Sulake

Habboa kehittävä Sulake hollantilaisomistukseen: Elisa myy loput 49% osakkeistaan peli- ja mainosteknologiayhtiö Azerionille - Sulakkeen pääkonttori pysyy Suomessa ja toiminta jatkuu entisellään

Jaa

Tiedote 25.1.2021. Sulake ja Azerion kertoivat tänään yrityskaupasta, jonka myötä hollantilainen peli- ja mainosteknologiayhtiö Azerion ostaa Elisalta loput 49 prosenttia Sulakkeesta. Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkaista. Aiemmin Orange Games -nimellä tunnettu Azerion osti Elisalta enemmistöosuuden (51%) Sulakkeesta kesällä 2018 ja on siitä lähtien toiminut Sulakkeen taustajoukoissa. Elisa toimi Sulakkeen sijoittajana ja omistajana 20 vuotta, eli yrityksen alkutaipaleelta, vuodesta 2000 lähtien.

Kauppa mahdollistaa yritysten tiiviimmän yhteistyön, jonka myötä Sulake pystyy entistä tehokkaammin hyödyntämään Azerionin maailmanlaajuista peliyhteisöä ja markkinointimahdollisuuksia eri alustojen välillä. Sulake jatkaa itsenäisenä toimijana Azerionin omistuksessa ja yrityksen pääkonttori pysyy edelleen Helsingissä, jossa sekä Habbon että Hotel Hideawayn suunnittelu ja kehitys jatkuu entisellään.

“Azerion on ollut tukemassa Habbon ja Hotel Hideawayn kasvua jo yli kaksi vuotta, joten omistuksen siirtyminen täysin Azerionille on luonnollinen jatkumo. Meistä on hienoa jatkaa matkaa ja Habbon sekä Hotel Hideawayn kehitystä yhdessä Azerionin kanssa, sillä yritysten liiketoiminnassa on paljon synergiaa,” Sulakkeen toimitusjohtaja Valtteri Karu kommentoi. “Azerionin tuella pystyimme päivittämään Habboa nykyaikaan ja mahdollistamaan sen tulevaisuuden uudella alustalla. Kuten tähänkin saakka, Sulakkeen tiimi jatkaa itsenäisenä yksikkönä ja vastaa täysin Habbosta ja Hotel Hideawaystä. Tänä vuonna kasvatamme ja kehitämme molempia tuotteita entisestään ja katsomme myös mahdollisuuksia uusien pelien suunnitteluun, nykyisten pelien teknologiaa hyödyntäen.”

“Sulakkeen pelien ja Azerionin pelien ja mainosteknologioiden välillä on paljon synergiamahdollisuuksia ja Sulake sopii mainiosti Azerionin muiden yritysten joukkoon. Elisa on ollut lojaali kumppani ja tukenut meitä viimeisen parin vuoden aikana ja tänä päivänä Sulake on tuottoisa ja menestyvä yritys,” Azerionin toinen perustaja ja toimitusjohtaja Atilla Aytekin kertoo. “Meillä on täysi luotto Sulakkeen ammattitaitoiseen ja kokeneeseen tiimiin, joka on menestyksekkäästi laajentanut peli-portfoliotaan viime vuosina, samalla kun Habboa on jatkokehitetty. Uskomme tiimin visioon ja olemme sitoutuneet tukemaan ja auttamaan Sulaketta sen tulevissa suunnitelmissa, yhtenäisenä osana Azerionia.”

PR-kuvia: https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1DHx1I3j04Hf7pnzwb3LuTS8WWViX5bmY

PR-videoita: ​https://drive.google.com/drive/folders/1swShYmqkOnHskI93jMgaHmvJMv7aEFmz    

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Merja Turpeinen, SagaSocial, viestintäkonsultti
P. 040 584 0542, ​merja@sagasocial.com

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Sulake
Sulake on 20-vuotias online-peliyritys, joka kehittää turvallisia ja hauskoja pelejä ja online-yhteisöjä itseilmaisuun. Sulakkeen pelit ovat nimeltään Hotel Hideaway ja Habbo, joka on edelleen yksi maailman suurimmista online-yhteisöistä. Habbossa on maksavia asiakkaita yli 115 maassa ja aktiivisia käyttäjiä kuukausittain yli 850 000. Sulakkeen tavoitteena on luoda käyttäjille turvallinen ja hauska ympäristö tavata uusia ystäviä, ilmaista itseään ja jakaa tekemäänsä sisältöä. Vuonna 2000 perustetun Sulakkeen omistaa hollantilainen media- ja teknologiayhtiö Azerion. ​www.sulake.com

Azerion
Azerion on vuonna 2014 perustettu hollantilainen sosiaalisia pelejä ja mainosteknologiaa kehittävä yritys. Azerionin kaikenikäisille suunnattu turvallinen peli- ja viihdealusta tarjoaa sisällöntuottajille, mainostajille ja julkaisijoille mahdollisuuden tavoittaa miljoonia aktiivisia käyttäjiä kuukausittain ympäri maailmaa. Yritys on kasvattanut liiketoimintaansa viime vuosina merkittävästi orgaanisesti ja yritysostoilla. Vuonna 2019 Azerionin liikevaihto oli 197,3 miljoonaa euroa. Azerionilla työskentelee yhteensä yli 850 työntekijää yrityksen 24 toimistolla ja pääkonttori sijaitsee Schiphol-Rijkissä Hollannissa. https://azerion.com/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sulake

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme