MessukeskusMessukeskus

Habitare yhteistyöhön uuden kansainvälisen Design Helsinki -tapahtuman kanssa

Jaa

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare on käynnistänyt yhteistyön uuden, vuosittain järjestettävän Design Helsingin kanssa, joka järjestetään ensimmäistä kertaa 24.–25.8.2022 Helsingin Kasarmitorilla, Esplanadilla ja paikallisten yritysten showroomeissa. Habitare järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 7.–11.9.2022.

Habitare ja ensimmäistä kertaa tänä vuonna järjestettävä Design Helsinki ovat käynnistäneet yhteistyön. Design Helsinki on brittiläisen tapahtumayritys Media 10:n ensimmäinen pohjoismainen tapahtuma, jonka tarkoituksena on saattaa Suomen suunnittelijat ja design-brändit sekä kansainvälinen design-yleisö yhteen. Tapahtuma järjestetään Kasarmitorilla ja Esplanadilla sekä suunnittelijoiden showroomeilla ja pop up -näyttelyissä.

Habitare puolestaan esittelee uutta suunnittelijasukupolvea, tarjoaa ideoita ja inspiraatiota kodin ja tilojen sisustamiseen sekä tuo esiin muotoilua ja siihen vaikuttavia ilmiöitä läheltä ja kaukaa. Habitaren sisällöt on suunnattu niin ammattilaisille kuin suurelle yleisöllekin. Habitaressa on mukana vuosittain yli 400 yritystä ja tapahtuman kattava ohjelma sisältää monipuolisia puheenvuoroja.

Habitare järjestettiin viimeksi vuonna 2019, jolloin tapahtumassa vieraili n. 58 000 kävijää, joista 13 000 oli ammattilaisia.

”Habitare toivottaa uuden tapahtuman sekä sen mukana tulevat vieraat tervetulleeksi Suomen markkinoille. Designalan tapahtumasyksy tulee olemaan runsas ja mielenkiintoinen erityisesti nyt, kun kahden vuoden tauon jälkeen pääsemme jälleen aitoihin kohtaamisiin ja verkostoitumaan kasvotusten. Vuoropuhelun luominen kahden toimialan tapahtuman välille luo kiinnostavia näkökulmia ja mahdollistaa uusia avauksia tulevaisuudessa”, sanoo Habitaren luova johtaja Laura Sarvilinna.

Habitare ja Design Helsinki näkyvät tänä vuonna toistensa ohjelmissa. Habitaren luova johtaja Laura Sarvilinna on Design Helsingin ohjelmassa haastateltavana aiheesta ”uuden luominen”, ja Design Helsinki puolestaan osallistuu Habitaren ohjelmaan ”muuttuvat tilat” -teemaan liittyen.

Design Helsingin taustalla oleva Media 10 on kansavälisten B2B-muotoilutapahtumien järjestämiseen erikoistunut yritys, joka on lanseerannut aiemmin tapahtumia Pekingissä, Shanghaissa ja Johannesburgissa. He järjestävät myös vuosittaiset Clerkenwell Design Weekin ja Design London -tapahtuman. Media 10 kokoaa joukon paikallisia asiantuntijoita toteuttamaan Design Helsingin lanseerauksen.

“Media 10, jolla on kokemusta kansainvälisten B2B-muotoilutapahtumien järjestämisestä, tekee mielellään yhteistyötä tapahtuman kanssa, jolla on pitkä historia ja perintö Suomessa. Habitaren Reimagine-teema ei voisi olla sopivampi tähän kumppanuuteen, sillä pyrimme tuomaan valoa nykymuotoilulle Suomessa. Haluamme avata mahdollisuuksia ja tuoda suomalaista (tai pohjoismaista) muotoilua kansainvälisen muotoilun eturiviin. Työskentely yhdessä kahden ainutlaatuisen alustan kesken auttaa meitä saavuttamaan tämän”, sanoo johtaja Marlon Cera-Marle Media 10:stä.

”Näemme yhteistyön Design Helsingin kanssa Habitarelle kiinnostavana mahdollisuutena. Habitarella on vahva asema syksyn tapahtumakentässä ja se on jo yli 50 vuotta nostanut esiin mielenkiintoisia ilmiöitä, osaajia ja yrityksiä huonekalu-, design- ja sisustusalalta. Yhteistyön kautta pystymme rakentamaan myös kansainvälistä kiinnostavuutta uudella tavalla”, sanoo Habitaresta vastaava liiketoimintapäällikkö Tanja Pasila Messukeskuksesta.

Lisätietoja:

Habitare, luova johtaja Laura Sarvilinna, laura.sarvilinna@messukeskus.com, puh. 040 519 4195

Media 10, johtaja Marlon Cera-Marle marlon.marle@media10.com

Lisätietoja Habitare-tapahtumasta:

Habitare, tiedottaja Marissa Rämänen, marissa.ramanen@messukeskus.com, puh. 044 0467220

Habitare

Suomen suurin huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 7.-11.9.2021. Habitare tarjoaa elämyksiä ja ideoita sisustamiseen sekä kodin ja tilojen toiminnallisuuteen ja visuaalisuuteen. Habitare tuo esiin uuden suunnittelijapolven ajatuksia ja töitä sekä herättää keskustelua. Tapahtuman teema on tänä vuonna Reimagine – Mielikuvituksen aika. Habitaren kansainvälinen ystävä on tänä vuonna Joseph Grima. |www.habitare.fi | @HabitareFair | www.facebook.com/habitare | #habitare2022

Design Helsinki

24.–25.8. käynnistyvä Design Helsinki on Suomen ensimmäinen kansainvälinen nykymuotoilulle omistettu B2B-tapahtuma. Kaksipäiväiset messut herättää alueen henkiin kesäauringon alla. Messujen ohjelmaa ei kannata jättää väliin: Mukaansatempaavat installaatiot reunustavat katuja, kuratoitu näyttely esittelee haluttuja brändejä ja uusimpia tuotteita, herkulliset ruoka- ja juomakumppanit tarjoavat alennuksia ja tarjouksia, kun taas ajankohtaiset puheenvuorot tuovat esiin alan polttavia kysymyksiä. Messut juhlistavat alueen paikallisia design-näyttelytiloja, jotka toivottavat tervetulleeksi arkkitehdit, suunnittelijat, jälleenmyyjät ja muut! | www.designhelsinki.com | @design_helsinki | www.facebook.com/DesignHelsinki | #designhelsinki22

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Pelasta Itämeri -palkinto 4D Sieppari -teknologialle20.5.2022 00:01:00 EEST | Tiedote

Suomen Messusäätiön 20 000 euron Pelasta Itämeri -palkinnon saa tänä vuonna jyväskyläläinen Weeefiner Oy, joka on kehittänyt 4D Siepparin, jonka avulla otetaan talteen liuenneita metalleja teollisuuden sivuvirroista ja jätevesistä. Ratkaisu on ainutlaatuinen, edistää kiertotaloutta ja on monistettavissa. Palkinnolla tahdotaan vuosittain kiinnittää huomiota Itämeren tilaan ja palkita taho, joka on tehnyt arvokasta työtä ympäristön hyväksi.

Suomen Mestarikoulu 2022-kilpailun voitti Niki Sipilä ja Jasper Juutinen, Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo19.5.2022 16:41:44 EEST | Tiedote

Alan kilpailut ovat merkittävä osa Gastro Helsinki -ohjelmaa. Jo toista kertaa kisattava Mestarikoulu-kilpailu haluaa kasvattaa kiinnostusta ravintola-alan koulutusta ja osaajia kohtaan. Neljä kokkiparia kilpaili hyvässä yhteishengessä kahden päivän ajan mestaruudesta. Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo ja Omnia Espoo putsasi pöydän.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme