Lapinjärven kunta

”Haluamme rahoittaa kuntalaisten hyviä ideoita” - Lapinjärven kunta avaa oman joukkorahoitussivuston

Jaa

Lapinjärvi on pieni, mutta innovatiivinen kunta Itä-Uudellamaalla. Lapinjärveltä on noussut idea vertikaalipuutarhoista, umamilohesta ja koulun mahdollistamasta päivittäisestä, maksuttomasta harrastustoiminnasta. Hyviä ideoita halutaan tukea Lapinjärvellä. Lapinjärven kunta avaa toisena kuntana koko Suomessa ikioman joukkorahoitussivuston joukkorahoituspalvelu Mesenaatti.me:n sivustolle.

Ideoille rahoitusta ja tukea

Lapinjärvi on pieni, mutta innovatiivinen kunta Itä-Uudellamaalla. Lapinjärveltä on noussut idea vertikaalipuutarhoista, umamilohesta ja koulun mahdollistamasta päivittäisestä, maksuttomasta harrastustoiminnasta. Hyviä ideoita halutaan tukea Lapinjärvellä. Lapinjärven kunta avaa toisena kuntana koko Suomessa ikioman joukkorahoitussivuston joukkorahoituspalvelu Mesenaatti.me:n sivustolle.

Mesenaatti.me on Suomen ainoa joukkorahoituspalvelu, joka toimii vastikkeellisesti osakesijoitusten sijasta. Mesenaatin kautta moni projekti ympäri Suomen on löytänyt rahoituskanavan. Tampereen kunta lähti vuonna 2018 kokeilemaan ensimmäisenä kuntana kunnallista yhteistyötä joukkorahoituspalvelun kautta.

Ihku-rahaa ja Hyvät Kylät-rahaa

Lapinjärvellä on tuettu kuntalaisten ideoita jo ennen joukkorahoitussivustoakin. Kunta myöntää ihmislähtöisen kunnan IHKU-rahaa yrityksille, yhdistyksille tai henkilöille, jotka toteuttavat kaikille avointa yleishyödyllistä toimintaa Lapinjärvellä. Ihku-rahaa voi käyttääyhteisen tempauksen toteuttamiseen, kurssin järjestämiseen, teemapäivän pitämiseen, siivoustalkoihin - mihin tahansa yleishyödylliseen, lapinjärveläisten hyvinvoinnin lisäämiseen. Ihku-rahalla on tuettu montaa paikallista projektia.

Joukkorahoitussivuston kautta Lapinjärven kunta kannustaa paikallisia toimijoita kehittämään kyliin hyvinvointia ja terveyttä edistäviä palveluita ja tuotteita. Kunnan ihmislähtöisen strategian mukaiset ideat, jotka tuottavat hyvinvointia tai terveyttä kyliin ja onnistuvat keräämään joukkorahoitusta, voivat saada myös Lapinjärven kunnan myöntämää Hyvät Kylät -rahaa. Hyvät Kylät-raha on kunnan myöntämä tuki, joka maksetaan hyvinvointia ja terveyttä edistäville joukkorahoituskampanjoille, jotka täyttävät minimivaatimussummansa.

Kaikki joukolla mukaan!

"Haluamme rahoittaa kuntalaisten hyviä ideoita", kertoo kunnanjohtaja Tiina Heikka joukkorahoitussivuston luomisprosessin synnystä. Hyvät ideat on saatava näkyviin, kuuluviin ja kasvamaan. Tässä Lapinjärven kunta ja Mesenaatti.me auttavat.

Vaikka Lapinjärven joukkorahoitussivustolla tuetaan hyvinvointia ja terveyttä edistäviä kampanjoita, ovat kaikki hyvät ideat tervetulleita. Olipa ideana sitten uusi levyprojekti, lasten harrastustoiminta , talon kunnostus tai polkupyöräreittien kartoitus, voi niitä kehittää ja kampanjoita Lapinjärven Mesenaatti-sivulla.

Kaikki hyvät ideat ovat tervetulleita mukaan Lapinjärven joukkorahoitussivulle. Ehtona sivulle nostamisessa on sekä Mesenaatin ja Lapinjärven kunnan arvojen noudattaminen – rasistisia, ihmisryhmiä syrjiviä tai väkivaltaan yllyttäviä kampanjoita ei sivulle nosteta.

Lapinjärven kunta ja Mesenaatti.me järjestävät yhteisen joukkorahoituskoulutustilaisuuden ja -työpajan tiistaina 16.4. klo 17.30-20.30 Koko Kylän Työhuoneella Lapinjärvellä. Tilaisuuden aikana opitaan käytäntöä joukkorahoituksesta, joukkorahoituskampanjoista ja rakentamaan ikioma joukkorahoituskampanja.

Lapinjärven joukkorahoitussivusto aukeaa huhtikuun lopussa

Mesenaatti.me rakentaa sivuilleen Lapinjärvelle omaa sivua, jonne lapinjärveläiset ideat kootaan. Sivusto aukeaa huhtikuun lopussa ja kampanjoita tullaan mainostamaan kunnan mainonnassa, Mesenaatti.me:n kautta ja tietysti myös kylillä.


Tutustu Lapinjärven kunnan strategiaan täällä.

www.lapinjarvi.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lapinjärven kunta
Lapinjärven kunta
Lapinjärventie 20
07800 LAPINJÄRVI

019 510 860http://www.lapinjarvi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapinjärven kunta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme