Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Hankintapäätös: Valtion identiteetinhallintaan uusi teknologia Telialta

Jaa
Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori on valinnut uuden identiteetinhallintajärjestelmänsä sopimustoimittajaksi Telia Finland Oyj:ltä. Valtori kilpailutti teknologian ja sen toimittamisen osana valtionhallinnon identiteetinhallintapalvelun kehittämistä.

Valtorin identiteetinhallintapalvelun avulla valtionhallinnon organisaatiot voivat ylläpitää työntekijöidensä käyttöoikeuksia eri järjestelmiin hallitusti yhdestä paikasta.

”Kehitystyön tavoitteena on entistä sujuvampi, toimintaa tehostava ja tietoturvallinen identiteetin- ja käyttövaltuushallinnan palvelu. Nykyinen identiteetinhallintaratkaisu on elinkaarensa päässä. Rakennamme uutta palvelua tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa”, Valtorin identiteetinhallintapalvelun tuotepäällikkö Timo Tervo sanoo.   

Sopimuskausi on ensin kaksi vuotta, jonka jälkeen se jatkuu toistaiseksi voimassa olevana. Voittaneen tarjouksen vertailuhinta oli noin 5,9 miljoonaa euroa. 

Hankintapäätös tarjousten perusteella

Hankintamenettelynä Valtori käytti hankintalain mukaista neuvottelumenettelyä, jossa vaihtoehtoina on alustavien tarjousten vastaanottamisen jälkeen eteneminen neuvotteluihin tai toimittajan valitseminen alustavien tarjousten perusteella ilman neuvotteluja.

Vastaanotetuista tarjouksista Telia antoi kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen. Kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu perustui sekä laatuun että hintaan. Saatujen alustavien tarjousten pohjalta Valtori valitsi sopimustoimittajaksi Telian.

Uuden palvelun käyttöönotot päästään aloittamaan arviolta vuoden 2023 loppupuoliskolla.

Lisätietoa

Tuotepäällikkö Timo Tervo, timo.tervo@valtori.fi / p. 0295 487 460

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori
Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus ValtoriVuonna 2014 perustettu Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tuottaa valtionhallinnon toimialariippumattomat ict-palvelut sekä korkean varautumisen ja turvallisuuden vaatimukset täyttäviä tieto- ja viestintäteknisiä palveluja ja integraatiopalveluja. Palvelutuotannossamme yhdistämme sekä omaa tuotantoamme että markkinoilta hankittuja kumppaniemme palveluja. Asiakkaamme saavat käyttöönsä markkinoiden parhaan ja sitoutuneimman valtionhallinnon ICT:n asiantuntemuksen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Valtion yhteisten ICT-palveluiden tuottajan tietoturva vahvalla pohjalla – Valtorin ISO27001 -sertifikaatin voimassaolo jatkuu2.3.2023 08:30:00 EET | Tiedote

Valtion tietoturva on yhä tutkitusti vahvalla pohjalla. KPMG IT Sertifiointi toteutti Valtorille ISO 27001 -standardin mukaisen kokonaisturvallisuuden hallintajärjestelmän seuranta-arvioinnin vuoden 2022 lopussa. Sertifikaatin kattavuuteen kuuluvat Valtorin tuottamien turvallisuusverkkopalveluiden viestintätekniset palvelut ja päätelaitepalvelut sekä Valtorin tietoturvapalvelut.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme