Tuomioistuinvirasto

Hämeenlinnan hallinto-oikeuden ylituomariksi Tiina Hyvärinen

Jaa

Tasavallan presidentti on tänään nimittänyt hallinto-oikeustuomari Tiina Hyvärisen Hämeenlinnan hallinto-oikeuden ylituomariksi seitsemän vuoden määräajaksi 1.1.2021 lukien.

Varatuomari, oikeustieteen kandidaatti Tiina Hyvärinen on Hämeenlinnan hallinto-oikeuden hallinto-oikeustuomari, ja hän toimii määräaikaisena hankejohtajana HAIPA-hankkeessa Tuomioistuinvirastossa. Hankkeessa on luotu hallinto- ja erityistuomioistuimille tietojärjestelmäkokonaisuus, jossa nämä tuomioistuimet voivat käsitellä sähköisesti kaikki oikeusprosessia koskevat toimintonsa. Aikaisemmin Hyvärinen on ollut hallinto-oikeussihteerinä hallinto-oikeudessa, kihlakunnansyyttäjänä ja käräjätuomarina sekä koulutusasiantuntijana oikeusministeriössä.

Hämeenlinnan hallinto-oikeuden tuomiopiiriin kuuluvat Kanta-Hämeen, Keski-Suomen, Pirkanmaan ja Päijät-Hämeen maakunnat. Tuomiopiirin asukasluku on yli 1 160 000 henkilöä kaikkiaan 65 kunnassa.

Hallinto-oikeus käsittelee pääasiassa eri viranomaisten päätöksistä tehtyjä valituksia koskien, mm. sosiaali- ja terveydenhuoltoa koskevia asioita, ulkomaalaisasioita, rakentamista ja maankäyttöä koskevia asioita, veroasioita sekä kunnallisasioita. Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen on keskitetty koko Manner-Suomen maataloudellista asiantuntemusta vaativat muutoksenhaut.

Hämeenlinnan hallinto-oikeuden ylituomarin virka tuli auki ylituomari Ann-Mari Pitkärannan siirryttyä Helsingin hallinto-oikeuden ylituomariksi.

Lisätietoja: ylituomari Anneli Aura, puhelin 029 56 42203, sähköposti etunimi.sukunimi@oikeus.fi.

 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Tuomioistuinvirasto
Tuomioistuinvirasto
PL 100/PB 100
00085 Tuomioistuinvirasto/Domstolsverket

0295650500http://www.tuomioistuinvirasto.fi

Tuo­miois­tuin­vi­ras­to on it­se­näi­nen kes­kus­vi­ras­to, joka pal­ve­lee koko tuo­miois­tuin­lai­tos­ta. Tuo­miois­tuin­vi­ras­to toi­mii oi­keus­mi­nis­te­riön hal­lin­no­na­lal­la.

Vi­ras­ton teh­tä­vä­nä on huo­leh­tia sii­tä, että tuo­miois­tui­met ky­ke­ne­vät käyt­tä­mään tuo­mio­val­taa laa­duk­kaas­ti ja että tuo­miois­tuin­ten hal­lin­to on te­hok­kaas­ti ja tar­koi­tuk­sen­mu­kai­ses­ti jär­jes­tet­ty.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tuomioistuinvirasto

HAIPA-projektet för digitalisering av rättsprocesserna vid förvaltnings- och specialdomstolarna avslutas i slutet av året22.12.2020 12:31:17 EETTiedote

Mandattiden för projektet för att skapa ett verksamhetsstyrnings- och dokumenthanteringssystem för förvaltnings- och specialdomstolarna (HAIPA-projektet) löper ut 31.12.2020. För genomförandet av projektet som tillsattes i januari 2016 ansvarade projektbyrån i samarbete med Rättsregistercentralen. Projektet verkade först i anslutning till justitieministeriet och överfördes till Domstolsverkets organisation när Domstolsverket inledde sin verksamhet i början av 2020. Nu löper projektbyråns mandattid ut. Från och med ingången av nästa år svarar Domstolsverket och Rättsregistercentralen i samarbete för den fortsatta utvecklingen och upprätthållandet av den informationssystemshelhet som genomförts inom ramen för projektet.

Hallinto- ja erityistuomioistuinten oikeusprosesseja sähköistävä HAIPA-hanke päättyy vuoden lopussa22.12.2020 12:29:11 EETTiedote

Hallinto- ja erityistuomioistuinten toiminnanohjaus- ja dokumentaationhallintajärjestelmän kehittämishankkeen (HAIPA-hanke) toimikausi päättyy 31.12.2020. Tammikuussa 2016 asetetun hankkeen toteutuksesta vastasi hanketoimisto yhteistyössä Oikeusrekisterikeskuksen kanssa. Hanke toimi ensin oikeusministeriön yhteydessä ja siirtyi Tuomioistuinviraston organisaatioon, kun virasto aloitti toimintansa vuoden 2020 alussa. Myös hanketoimiston toimikausi päättyy ja ensi vuoden alusta lukien hankkeessa toteutetun tietojärjestelmäkokonaisuuden jatkokehittämisestä ja ylläpidosta vastaavat yhteistyössä Tuomioistuinvirasto ja Oikeusrekisterikeskus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme