Keski-Suomen ELY-keskus

Hankasalmella ja Köhniöllä suoritetaan siltojen erikoistarkastuksia – aiheuttaa haittaa liikenteelle

Jaa

Hankasalmen kirkonkylällä siltatarkastus tehdään Pellisensalmen ylittävällä sillalla (Keskustie, tienro 641) 11.-12.10.2021 klo 08.00–20.00 välisenä aikana. Jyväskylän Köhniöllä tarkastetaan Keuruuntien ja rautatien ylittävät (tienro 6015) sillat 12.-15.10.2021 klo 8.00–20.00 välisenä aikana. Työn aikana siltojen toinen kaista joudutaan pitämään suljettuna. Liikennettä ohjataan liikennemerkein.

Erikoistarkastukset liittyvät siltojen korjaussuunnitteluun. Rakenteista irrotetaan näytekappaleita laboratoriotutkimuksia varten. Näytteistä selvitetään materiaaliominaisuuksia, jotka vaikuttavat tulevien korjausmenetelmien ja niiden laajuuden suunnitteluun. Tavoitteena on mahdollisimman pitkä sillan käyttöikä sekä palvelutason ja turvallisuuden ylläpitäminen koko siltojen käyttöiän ajan.

– Erikoistarkastus on tärkeä vaihe, koska sen avulla pystytään vaikuttaman eniten tulevan työn loppulaatuun ja kustannuksiin. Tiedon katkeamattomuudella on tutkimus- ja suunnitteluvaiheessa erityisen tärkeä merkitys hankkeen onnistumiselle. Siksi tutkimusvaiheeseen osallistuu myös korjaussuunnittelun ammattilainen. Varsinainen korjaussuunnittelu tehdään tulevan talven aikana, siltainsinööri Jari Mikkonen Keski-Suomen ELY-keskuksesta kertoo.

Tavoitteena on, että Pellisensalmen silta Hankasalmella ja Köhniön sillat Jyväskylässä peruskorjataan kesällä 2022.

Erikoistarkastukset on tilannut Keski-Suomen ELY-keskus. Toteuttajana toimii Contesta Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yksikön päällikkö/siltainsinööri
Jari Mikkonen
p. 0295 024 703
Keski-Suomen ELY-keskus

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Päällystevaurioita korjataan eri näkökulmista ja useassa urakassa18.10.2021 12:52:35 EEST | Tiedote

Teiden päällystevaurioiden korjaamisen nopeus riippuu karkeasti ottaen siitä, mikä vaurion aiheuttama haitta on liikenneturvallisuuden ja ajomukavuuden kannalta. Myös tielle suunnitelluilla pitkän ajan toimenpidesuunnitelmilla on vaikutusta. Niukkojen resurssien vuoksi pyritään aina löytämään kokonaisvaltainen ja kustannustehokas ratkaisu, mikäli kyse ei ole aivan akuuttia korjausta vaativasta vauriosta.

Valtatien 9 osuuden Kanavuori – Lievestuore suunnittelu on käynnistetty4.10.2021 11:08:57 EEST | Tiedote

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen liikenne- ja infrastruktuuri -vastuualue on aloittanut valtatien 9 osuudelle Kanavuori – Lievestuore ympäristövaikutusten arviointiohjelman (YVA-ohjelma) laatimisen, joka perustuu lakiin ympäristövaikutusten arviointimenettelystä (252/2017). Tarkastelualue alkaa Ruokosaaren teollisuusalueen kohdalta ja päättyy Lievestuoreella valtatien 9 ja valtatien 13 liittymään. Alueen molemmissa päissä ollaan parhaillaan laatimassa liikennejärjestelmästä ja maanteistä annetun lain (503/2005) mukaisia tiesuunnitelmia, joissa valtatie 9 esitetään parannettavaksi korkeatasoiseksi eritasoliittymin varustetuksi pääväyläksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme