MessukeskusMessukeskus

Habitare Collection -näyttely juhlista kymmenvuotista historiaa – juryn näyttelyyn valitsemissa konsepteissa nousee esille aistien merkitys

Jaa
Kuva: Rauno Träskelin
Kuva: Rauno Träskelin

Habitaren ja Designmuseon yhteinen Habitare Collection -näyttely nähdään Habitaressa joka toinen vuosi. Asiantuntijajuryn kuratoimaan näyttelyyn on valittu kansainvälisiä designesineitä, jotka edustavat muotoilun eri osa-alueista konseptiajattelusta huonekalusuunnitteluun ja teolliseen muotoiluun. Habitare järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 11.-15.9.2019.

Kymmenvuotista historiaansa juhliva näyttely tuo esiin parhaita paloja vuosien varrelta, sekä nostaa näyttelyssä esille tämän päivän merkittävimpiä tuotteita ja konsepteja. Näyttelyyn valituissa konsepteissa nousee esille aistien merkitys rakennetun ympäristön suunnittelussa ja käytössä. Näyttelyn arkkitehtuurista vastaa muotoilija ja sisustusarkkitehti SIO Wilhelmiina Kosonen.

”Tänä vuonna Habitare Collection täyttää pyöreät 10 vuotta, siksi Habitare ja Designmuseo kutsuvat yleisön juhlakattauksen äärelle vaikuttumaan kokoelman klassikoista ja uusista esineistä”, kertoo Designmuseon johtaja Jukka Savolainen, ”Näyttelyssä nähdään muun muassa tanskalaisen Oskar Zietan Plop-jakkara ja ruotsalaisen pelisuunnittelun klassikko Mindcraft. Uusissa esineissä kierrätysteema on keskiössä, joista esillä nähdään muun muassa Helsieni, Ioncell ja Sulapac."

Näyttelyosaston materiaali on tuotettu yhteistyössä Kvadratin kanssa, joka on osa-omistajana Really-kierrätystekstiililevyjä valmistavassa yrityksessä. ”Olemme iloisia voidessamme myös esinevalintojen lisäksi tuoda esiin kierrätysteema näyttelymateriaaleissa”, toteaa Savolainen.

”Habitare Collection on vakiinnuttanut jalansijansa alan merkittävänä näyttelynä, joka kuratoi kansainvälisesti kiinnostavimmat ja ajankohtaisimmat konseptit ja tuotteet osaksi Habitarea. Tuotteiden sijoittuminen osaksi Designmuseon pysyviä kokoelmia takaa myös ajatusten säilyvyyden ja kehittymisen tuleville sukupolville”, kertoo Habitaren luova johtaja Laura Sarvilinna.

Näyttelyn juryyn vuonna 2019 kuuluvat muotoilija ja juryn puheenjohtaja Alberto Alessi, Designmuseon johtaja Jukka Savolainen, Designmuseon yli-intendentti Merja Vilhunen, Habitaren luova johtaja Laura Sarvilinna, sekä muotoilija ja sisustusarkkitehti SIO Wilhelmiina Kosonen.

Habitare Collection nähtiin Habitaressa ensi kertaa vuonna 2009. Kokoelmaa kasvatetaan joka toinen vuosi Habitaren yhteydessä. Vuonna 2009 kokoelmaan valittiin 20 tuotetta, vuonna 2011 kokoelma karttui 24 tuotteella, vuonna 2013 33 tuotteella ja vuonna 2017 15 tuotteella.

Habitare Collection -osastolla (6M70) järjestetään median kutsuvierastilaisuus kuohuviinin äärellä ke 11.9. klo 14:30. Tapahtumassa vierailee näyttelyn juryn puheenjohtaja Alberto Alessi. Ilmoittautumiset tilaisuuteen: paivi.balomenos@designmuseum.fi

Really:n perustaja, toimitusjohtaja & partneri Wickie Meier Engström esittelee Really-materiaalin Habitare Collection osastolla (6M70) medialle ke 11.9. klo 12:00.

Lisätietoja:

Habitare: Messukeskus, tiedottaja Eva Kiviranta, p. 040-7756609, eva.kiviranta@messukeskus.com

Designmuseo: Viestintäpäällikkö Päivi Balomenos, p. 040 753 67 25, paivi.balomenos@designmuseum.fi

Habitare
Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 11.–15.9.2019. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamisesta sekä kodin ja tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Habitaren Kansainvälinen Ystävä vuonna 2019 on Alberto Alessi. Samaan aikaan Habitaren kanssa: Hifi. | www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2019

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Rauno Träskelin
Kuva: Rauno Träskelin
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa tai isännöi vuosittain 50 messutapahtumaa ja tuhat kokousta ja kongressia, joihin osallistuu 1,1 miljoonaa vierasta.Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Keskiviikkona 3.6. vietetään Kansainvälistä messujen päivää teemalla 'Messut on avain talouden jälleenrakennukseen'1.6.2020 11:54:24 EESTTiedote

Keskiviikkona 3.6. juhlitaan messumediaa. Kansainvälisenä messujen päivänä halutaan nostaa esiin messujen valtaisaa merkitystä elinkeinoelämälle. Messuilla lanseerataan uutuudet, tehdään kauppaa, solmitaan merkittäviä sopimuksia ja luodaan uusia, tärkeitä kontakteja. Messutoiminnan hallittu käynnistäminen auttaisi koronakriisistä kärsivän talouselämän elvyttämiseen.

Kevätmessut laajenee digiin – uusia näkyvyysvaihtoehtoja näytteilleasettajille8.5.2020 11:33:27 EESTTiedote

Muiden tapahtumajärjestäjien tapaan myös Messukeskus on siirtänyt keväälle suunniteltuja tapahtumiaan myöhäisempiin ajankohtiin. Tilannetta ei ole kuitenkaan jääty hämmästelemään, vaan tapahtumiin mukaan ilmoittautuneille yrityksille on luotu uudenlaisia näkyvyysvaihtoehtoja nyt siirrettyjen tapahtumien tilalle. Myös kevätkauden perinteiset avajaiset, Kevätmessut, on löytänyt näytteilleasettajilleen uusia ratkaisuja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme