Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Hanasaari esiintyy Göteborgin kirjamessuilla omalla keittokirjallaan ja keskusteluilla koulutuksesta, ympäristöpolitiikasta ja ihmisoikeuksista

Jaa

Göteborgin perinteiset kirjamessut alkavat torstaina 23. syyskuuta 2021. Hanasaari osallistuu messuille ensimmäistä kertaa omalla, juuri julkaistulla keittokirjallaan Ravintola Plats – Pohjoismaista gastronomiaa Hanasaaren keittiöstä.

Alexandra Zazzi & Lukas Hemnell
Alexandra Zazzi & Lukas Hemnell

Yksi kirjan kirjoittajista, Hanasaaren keittiöpäällikkö Lukas Hemnell, vierailee messuilla perjantaina 24. syyskuuta klo 16.30 (CET) kokki ja keittokirjailija Alexandra Zazzin seurassa.

”Odotan innolla, että pääsen kokkaamaan ruokamessuilla ja kertomaan Hanasaarelle ja ravintola Platsille ominaisesta ruotsalaisen ja suomalaisen ruokakulttuurin sekoituksesta. On myös mielenkiintoista kuulla, miten Alexandra näkee ruotsalaiset ruokaperinteet ja millaisia kokemuksia hänellä on suomalaisesta ruuasta ja ruokakulttuurista”, Lukas Hemnell sanoo.

Hanasaaren muuhun ohjelmaan kirjamessuilla kuuluu myös keskustelua siitä, miten opettajia Suomessa ja Ruotsissa voidaan kouluttaa vastaamaan tehokkaasti oppilaiden vaikeisiin kysymyksiin kestävyydestä ja ilmastokriisistä. Tämän lisäksi luvassa on keskustelua siitä, millaista on kasvaa Valko-Venäjällä vapauden ollessa rajoitettua, sekä miten EU tulee toteuttamaan kunnianhimoista ilmastopolitiikkaansa.

”Kaikki keskustelumme Göteborgissa ovat tavalla tai toisella lähtöisin Ruotsista ja Suomesta, yhtymäkohdistamme, yhteistyömahdollisuuksistamme ja vastavuoroisesta oppimisesta”, Hanasaaren ohjelmajohtaja Victor Andersson toteaa.

Hanasaaren ohjelma alkaa heti torstaina 23. syyskuuta klo 10.05 (CET) keskustelulla aiheesta Koulu ja demokratia Ruotsissa ja Suomessa. Hanasaaren projektipäällikkö Janne Wikström keskustelee yliopistonlehtori Pia Mikanderin (Helsingin yliopisto) ja dosentti Johanna Ringarpin (Tukholman ja Uppsalan yliopistot) kanssa heidän ajankohtaisista tutkimuksistaan. Keskustelun aiheina muun muassa eri ideologiat koulua ohjaavissa säädöksissä ja opettajien poliittinen osallistuminen.

Katso Hanasaaren koko ohjelma Göteborgissa tästä: https://www.hanaholmen.fi/event_category/kaikki-tapahtumat/

Voit myös mennä Kirjamessujen kotisivuille ja etsiä Hanasaarta tästä: https://bokmassan.se/

Lisätietoja: Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. +358 40 767 7373

www.hanaholmen.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Alexandra Zazzi & Lukas Hemnell
Alexandra Zazzi & Lukas Hemnell
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme