HUS

Hallituksen päätökset 16.9.: Dosentti Atte Meretoja valittiin HYKS-sairaanhoitoalueen johtajaksi

Jaa

HUS-kuntayhtymän hallitus käsitteli kokouksessaan lisäksi HUSin talousarviota vuodelle 2020 ja päätti Taimi-työterveyshuoltokonserniin liittymisestä. Hallitus keskusteli myös Uuden lastensairaalan uutisoinnista ja antoi tukensa HUSin johdolle.

Atte Meretojasta Hyksin johtaja

HUSin hallitus valitsi yksimielisesti dosentti Atte Meretojan HYKS-sairaanhoitoalueen johtajaksi. Tehtävä on uusi ja perustettiin 17.6.2019 HUSin hallituksen päätöksellä. Sisäisessä haussa tehtävää haki kuusi henkilöä, jotka kaikki täyttivät hakuvaatimukset.

Haastattelujen ja soveltuvuusarvioiden jälkeen hallituksen puheenjohtajan vetämä nimitystoimikunta päätyi yksimielisesti esittämään dosentti Atte Meretojaa sairaanhoitoalueen johtajaksi. Myös HYKS-sairaanhoitoalueen lautakunta puolsi Meretojan valintaa.

Dosentti Atte Meretoja toimii tällä hetkellä HUSin Neurokeskuksen toimialajohtajana.

Tarkennuksia vuoden 2020 talousarvion sitoviin tavoitteisiin

Hallitus merkitsi vuoden 2020 talousarvion valmistelutilanteen tiedoksi.

Apotin käyttöönotosta aiheutuvan, poikkeuksellisen suuren kertaluonteisen kustannuksen sekä kaikkien HUSin sairaaloiden tuotantokäytön kustannusten tämänhetkisen yhteenlasketun arvion, noin 79 miljoonaa euroa, vuoksi päätösesitystä muutettiin: tilikauden tulostavoite 40 miljoonaa euroa alijäämäinen (aiempi esitys 20 miljoonaa euroa alijäämäinen). Hallitus hyväksyi päätösesityksen.

Tulostavoitteen tarkistuksesta huolimatta HUSilta odotetaan poikkeuksellisen suurta tuottavuuden parannusta (noin kolme prosenttia), jotta Apotin lisäkulut saadaan katettua.

Päätös merkitsee myös 20 miljoonan euron lisäystä sitovien nettokulujen tavoitteeseen, joka nousee yhteensä 1 835 8oo 000 euroon.

Hallitus on käsitellyt vuoden 2020 talousarviota edellisen kerran 26.8.2019. Se on seuraavan kerran esillä hallituksessa 4.11. ja lopullinen talousarvioesitys valtuustolle käsitellään 25.11.2019. Valtuusto päättää talousarviosta joulukuun kokouksessaan.

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Juha Tuominen, juha.a.tuominen(at)hus.fi, talousjohtaja Mari Frostell. mari.frostell(at)hus.fi, 0400 748 767

HUS mukaan Taimi-työterveyshuoltokonserniin

Hallitus hyväksyi äänestyksen jälkeen esityksen liittymisestä Taimi-työterveyshuoltokonsernin osakkaaksi. Valtuuston tekemän päätöksen mukaisesti HUS on mukana julkisomisteisessa työterveysyhtiössä, joka jatkossa hoitaa myös HUSin omat työterveyspalvelut. HUS Työterveyden henkilökunta siirtyy vanhoina työntekijöinä Taimi Uusimaan Oy:n palvelukseen. Taimi-konsernin osakkaita ovat tällä hetkellä eläkeyhtiö Keva, HUS ja Hangon kaupunki.

Asiaa käsitelty hallituksessa edellisen kerran 26.8.2019.

Lisätietoja: Hallintojohtaja Lauri Tanner, lauri.tanner(at)hus.fi, 050 438 3602

Hallitukselta tuki Uudelle lastensairaalalle ja toimivalle johdolle

Toimialajohtaja Jari Petäjä piti hallitukselle katsauksen Uuden lastensairaalan tilanteesta ja viimeaikaisesta medianäkyvyydestä. Hallitus merkitsi tiedoksi, että Aluehallintoviraston ja johtajaylilääkäri Markku Mäkijärven selvitysten lisäksi myös tarkastuslautakunta tekee Uudesta lastensairaalasta oman arvionsa.

Hallitus tukee Jari Petäjää ja HUSin johtoa ja on edelleen vakuuttunut, että Uudessa lastensairaalassa potilaat ja perheet saavat korkealaatuista hoitoa ja henkilöstö tekee hyvää, vaativaa ja arvokasta työtä.

Hallitus rohkaisee henkilöstöä avoimeen ja keskustelevaan epäkohtien esille nostoon, mikäli sellaista havaitsevat.

Lisätietoja: Hallituksen puheenjohtaja Ulla-Marja Urho, ulla-marja.urho(at)hus.fi, 040 041 2645

Pöytäkirja ja kaikki päätökset

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa yli puoli miljoonaa potilasta. HUSissa työskentelee 25 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme