasityoohjeet/vaatteet-ja-asusteet/kasvomaskin-ompelu-ja-kayttoohje/

https://www.hdl.fi/kerayslupa

Yhteyshenkilöt

Ilkka Kantola, toimialajohtaja
Diakonissalaitos
ilkka.kantola@hdl.fi
p. 050 5122 173

Saija Karjala, kansalaistoiminnan tuottaja
Diakonissalaitos, D-asemat
saija.karjala@hdl.fi
050 5631 711

Iiris Kivimäki, varainhankinnan asiantuntija
Diakonissalaitos
iiris.kivimaki@hdl.fi
p. 050 5826 396

Kuvat

Kuva: Teemu Ullgrén
Kuva: Teemu Ullgrén
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Säätiö, siihen kuuluva Rinnekoti ja tytäryritys Diakonissalaitoksen Hoiva Oy tuottavat yhdessä vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden elämää. Yhteiskunnallisena yrityksenä Diakonissalaitos laittaa hyvän kiertämään. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla autetaan niitä, jotka ovat vaarassa jäädä yhteiskunnassamme syrjään. ​

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme