Naantalin kaupunki

Hangan lauttarantaan saadaan uusi odotuskoppi

Jaa
Hangan odotuskoppi on vielä Naantalin kaupungin keskusvarikolla.
Hangan odotuskoppi on vielä Naantalin kaupungin keskusvarikolla.

Rymättylän Hankaan on valmistunut uusi odotustila. Hangan rantaan yhteysaluslaiturin läheisyyteen tuleva rakennus on tarkoitettu Hanka–Seili–Nauvo-reitillä liikkuvien käyttöön, esimerkiksi Pienen Rengastien pyöräilijöiden odotus- ja levähdyspaikaksi.

Odotustilan ovat rakentaneet kaupungin kunnossapidon kirvesmiehet. Varsinainen rakennus on nyt viimeistelyä vaille valmis, ja paikoilleen Hangan rantaan se tuodaan vielä tämän kuun aikana.

Odotustilan on suunnitellut Naantalin kaupungin kaavoitusarkkitehti Mika Sahlström. Rakennuksen suunnittelussa on otettu huomioon, että samaa rakennetta voitaisiin monistaa tuleviin saman tyylisiin rakennuksiin Naantalissa. 

– Rakennuksessa on kehärakenne, jossa talon runko ja katto muodostavat tavallaan yhtenäisen kehän. Näin kaikki runkorakenteet saadaan tehtyä kerralla valmiiksi. Vaikka malli on hieman monimutkainen, kehärakenne tuo nopeutta sen valmistamiseen, kertoo Naantalin kaupungin kunnossapitomestari Mikko Viitala

– Kehärakenne mahdollistaa sen, että vastaavan mallisia rakennuksia voidaan toteuttaa varsin kevyin rakennustarvikkein. Kun aihiot ovat valmiina, toteutus onnistuu nopeastikin, kuvailee kiinteistöpäällikkö Pekka Alm.   

Vastaavanlaista rakennetta on kokeiltu ensi kerran Naantalissa jätekatokseen Vanhassakaupungissa.

Uudelle odotusrakennukselle syntyi tarve Varsinais-Suomen ELY-keskuksen rannassa tekemien kunnostustöiden myötä. Vanha laituri, jossa aiempi Rymättylän kunnan rakentama odotuskoppi sijaitsi, piti purkaa turvallisuussyistä. Laituri oli huonossa kunnossa. Viime kesäksi kaupungin saaristolautakunta järjesti Hankaan tilapäisen odotustilan. Nyt sinne saadaan pidempiaikainen ratkaisu. 

–  Saaristolautakunta on edistänyt asiaa omalla tahollaan ja on nyt hienoa kuulla, että uusi rakennus saadaan tulevalle kesäkaudelle. Rannan kehittäminen on tärkeää, koska Hangan lauttaranta on yksi Naantalin saariston vilkkaimmista solmukohdista. Uuden odotuskopin rakentaminen on osa Varsinais-Suomen ELY-keskuksen ja kuntien toimenpiteitä saaristomatkailun kehittämiseksi Pienellä Rengastiellä, toteaa viestintä- ja kehittämispäällikkö Tiina Rinne-Kylänpää

Uusi odotustila tulee uuteen paikkaan, yhteysaluksen lähtöpaikan viereen. Odotusrakennuksen sisällä on pitkä penkki, ja ikkunoista avautuu maisema merelle. Viitala kuvailee rakennusta saaristohenkiseksi ja avaraksi. Molemmissa päissä olevat isot ovet saa kokonaan auki. Odotustilasta löytyy myös USB-latauspistokkeet esimerkiksi puhelimen lataukseen. 

M/s Östern aloittaa liikennöinnin Hanka–Seili–Nauvo–Seili–Hanka-reitillä perjantaina 14.5.2021. Pieni Rengastie on suosittu matkailureitti, jonka kävijämäärät ovat kasvaneet vuosittain. Vuonna 2020 reitillä liikkui noin 30 700 matkustajaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pekka Alm
kiinteistöpäällikkö
Naantalin kaupunki
044 733 4729
pekka.alm@naantali.fi

Kuvat

Hangan odotuskoppi on vielä Naantalin kaupungin keskusvarikolla.
Hangan odotuskoppi on vielä Naantalin kaupungin keskusvarikolla.
Lataa
Odotuskopin värit ovat saaristohenkisesti punainen ja musta.
Odotuskopin värit ovat saaristohenkisesti punainen ja musta.
Lataa
Odotuskoppi tulee Hangan yhteysaluslaiturin rantaan, josta kulkee kesäisin M/s Östern. Kuva kesältä 2019.
Odotuskoppi tulee Hangan yhteysaluslaiturin rantaan, josta kulkee kesäisin M/s Östern. Kuva kesältä 2019.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Uusi keskiaikatapahtuma elokuussa Naantalissa - Luostaripäivät elävöittävät kaupungin historiaa10.6.2021 15:30:00 EEST | Tiedote

Elokuun viimeisenä viikonloppuna 27.–29. elokuuta Naantalissa juhlitaan keskiaikaisissa tunnelmissa. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestettävä uusi kolmipäiväinen tapahtuma, Naantalin Luostaripäivät, levittäytyy vanhaan kaupunkiin Naantalin kirkon ympäristöön sekä rantaan tarjoten kulttuuria, tietoa ja elämyksiä kaikenikäisille keskiajasta kiinnostuneille festivaalivieraille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme