Osuuskauppa Hämeenmaa

Hämeenmaa avaa grocerant-ravintolan Prisma Launeelle

Jaa

Osuuskauppa Hämeenmaa avaa Kuja Street Food Laune -ravintolan Lahden Prisma Launeen yhteyteen. Grocerant-ravintolana Kuja Street Food Laune yhdistää ruokakaupan ja ravintolan luontevalla tavalla tarjoten samalla yhä monipuolisemman ja herkullisemman kattauksen kaupan asiakkaille.

Kuja Street Food Launeen listalla on monia tuttuja Kuja-safkoja.
Kuja Street Food Launeen listalla on monia tuttuja Kuja-safkoja.

Launeen Prisman tiloihin rakentuva ravintola avataan vappuun mennessä. Vahvasti paikallisuutta ilmentävä Kuja on osuuskaupan oma konsepti, jonka ensimmäinen ravintola avattiin syksyllä 2019 Lahden keskustaan.

– Kuja Street Food Lahti saa pian sisarusravintolan Launeen Prismaan. Myös tätä uutta Kujaa on tehty nöyrästi ylpeänä – lahtelaisella Hämeenmaa-porukalla ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Pidän tosi mageana, että ensimmäistä kertaa Hämeenmaalla kauppa ja ravintola lyö klikit ja alkaa tehdä tosissaan yhdessä duunia asiakkaiden hyväksi, hehkuttaa ravintolapäällikkö Ville Penttilä.

Kujamaisen rento mutta äärimmäisen maukas ruoka ja ketterä asiakaspalvelu tuovat herkullista lisäarvoa arjen kauppareissuihin.

– Ravintola ja ruokakauppa ovat menneet lähemmäs toisiaan, roolit sekoittuvat. Jos haluaa suoriutua asioinnista nopeasti ja nauttia myös ravintolaruokaa, voi tämän kaiken saada kauppareissulla, Hämeenmaan markettoimialajohtaja Taina Penttinen sanoo.

Hän uskoo, että maailmalla jo vuosia olleen ja Suomeenkin ehtineen grocerant-ilmiön kehitys liittyy vallitsevaan aikaan – ja on tullut jäädäkseen.

Myös Hämeenmaan majoitus- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Lari Rusila näkee toimialojen välisen yhteistyön tiivistyvän tulevaisuudessa.

– Ruoan ollessa niin ruokakaupan kuin ravintolankin keskiössä on luontaista kehitystä, että nämä toimijat lähentyvät ja tekevät entistä enemmän yhteistyötä tulevaisuudessa. Ruoka on monille entistä tärkeämpää eri arvomuodoissaan, kuten terveyden ylläpitäjänä ja nautinnon lähteenä, Rusila sanoo.

Ravintolatason kokkausta asiakkaiden nähden

Uuden ravintolan annokset on valmistettu alusta loppuun saakka omassa keittiössä.

– Listalla on tuttuja, oman tiimin voimin tehtyjä Kuja-safkoja. Launeen Kujalta saa laajalla valikoimalla esimerkiksi hyvää iltasyömistä. Ei tarvitse miettiä, mitä pistää tarjolle, kun frendit jossain vaiheessa voi taas kokoontua katsomaan futista yhdessä, Ville Penttilä heittää.

Paikallisen vivahteen menuun tuovat muun muassa Maatila-Liha Merosen Orimattilan Virenojalla valmistetut nakit ja makkarat sekä ravintolan oma Kuja-olut, jonka Kuja Street Food Laune ja Prisma Laune teettävät Kanavan Panimolla Asikkalan Vääksyssä.

– Kujan kokit valmistavat tilatut annokset avokeittiössä asiakkaiden nähden. Tällainen ravintolan ja ruokakaupan yhdistävä konsepti on jatkoa sille valmisruokakaupan kehitystyölle, jota meillä on jo aiemmin tehty, prismajohtaja Jarmo Piiroinen toteaa.

Esimerkiksi sushibaari ja Fire Wok -keittiö löytyvät entuudestaan Launeen Prisman kattavasta palvelutarjonnasta.

Taina Penttisen mukaan ravintolaruokailu ja -trendit muokkaavat osaltaan päivittäistavarakaupan valikoimaa ja palvelutarjontaa.

– Ruokakaupan yhteydessä toimiva ravintola lisää ehdottomasti valikoiman houkuttelevuutta ja tuo ruokatrendejä ravintolamaailmasta. Kiireinen asiakas voi myös ruokailla Prismassa ostosten lomassa.

Grocerant-ravintola tuo uudenlaisia vaihtoehtoja myös lounasruokailuun ja etätyöskentelyyn.

Lari Rusila uskoo, että ruokakaupalta toivotaan jo tällä vuosikymmenellä enemmän tuoreita ja herkullisia, ravintolamaisia makuja ja annoksia.

– Ravintoloilta taas odotetaan elämysten lisäksi aiempaa enemmän rentoutta, helppoutta, nopeutta ja erilaisten vaihtuvien makumaailmojen kirjoa. Tuoreista raaka-aineista tehdyn maukkaan ruoan kysyntä ei näin tule vähenemään, joten olemmekin erittäin innoissamme kehittämässä uutta tarjontaa asiakkaillemme, sanoo Rusila.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuja Street Food Launeen listalla on monia tuttuja Kuja-safkoja.
Kuja Street Food Launeen listalla on monia tuttuja Kuja-safkoja.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Osuuskauppa Hämeenmaa
Osuuskauppa Hämeenmaa
Apilakatu 2, PL 41
15610 Lahti

03-8130 11http://www.hameenmaa.fi

Hämeenmaa – 166 000 asiakasomistajan omistama paikallinen yritys

Osuuskauppa Hämeenmaa toimii Kanta- ja Päijät-Hämeessä, 21 kunnan alueella. Hämeenmaa on alueensa suurin yritys, joka työllistää noin 2 900 kanta- ja päijäthämäläistä. Osuuskaupan omistavat sen asiakasomistajat, ja Hämeenmaalla omistajia on jo yli 166 000. Edullisten ja luotettavien kauppapalvelujen lisäksi omistajuus palkitsee muun muassa kuukausittaisena Bonuksena. Tuloksensa Hämeenmaa käyttää jäsentensä palveluiden ja verkostonsa kehittämiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa Hämeenmaa

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme