Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Hanasaari järjestää suomalais-ruotsalaisen kulttuuripolitiikan dialogipäivän

Jaa

Tulevana perjantaina Hanasaari – ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus järjestää dialogipäivän, jossa keskitytään ajankohtaisiin kulttuuripoliittisiin aiheisiin Ruotsissa ja Suomessa.

Päivän ohjelma kestää klo 10.30: sta klo 16.45 asti (9.30–15.45 Ruotsin aikaa) ja koostuu useista eri keskusteluista.

Päivän avaa keskustelu kulttuurista hyvinvointiyhteiskunnan kantavana voimana. Seuraavat aiheet ovat monikielisyys kirjastoissa sekä kulttuurisektorin selviämiskeinot koronakriisin kourissa, ja päivän päätteeksi kuullaan äänikirjoista, e-kirjoista ja kääntäjien työn edellytyksistä Pohjoismaissa.

Ruotsista päivään osallistuvat muiden muassa kulttuuriministeriön valtiosihteeri Helene Öberg, Ruotsin kirjastoyhdistyksen Lisa Gemmel, Ruotsin lääninteattereita edustavan yhdistyksen puheenjohtaja Robert Uitto ja Ruotsin kuntia ja maakuntia edustavan Sveriges kommuner och regioner -järjestön toimitusjohtaja Staffan Isling.

Suomesta osallistuvat mm. opetus- ja kulttuuriministeriön ylijohtaja Riitta Kaivosoja, KULTA ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen, kansanedustaja Eva Biaudet sekä Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen.

Seminaarin avaa Hanasaaren toimitusjohtaja Gunvor Kronman.

”Koronakriisi on ollut ankara isku yhteiskunnalle ja kulttuurisektorin infrastruktuuri taistelee olemassaolostaan. Nyt tarvitaan tukea, ajatusten vaihtoa, yhteistoimintaa ja rajat ylittäviä keskusteluja enemmän kuin koskaan. Dialogipäivä tuo yhteen toimijoita Ruotsista ja Suomesta, ja tarkoitus on yrittää löytää ratkaisuja yhdessä. Olemme iloisia siitä, että Hanasaari voi olla mukana vaikuttamassa ja osallistumassa keskusteluun”, toteaa Kronman. 

Katso koko ohjelma täältä ja ilmoittaudu viimeistään 12.11.www.hanaholmen.fi/event/kulttuuripolitiikan-dialogipaiva/ 

Kulttuuridialogin järjestävät yhteistyössä Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö, KULTA ry, Kuntaliitto, Sveriges kommuner och regioner, Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto, Suomen kirjastoseura, Länsteatrarna i Sverige, Folk & Kultur, Sveriges författarförbund, Kulturrådet, Tanskan kirjailijaliitto Dansk forfatterforening ja CEATL.   

Lisätietoja antaa Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. 040 767 7373.

www.hanasaari.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme