Varsinais-Suomen ELY-keskus

Hanhiluodon ja Luotsinmäen siltojen korjaus edistyy Porissa - liikennehaitat lisääntyvät

Jaa

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen rakennuttamien ja Destian urakoimien Hanhiluodon ja Luotsinmäen siltojen korjaustyöt Porissa valtatiellä 8 ovat edenneet keväästä alkaen suunnitellusti. Mm. siltojen reunapalkit ja kaiteet on saatu uusittua. Tähän asti liikenteen käytössä on pääsääntöisesti ollut kaksi kaistaa. Korjausten painopisteen siirtyessä sillan pintarakenteisiin liikennettä joudutaan suuren osan ajasta rajoittamaan yhdelle kaistalle. Töitä pyritään tekemään mahdollisimman paljon hiljaisen liikenteen aikaan ilta- ja yötyönä, mutta osa työvaiheista vaatii rajoittamisen yhdelle kaistalle.

Hanhiluodon ja Luotsinmäen sillat
Hanhiluodon ja Luotsinmäen sillat

Kaistarajoitusten tarkkoja ajankohtia ei pystytä tarkasti kertomaan, koska esimerkiksi sääolosuhteet vaikuttavat töiden toteutusajankohtaan. Liikennejärjestelyt voivat siis muuttua lyhyelläkin varoitusajalla. Työt silloilla kestävät kuluvan vuoden 2021 syksyyn saakka. Siltojen korjaustöistä aiheutuu merkittävää haittaa liikenteelle. Liikenne tulee ruuhkautumaan, kun kaistarajoitukset ovat käytössä.

Hanhiluodon silta

Hanhiluodon silta on valmistunut 1985, ja sillan pintarakenteet sekä vesieristykset ovat tulleet käyttöikänsä päähän. Pintarakenteet ja vesieristykset uusitaan ja samassa yhteydessä sillan molemmat reunapalkit kunnostetaan valamalla. Sillan betonikannen voimakkaasti rapautunut yläpinta joudutaan myös uusimaan ja sillan rakenteissa olevat halkeamat paikataan. Myös sillan kaiteet ja liikuntasaumalaitteet uusitaan.

Luotsinmäen silta

Luotsinmäen silta on valmistunut 1986, ja sen korjaustyöt toteutetaan käytännössä lähes samassa laajuudessa kuin Hanhiluodon sillalla.

Liikennejärjestelyt siltatyömailla

Liikennemäärä silloilla on lähes 12000 ajoneuvoa vuorokaudessa, josta raskaan liikenteen osuus on noin 1300 ajoneuvoa vuorokaudessa. Töiden aikana yleinen liikenne molemmilla siltapaikolla ohjataan siltojen yli kaistajärjestelyin. Osa liikennettä häiritsevistä työvaiheista pyritään tekemään yötyönä klo 19:00 – 05:00 välisenä aikana. Liikennettä joudutaan kuitenkin merkittävän osan ajasta rajoittamaan myös päivisin yhdelle kaistalle.

Siltojen pintarakenteiden uusimisen aikana sillalla pystytään pitämään pääsääntöisesti vain yksi kaista käytössä. Rajoitus yhdellä kaistalle tulee alkamaan heinäkuun alkupuolella. Mahdollisuuksien mukaan otetaan aina kaksi kaistaa takaisin liikenteen käyttöön. Kokonaiskesto kaistarajoituksille on noin 2–3 kuukautta. Liikenteen ollessa yhdellä kaistalla liikenteen ohjaus toteutetaan liikennevaloilla ja kaistan leveys on 4,00 m. Tämä kaistarajoitus tulee ruuhkauttamaan liikennettä merkittävästi. Valitettavasti liikenteelle ei ole käytettävissä kiertotiereittejä maanteitä pitkin.

Nopeusrajoitus molempien siltojen kohdalla on korjaustöiden kestäessä 30 km/h. Siltojen välisellä osuudella Hanhiluodossa olevien liittymien käyttöä ei rajoiteta.

Toivomme molempien kohteiden osalta tienkäyttäjiltä varovaisuutta työmaiden kohdalla liikuttaessa.

Siltoja alittavaa vesiliikennettä ei rajoiteta. Myöskään Huvilajuovan ja Kokemäenjoen vesiliikenteelle siltojen korjaustöistä ei aiheudu haittaa.

Työt silloilla kestävät kuluvan vuoden 2021 syksyyn saakka.

Urakoitsijana hankkeessa toimii Destia Oy.

Lisätietoja:                                 

- Varsinais-Suomen ELY-keskus: siltainsinööri Ari Salo, p. 029 502 2830 sekä Jari Nikki, p. 0400 821 596                                         

- Destia Oy: työpäällikkö Eetu Väisänen, p. 040 351 0790 sekä työmaapäällikkö Kimmo Harju, p. 040 635 2788

Avainsanat

Kuvat

Hanhiluodon ja Luotsinmäen sillat
Hanhiluodon ja Luotsinmäen sillat
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Utifrån en provdragning konstaterades Rävsundsbrons hängstag vara tillräckligt hållbart6.7.2021 08:56:49 EEST | Tiedote

Ett hängstag i dåligt skick byttes ut på Rävsundsbron i början av maj. Det lösgjorda hängstaget transporterades till Tammerfors tekniska högskola, där dess hållbarhet provdrogs i laboratoriet. Utifrån en bedömning av hållbarheten hos hängstaget som var i dåligt skick kunde man bättre bedöma även andra hängstags skick. På basis av resultaten av provdragningen var hängstaget tillräckligt hållbart och därmed finns det inget omedelbart behov av att byta eller förstärka andra hängstag.

Kirjalansalmen sillan riipputangon lujuus todettiin koevedossa riittäväksi6.7.2021 08:53:17 EEST | Tiedote

Kirjalansalmen sillalta vaihdettiin huonokuntoinen riipputanko toukokuun alkupuolella. Irrotettu riipputanko kuljetettiin Tampereen teknilliseen korkeakouluun, jossa sen lujuus testattiin koevedolla laboratoriossa. Huonokuntoisen riipputangon lujuuden selvittämisen pohjalta voitiin paremmin arvioida myös muiden riipputankojen kuntoa. Koevedon tulosten pohjalta riipputangon lujuus oli riittävä, eikä näin ollen ole välitöntä tarvetta ryhtyä vaihtamaan tai vahvistamaan muita riipputankoja.

Saariston Pienelle Rengastielle pyöräilyn opasteet2.7.2021 15:12:59 EEST | Tiedote

Saariston Pienelle Rengastielle rakennetaan tänä kesänä pyöräilyn opasteet. Opasteet ulottuvat Turusta koko pienen rengastien ympäri ja niitä seuraamalla pyöräilijä pysyy reitillä. Pienen Rengastien opastaminen kuuluu Turun seudun laajempaan pyöräilyn opastamisen hankkeeseen, jossa Turun seudun pääpyöräreiteille toteutetaan uuden tieliikennelain mukaisia pyöräilyn opasteita. Pienen Rengastien opasteet ovat valmiita 11.7. mennessä.

Heinäkuun alun päällystyskohteita Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa1.7.2021 14:58:57 EEST | Tiedote

Satakunnan suurimman päällystyskohteen työt maantiellä 2680 Ahlaisten ja Merikarvian välillä alkavat heinäkuun ensimmäisellä viikolla. Tienparannustyön kokonaispituus on 27,5 kilometriä ja työn arvioidaan valmistuvan kolmen viikon kuluessa. Työt jatkuvat myös Euran Kiukaisissa maantiellä 2194. Harjavallassa päällystetään maantietä 2463. Varsinais-Suomessa heinäkuun alkupuolen päällystyskohteita ovat maantie 2294 Loimaalla sekä maantie 2403 Salon Perttelin ja Lautelan välillä. Päällystystöitä valmistelevia rakenteenparantamistöitä tehdään myös Salon seudulla maantiellä 12227 välillä Kiikala – Oinasjärvi.

Den internationella cykelrutten EuroVelo 10 har märkts ut mellan Åbo och Kyrkslätt1.7.2021 13:00:00 EEST | Tiedote

Under våren har NTM-centralerna i Nyland och Egentliga Finland i samarbete med kommunerna märkt ut rutten EuroVelo 10 mellan Kyrkslätt och S:t Karins. Avsnittet mellan S:t Karins och Åbo märktes ut redan sommaren 2020. EuroVelo 10-rutten mellan Helsingfors och Åbo är en del av den internationella cykelturistleden som går runt Östersjön. Utöver NTM-centralerna har även kommunerna Kyrkslätt, Sjundeå, Ingå, Raseborg, Salo, Pemar och S:t Karins medverkat i projektet.

Kansainvälinen pyöräilyreitti Eurovelo 10 on opastettu välillä Turku-Kirkkonummi1.7.2021 12:59:58 EEST | Tiedote

Uudenmaan ja Varsinais-Suomen ELY-keskukset ovat kevään aikana yhdessä kuntien kanssa toteuttaneet EuroVelo 10 -opastuksen Kirkkonummen ja Kaarinan välille. Kaarinan ja Turun välinen opastus toteutettiin jo kesällä 2020. EuroVelo 10 Helsinki – Turku on osa Itämeren ympäri kulkevaa kansainvälistä pyörämatkailureittiä. ELY-keskusten lisäksi hankkeessa ovat olleet mukana Kirkkonummen, Siuntion, Inkoon, Raaseporin, Salon, Paimion ja Kaarinan kunnat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme