Into Kustannus

Harvardin professorin kiehtova ja tarkka ”Ihmiskehon lyhyt historia"

Jaa

Mitä ihmiskehon miljoonien vuosien mittainen kehityshistoria kertoo meistä, sairauksistamme ja terveydestämme? Mikä on kehomme tulevaisuus? Daniel E. Lieberman herättää evoluutiohistorian eloon ja paljastaa kuinka koko kehomme on muovautunut kuuden miljoonan vuoden kuluessa.

Kuinka ja miksi nousimme kahdelle jalalle? Miten metsästyksen ja keräilyn aloittaminen muutti ruokavaliotamme? Entä millaisia vaikutuksia maanviljelyn keksimisellä ja teollisella vallankumouksella on ollut kehoomme? Evoluution näkökulmasta on selvää, että kivikautiset kehomme eivät ole pysyneet mukana modernin maailman kehityksessä. Tämä on johtanut paradoksiin: elämme pidempään kuin koskaan, mutta sairastamme ennennäkemättömän paljon kroonisia, tarttumattomia sairauksia.

Ihmiskehon lyhyt historia kuvaa miten voimme elää terveellisemmin ja paremmin sopusoinnussa oman kehomme kanssa – ja miksi muodikas kivikautinen ruokavalio ei vastaa nykyihmisen tarpeisiin.

Daniel E. Lieberman on Harvardin yliopiston evoluutiobiologian professori, joka tunnetaan erityisesti ihmisen pään evoluution ja paljasjalkajuoksun tutkijana, mistä hän on saanut lempinimen ”paljasjalkaprofessori”. Todellinen ihmisjalan asiantuntija kuvaa kirjassa myös taitavasti miten anatomia ja käyttäytyminen voivat aiheuttaa pitkänmatkan juoksijoilla jalkavammoja. Lieberman on kirjoittanut lähes sata artikkelia muun muassa Nature- ja Science- julkaisuihin. Ihmiskehon lyhyt historia on käännetty yli 20 kielelle.

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Into Kustannus
Into Kustannus
Kalevankatu 43
00180 HELSINKI

http://www.intokustannus.fi

Into on kustantamo, joka julkaisee uutta avaavaa ja näkökulmia avartavaa laadukasta kirjallisuutta yksin ja yhteistyössä muiden tahojen kanssa. Innon toiminta on rohkeaa, kunnianhimoista ja tavoitteellista. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Into Kustannus

"Muuttoliike murroksessa" selvittää, miten muuttoliikkeeseen ja turvapaikanhakijoihin liittyviä mielikuvia luodaan ja millä tavoin ne ruokkivat ennakkoluuloja16.4.2021 09:24:45 EEST | Tiedote

Lööpit pakolaisaalloista, kartat Eurooppaan hyökyvistä siirtolaisvirroista, uhkakuvat maahantunkeutujista ja puheet elintasosurffareista ovat tuttuja viime vuosilta. Todellisuudessa valtaosa pakolaisista on kuitenkin lähellä kriisialueita, muualla kuin Euroopassa. Sanat, kuvat ja kehystykset vaikuttavat vahvasti siihen, miten asiat koetaan ja kuinka niistä keskustellaan ja päätetään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme