Kokkolan HalpaHalli

HalpaHallin toimitusjohtaja Janne Ylinen ei lisäisi sääntelyä - "HalpaHallin asettama ikäraja energiajuomien ostajille toimii mainiosti"

Jaa

TIEDOTE 17.09.2018. Kokkolan HalpaHalli Oy:n toimitusjohtajan Janne Ylisen mielestä lasten energiajuomien kulutusta suitsimaan ei tarvita uutta lainsäädäntöä. HalpaHalli päätti jo keväällä 2013, että ketjun kaikissa lähes 40 myymälässä energiajuomia myydään ainoastaan 16 vuotta täyttäneille. Kokemukset myyntirajoituksesta ovat erittäin positiiviset.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk) sekä perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk) ovat käynnistäneet valmistelun, jonka tavoitteena on selvittää, voitaisiinko energiajuomat kieltää lailla alle 15-vuotiailta.

Ministeri Jari Lepän mukaan pelkästään pakkausten varoitusmerkinnät ja myynnin rajoittamista koskevat suositukset eivät ole riittäneet estämään energiajuomien ja niihin rinnastettavien tuotteiden lisääntyvää myyntiä lapsille. Ministeri Annika Saarikko puolestaan toteaa kysymyksen olevan siitä, tulisiko vanhempia sekä lasten ja nuorten parissa työskenteleviä tukea tässä asiassa myös lainsäädännön avulla.

Toimitusjohtaja Janne Ylinen tähdentää, ettei uutta lainsäädäntöä tarvita.

- Saimme aikanaan paljon palautetta ja toiveita energiajuomien myynnin rajoittamisesta niin koulujen henkilökunnalta kuin lasten ja nuorten vanhemmilta. Palautteen lisäksi tiedostimme muutenkin erittäin hyvin terveyshaitat, joita energiajuomat saattavat aiheuttaa nuorille käyttäjille. Sen takia päätimme kantaa yrityksenä oman vastuumme siirtymällä keväällä 2013 käytäntöön, jonka mukaan HalpaHalli myy energiajuomia vain 16 vuotta täyttäneille.

Hänen mukaansa nyt syntyneessä keskustelussa kyse on vastuullisuuden lisäksi siitä, että uuden lainsäädännön sijasta sääntelyä pitäisi päinvastoin keventää.

- HalpaHalli on Suomen vähittäiskaupassa edelläkävijä energiajuomien aiheuttamien haittojen ehkäisijänä. En epäile hetkeäkään, etteivätkö vähittäiskaupan muutkin toimijat olisi valmiita tekemään samanlaisen vastuullisen ratkaisun ilman lakia, Ylinen toteaa.

"Myyntirajoituksesta hyvät kokemukset"

Käytännössä energiajuomien myyntiä valvotaan HalpaHallin kassoilla varmistamalla tarvittaessa nuoren asiakkaan ikä. Yli viisi vuotta voimassa olleen myyntirajoituksen toimivuutta seurataan HalpaHalli-ketjussa säännöllisesti.

- Katsastimme tilanteen viimeksi viime viikolla asian noustua jälleen valtakunnalliseen keskusteluun. Kuten aikaisemminkin, myymälöistä tuleva palaute kertoo käytännön toimivan erinomaisesti. Esimerkiksi koulut ja lasten sekä nuorten vanhemmat ovat kehuneet HalpaHallin ratkaisua, ja nuoretkin ovat sen ymmärtäneet, kertoo ostopäällikkö Markus Flinck.

Hänen mukaansa energiajuomista on muodostunut kaupalle myynnillisesti merkittävä ryhmä, ja oikein käytettynä niissä on paljon hyvää.

HalpaHallin ratkaisu on saanut myös julkista tunnustusta. Yritykselle muun muassa myönnettiin Keski-Pohjanmaan kuntien sekä Kruunupyyn kunnan Terve Teko-palkinto päätöksestä rajoittaa energiajuomien myyntiä yrityksen omalla päätöksellä.

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

Janne Ylinen, toimitusjohtaja
Kokkolan Halpa-Halli Oy
Puh. 020-718 2229
janne.ylinen@halpahalli.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kokkolan HalpaHalli
Kokkolan HalpaHalli
Kaarlelankatu 7
67100 KOKKOLA

https://www.halpahalli.fi

Kokkolan Halpa-Halli Oy on yksityinen perheyhtiö Pohjanmaalta. Yhtiö on toiminut alueellaan vuodesta 1969 alkaen. HalpaHallin periaatteena on myydä laadukkaat tuotteensa jatkuvasti yleistä hintatasoa edullisemmin. Ketjulla on 36 myymälää sekä verkkokauppa. Kokkolan Halpa-Halli Oy työllistää noin 1500 henkilöä, joista lähes 300 työskentelee ketjun pääpaikalla Kokkolassa. Lisätietoa HalpaHallista löydät osoitteesta www.halpahalli.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan HalpaHalli

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme