Attendo

Haussa piano hoivakotiin soittotaitoisille

Jaa

Mikkelissä avattiin kevään lopulla kulttuuri ja taide -teemainen Attendo Marsalkanhovin hoivakoti, jonne ensimmäiset ikäihmiset ovat jo asettuneet ja uusia muuttajia tulee koko ajan. Pelkkään visuaalisuuteen teema ei jää, vaan kulttuuria ja taidetta nivotaan arkeen. Attendo Marsalkanhoviin on haussa piano. - Olen miettinyt heti hoivakodin avaamisesta lähtien pianon hankkimista, mutta vielä en ole ehtinyt. Nyt se on tänne saatava, jotta soittotaitoiset pääsisivät soittamaan. Minuun saa reilusti ottaa yhteyttä ja tehdä tarjouksen, sanoo hoivakodin johtaja Ulla Yli-Karro.

Hoivakodin hankintalistalla on piano. Kuva: Atte Leskinen
Hoivakodin hankintalistalla on piano. Kuva: Atte Leskinen

Mikkelissä avattiin kevään lopulla kulttuuri ja taide -teemainen Attendo Marsalkanhovin hoivakoti, jonne ensimmäiset ikäihmiset ovat jo asettuneet ja uusia muuttajia tulee koko ajan. Sekä kuudenteen kerrokseen sijoitetun saunaosaston ikkunoista että kattoterassilta voi ihailla sinistä Saimaata. Sisätilojen seinäpinnat ja sisustus on suunniteltu taideteeman mukaan. Pelkkään visuaalisuuteen teema ei jää, vaan kulttuuria ja taidetta nivotaan arkeen.

- Eilen täällä esiintyi Duo Saarinen. Rouva soitti viulua ja lauloi, mies kontrabassoa ja kitaraa. Kolme varttia konsertti kesti ja oli todella hyvä laadullisesti. Käymässä ollut ammattimuusikkoveljenikin sanoi samaa, kertoo Lauri Ollila.

Ollila muutti Marsalkanhoviin juhannusviikon alussa ja viipyy kesän. Musiikki on ollut tärkeä osa elämää lapsuudesta saakka. Koko lapsuuden perhe musisoi ja sisarussarjasta tuli ammattimuusikkokin. Lapsuudessa ja nuoruudessa kuorolaulu oli Lauri Ollilalle pääjuttu. Hän lauloi Kotkan Lyseon Kuoropojissa. Musiikin lahja on siirtynyt myös Ollilan omille lapsille ja näiden lapsille. Suvun yhteinen soitin on piano ja toiset tärkeät instrumentit ovat harmonikka ja rummut.

Tarjoukset Ullalle

Piano olisi nyt haussa Attendo Marsalkanhoviin.

- Olen miettinyt heti hoivakodin avaamisesta lähtien pianon hankkimista, mutta vielä en ole ehtinyt. Nyt se on tänne hoivakotiin saatava, jotta soittotaitoiset pääsisivät soittamaan, sanoo hoivakodin johtaja Ulla Yli-Karro.

Yli-Karro pohtii, että sähköpiano voisi olla logistisesti paras ratkaisu, sillä instrumenttia olisi helppo kuljettaa kerrosten välillä. Toisaalta aitokin piano käy, jos Mikkelistä tai lähiseudulta sellaisen saisi ostettua käytettynä.

- Minuun saa reilusti ottaa yhteyttä ja tehdä tarjouksen. Soittimella olisi meillä hyvä tulevaisuus. Se ilahduttaisi paitsi soittajaa, myös muita kuulijoita meillä, sanoo Yli-Karro.

Harmonikan soitosta piti luopua

Lauri Ollila on soittanut pianoa vuodesta 1971 lähtien. Piano hankittiin alun perin lapsia varten, mutta isäkin innostui soittamisesta ja kävi ottamassa oppia Kansalaisopiston musiikinopettajalta etenkin vaikeimpien sointujen osalta. Varsinaista suosikkikappaletta Ollilalla ei ole, mutta mieluisana on mieleen jäänyt kansanlauluvihkon 100 kansanlaulua.

- Tykkään kaikenlaisesta musiikista, mutta kyllä se on kauniin kuuloista, kun tyttärentytär soittaa Für Elisen, tunnelmoi Lauri.

Harmonikkaa pian 88-vuotias Ollila ei ole pystynyt itse enää pariin vuoteen soittamaan.

- 12-kiloinen harmonikka on liian painava polville ja käsille ja reumaakin on eli ihan aamusta en pianoa pysty soittamaan, muina aikoina kyllä.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ulla Yli-Karro
hoivakodin johtaja, Attendo Marsalkanhovi
p. 044 494 3550
ulla.yli-karro@attendo.fi

Kuvat

Hoivakodin hankintalistalla on piano. Kuva: Atte Leskinen
Hoivakodin hankintalistalla on piano. Kuva: Atte Leskinen
Lataa
Lauri Ollilan koko lapsuuden perhe musisoi, samoin hänen perheensä ja lapsenlapsensa.
Lauri Ollilan koko lapsuuden perhe musisoi, samoin hänen perheensä ja lapsenlapsensa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Attendo
Attendo
PL 750
00181 HELSINKI

030 634 2000http://www.attendo.fi/

Attendo – Pohjoismaiden johtava hoiva- ja terveyspalveluiden tarjoaja

Attendo on Pohjoismaiden johtava julkisten hoiva- ja terveyspalveluiden yksityinen palveluntuottaja. Yritys on perustettu vuonna 1985, ja olimme ensimmäinen julkisia hoivapalveluja ikäihmisille tarjonnut yksityinen yhtiö Ruotsissa.  Ikäihmisille suunnattujen palvelujen lisäksi Attendo tarjoaa hoivapalveluja kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille, sekä apua tarvitseville ihmisille ja perheille. Suomessa tarjoamme myös terveys- ja hammaslääkäripalveluja. Meillä on yli 24 000 työntekijää yli 700 toimipisteessä yli 200 kunnassa Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. www.attendo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Attendo

Attendo Pelimannin toiminta keskeytetty väliaikaisesti – korjaavat toimenpiteet on jo aloitettu8.2.2019 22:44:19Tiedote

Länsi-Suomen aluehallintovirasto on antanut tänään 8.2.2019 päätöksen, jolla Attendo Pelimannin toiminta on väliaikaisesti keskeytetty. Asukkaat jäävät Attendo Pelimanniin siten, että Kuussote-kuntayhtymä vastaa toistaiseksi toiminnasta ja Attendo vuokraa koko henkilöstön kuntayhtymän käyttöön. Lisähenkilöstöä vuokrataan tarvittaessa myös Kuusiolinna Terveys Oy:ltä, jonka alihankkijana Attendo on toiminut. Korjaavat toimenpiteet on käynnistetty ja Attendo pyytää anteeksi virheitä toiminnassaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme