MessukeskusMessukeskus

Habitare yhteistyöhön uuden kansainvälisen Design Helsinki -tapahtuman kanssa

Jaa
Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare on käynnistänyt yhteistyön uuden, vuosittain järjestettävän Design Helsingin kanssa, joka järjestetään ensimmäistä kertaa 24.–25.8.2022 Helsingin Kasarmitorilla, Esplanadilla ja paikallisten yritysten showroomeissa. Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 7.–11.9.2022.

Habitare ja ensimmäistä kertaa tänä vuonna järjestettävä Design Helsinki ovat käynnistäneet yhteistyön. Design Helsinki on brittiläisen tapahtumayritys Media 10:n ensimmäinen pohjoismainen tapahtuma, jonka tarkoituksena on saattaa Suomen suunnittelijat ja design-brändit sekä kansainvälinen design-yleisö yhteen. Tapahtuma järjestetään Kasarmitorilla ja Esplanadilla sekä suunnittelijoiden showroomeilla ja pop up -näyttelyissä.

Habitare puolestaan esittelee uutta suunnittelijasukupolvea, tarjoaa ideoita ja inspiraatiota kodin ja tilojen sisustamiseen sekä tuo esiin muotoilua ja siihen vaikuttavia ilmiöitä läheltä ja kaukaa. Habitaren sisällöt on suunnattu niin ammattilaisille kuin suurelle yleisöllekin. Habitaressa on mukana vuosittain yli 400 yritystä ja tapahtuman kattava ohjelma sisältää monipuolisia puheenvuoroja.

Habitare järjestettiin viimeksi vuonna 2019, jolloin tapahtumassa vieraili n. 58 000 kävijää, joista 13 000 oli ammattilaisia.

”Habitare toivottaa uuden tapahtuman sekä sen mukana tulevat vieraat tervetulleeksi Suomen markkinoille. Designalan tapahtumasyksy tulee olemaan runsas ja mielenkiintoinen erityisesti nyt, kun kahden vuoden tauon jälkeen pääsemme jälleen aitoihin kohtaamisiin ja verkostoitumaan kasvotusten. Vuoropuhelun luominen kahden toimialan tapahtuman välille luo kiinnostavia näkökulmia ja mahdollistaa uusia avauksia tulevaisuudessa”, sanoo Habitaren luova johtaja Laura Sarvilinna.

Habitare ja Design Helsinki näkyvät tänä vuonna toistensa ohjelmissa. Habitaren luova johtaja Laura Sarvilinna on Design Helsingin ohjelmassa haastateltavana aiheesta ”uuden luominen”, ja Design Helsinki puolestaan osallistuu Habitaren ohjelmaan ”muuttuvat tilat” -teemaan liittyen.

Design Helsingin taustalla oleva Media 10 on kansavälisten B2B-muotoilutapahtumien järjestämiseen erikoistunut yritys, joka on lanseerannut aiemmin tapahtumia Pekingissä, Shanghaissa ja Johannesburgissa. He järjestävät myös vuosittaiset Clerkenwell Design Weekin ja Design London -tapahtuman. Media 10 kokoaa joukon paikallisia asiantuntijoita toteuttamaan Design Helsingin lanseerauksen.

“Media 10, jolla on kokemusta kansainvälisten B2B-muotoilutapahtumien järjestämisestä, tekee mielellään yhteistyötä tapahtuman kanssa, jolla on pitkä historia ja perintö Suomessa. Habitaren Reimagine-teema ei voisi olla sopivampi tähän kumppanuuteen, sillä pyrimme tuomaan valoa nykymuotoilulle Suomessa. Haluamme avata mahdollisuuksia ja tuoda suomalaista (tai pohjoismaista) muotoilua kansainvälisen muotoilun eturiviin. Työskentely yhdessä kahden ainutlaatuisen alustan kesken auttaa meitä saavuttamaan tämän”, sanoo johtaja Marlon Cera-Marle Media 10:stä.

”Näemme yhteistyön Design Helsingin kanssa Habitarelle kiinnostavana mahdollisuutena. Habitarella on vahva asema syksyn tapahtumakentässä ja se on jo yli 50 vuotta nostanut esiin mielenkiintoisia ilmiöitä, osaajia ja yrityksiä huonekalu-, design- ja sisustusalalta. Yhteistyön kautta pystymme rakentamaan myös kansainvälistä kiinnostavuutta uudella tavalla”, sanoo Habitaresta vastaava liiketoimintapäällikkö Tanja Pasila Messukeskuksesta.

Lisätietoja:

Habitare, luova johtaja Laura Sarvilinna, laura.sarvilinna@messukeskus.com, puh. 040 519 4195

Media 10, johtaja Marlon Cera-Marle marlon.marle@media10.com

Lisätietoja Habitare-tapahtumasta:

Habitare, tiedottaja Marissa Rämänen, marissa.ramanen@messukeskus.com, puh. 044 0467220

Habitare

Suomen suurin huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 7.-11.9.2021. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamiseen sekä kodin ja tilojen toiminnallisuuteen ja visuaalisuuteen. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Tapahtuman teema on tänä vuonna Reimagine – Mielikuvituksen aika. Habitaren kansainvälinen ystävä on tänä vuonna Joseph Grima. |www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2022

Design Helsinki

24.–25.8. käynnistyvä Design Helsinki on Suomen ensimmäinen kansainvälinen nykymuotoilulle omistettu B2B-tapahtuma. Kaksipäiväiset messut herättää alueen henkiin kesäauringon alla. Messujen ohjelmaa ei kannata jättää väliin: Mukaansatempaavat installaatiot reunustavat katuja, kuratoitu näyttely esittelee haluttuja brändejä ja uusimpia tuotteita, herkulliset ruoka- ja juomakumppanit tarjoavat alennuksia ja tarjouksia, kun taas ajankohtaiset puheenvuorot tuovat esiin alan polttavia kysymyksiä. Messut juhlistavat alueen paikallisia design-näyttelytiloja, jotka toivottavat tervetulleeksi arkkitehdit, suunnittelijat, jälleenmyyjät ja muut! | www.designhelsinki.com | @design_helsinki | www.facebook.com/DesignHelsinki | #designhelsinki22

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Millainen on huomisen esinemaailmamme? – Habitaressa syyskuussa esittäytyvät prototyypit näyttävät suuntaa8.6.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Habitaren Protoshop-näyttelyssä 2023 esittäytyvät prototyypit on valittu. Uuden muotoilun suuntia ilmentävä näyttely avaa näkymän huomisen esinemaailmaan. Tuoteideoissa nähdään uusia tulkintoja klassisiin kalustetyyppeihin, oivaltavia pientuotteita ja ratkaisuja kotien muuttuviin kalustushaasteisiin. Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.–17.9.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme